• Självmordsbombarens PR-manager

  På morgonen ser jag intervjun med ”stockholmsterroristen” som sprängde upp sig själv och man måste fråga sig, skulle hon verkligen inte känna till något om sin mans förehavanden? Skulle hon, som delade hans youtube kanal, inte veta något om hans planer? På den kanalen (den är borta nu) fanns både filmer av självmordsbombare och filmer som hyllade sådana.

  Enligt intervjun och analysen av denne, så har deras kanal visat stöd till kampen mot USA i Irak och mot shiiterna. Jag som shiamuslim tar åt mig än en gång av detta.

  Vad skulle denna dam tycka om jag åkte hem till henne, mördade hennes barn framför hennes ögon och sedan sagt, ja men Allah sa åt mig att mörda dina otrogna barn, dina kuffar barn?

  Hon menar att hennes man är hos Allah. Jag vet inte, av vad jag läst om i Koranen och i haditherna, så är hennes man på väg åt ett annat håll…

  Islam är en härlig religion, som kidnappats av wahabiterna. Vår islamiska historia är fylld av händelser när dessa grupper eller grupper som liknar dem, talat i vårt namn. Jag talar inte i någon annans namn än min och säger klart och tydligt att vi alla kommer stå till svars för våra egna brott och våra egna handlingar.

  Några år sedan lämnade mina tre morbröder en moské och var på väg till en sjuk släkting. På vägen attackerades de av några wahabiter i en bil, som sköt ihjäl dem. En av dem sårades och dog senare, ett barn överlevde attacken och två av dem dog på momangen. Deras brott var att de var shiiter och kom från ett shiaområde.

  När jag ser denna kvinna på film, tycker jag synd om henne, tycker synd om att hon valt så fel väg i livet och valt en sådan här man. En man som förstörde sin familjs liv och som var redo att förstöra oskyldigas liv. Wahabiterna, fy fan..

34 Responsesso far.

 1. Mohamed Omar skriver:

  Hoppas polisen håller ett öga på henne, hon kan få för sig att spränga sig. På hennes youtubekonto finns videoklipp som smädar och hånar shia. Hon är helt klart wahhabi och delar hennes mans (laanatallah alaihi) ideologi.

  Jag har skrivit om wahhabism och terrorism här:
  http://alazerius.wordpress.com/2011/01/04/wahhabismen-och-det-planerade-attentatet-mot-jyllands-posten/

 2. Bahlool skriver:

  Försökte hitta hennes filmer, men fann ingenting alls. Japp läste artiklen mkt bra skrivet.

 3. AHLAM skriver:

  Hahaha nej vad skööööööön ”Jag vet inte, av vad jag läst om i Koranen och i haditherna, så är hennes man på väg åt ett annat håll…”

 4. Bahlool skriver:

  Du borde vara ledig lite oftare, då ser man dig oftare i bloggen 😉

 5. justice.maker skriver:

  Hej Bahlool , Jag håller med dig om att den sjuka självmordbombaren har inte och göra med islam fast och vi fördömer dådet och jag tycker inte ett dugg synd om hans fru , Visste hon om att hennes man ska bli en självmordbombare vet ingen men han dog , tack o lov att det var bara han , Men ännu en gång bahlool så klandrar du Ibn Abdulwahab för allt detta och så kallad Wahabisimen ! och Nu vill jag fråga , som vi alla vet så levde Muhammed ibn abdulwahab på 18talet alltså nästan 200 år tillbaka! Nu vill jag se vart i hans böcker står att han har legitimerat självmord och sånt som händer idag ! har du någon bevis på att den så kallad wahabisimen lägger bakom alla lidande som finns idag ! ärligt bahlool , vi vet att shiiter hatar ibn wahab för personliga saker liksom att han krigade mot dom på den tid osv men pratar nu om vem har legitimerat självmord och dödandet av barn och kvinnor överallt.!!

 6. Bahlool skriver:

  Justice faktum är att alla saudier och Al Qaidah och deras lärda grundar sin filosofi i wahabismen. De har alla sitt ursprung där. Wahabismen har skapat det här. Då wahabismen spridit hat mot andra muslimer och fått folk att bli takfiris, så har det lett till att vissa tar lagen i egna händer. Det finns belägg för att vissa wahabiter sprider fitna mot shiiterna (lärda då alltså) och det i sin tur leder till att unga som denne man, tar lage i egna händer.
  På samm sätt som SD sprider hat mot invandrare, som leder till att människor som lasermannen skapas, så skapas terrorister av wahabismen
  Osmaa bin Ladin och hans gäng är alla wahabiter, de stöddes av Saudi när de krigade mot ryssarna och de fick pengar och stöd av väst på den tiden. DE var inte sunnis eller shias som började mörda..De var wahabiter så vart har de fått sitt kunnande ifrån?
  De skriker också hela tiden jihad och tawheed.

 7. Mohamed Omar skriver:

  Jag tycker inte ett dugg synd om henne. Hon lade till och med ut de där sjuka klippen som glorifierar hennes man. Tänk om han hade lyckats döda människor? Hon visste säkert om hur psykopatisk han var, hon borde ha gått till polisen.

 8. Bahlool skriver:

  Tror också att hon visste mer än hon sade med tanke på att de delade samma kanal

 9. justice.maker skriver:

  Bahlool , Du repeterar bara vad andra säger inte sant? Du skiljer mellan sunna och så kallad wahabisimen fast jag har sett och hört många sunna lärda i till ex Alazhar och else where har bedömt muhammed ibn abduallwahab som en sann troende muslim som förnyade islam. Nämn någon sunni Sheik som delar samma uppfattning om Muhammed ibn abduwahab som er shia? igen jag frågade om han har verkligen legitimerat självmord och att döda kvinnor o barn och oskyldiga ? svara på denna fråga , visa mig någon källa ! Som sagt Bahlool låt era personliga saker med Muhammed ibn abudllwahab vid sida for a minute och prata just om självmordbombarna ,! innehåller hans böcker något som ge stöd för dem som alqaidea! o sen nu säger du att Saudier har stödet terroristerna! undrar isf varför blev Saudiarabien ett mål för tiotal attentant från alqaieda mellan år 1998-2004 ? en saudisk prins klarade sig undan en självmordattenat när en terrorist sprägde sig i luften på prinsen’s konto ! Nu måste dina anklagalser vara grundad och bevisad på att det du säger är rätt! jag har aldrig träffat någon sunni som pratar illa om Muhammad ibn abdullwahab .! har du!

 10. Bahlool skriver:

  Du får gärna visa mig vart de sagt han är en sann troende muslim som förnyade islam, och då gärna från Al Azhar. Med tanke på att hans horder mördade tusentals shiiter och sunniter på 1800 talet, däribland barn och kvinnor, så har han legitimerad deras blod ja.
  http://fatwaislam.com/fis/index.cfm?scn=fd&ID=258

  Vad tror du kafir betyder? Vad säger Koranen om kuffar? Vad gjorde Abu Bakr med dem som han ansåg lämnade islam? Hela er ideologi bygger på att vi är kuffar och därmed ska dö..på nätet hör jag helat iden hur folk säger åt mig att jag ska dö..för jag är shia..

  Sunis talar illa om Abdul Wahab, filmer jag lagt upp bara senaste dagarna visar hur sunniter tär itu wahabiternas aqeedah..däribland ibn abdul wahabs och ibn taymiyya..råder dig att titta på dem
  http://www.bahlool.se/2011/01/04/ibn-abdul-wahab-talar-illa-om-sahaba/
  http://www.bahlool.se/2011/01/02/sunni-alim-om-wahabismen/

 11. justice.maker skriver:

  Bahlool du skrev > Med tanke på att hans horder mördade tusentals shiiter och sunniter på 1800 talet ,, Tusental och också sunniter med ! har all detaljer om dödsiffror det handlar om ! sedan sluta blanda sunniter , du inte normal vet du! du skriver sunna och wahabisem du påstår att dem är två olika saker och att vi har en groupp som kallas för wahabi !! nu pratar du om sunna eller så kallad wahabisem när du anklagar att dem kallar er för kuffar! jag är sunni och jag har har hört detta vilket stämmer att det finns tyvärr sunniter som betraktar shia som kuffar för att dem pratar illa om abu baker,omar..osv, men det är en lite del och det finns i shia de som betrakta sunna kuffar och nawasibb ( Ali’s fiender ) men vännen ska vi stanna och lyssna på varann idiot och börjar generalisera att sunniter säger så shitter säger så ! och slut använda sånt med att dem dödade tusental shiiter o sunniter och blah blah , Khomaeni har dödat tusentals irakier och ni irakier känner till detta , ( fast saddam anklagas för att han startade kriget , vilket i sig är mkt bullshit , veta alla ).
  http://www.youtube.com/watch?v=x4m_-N33noQ

  sunna pratar inte illa om någon shiek som ni shia göra , vi respektera alla med samtdigt vi kan inte dela samma uppfattning med alla , jag till ex älskar Shiek av Alzhar Ahmed Tayyib men jag delar inte med honom vissa saker , men jag respekterar honom , jag känner inte Sistani till ex men ändå tycker att han en bra islamisk ladare , han håller sig borta av idags fitna och han försöker vara lugn samtidigt tycker att han ska talar ut om det som händer i till ex irak idag…

  Muhammed ibn abdllwahab var en vänligt muslim som verkligen jobbet för islam inte annat , men att han göra takffir för shia ladarena så fortfarande är hans sak , jag behöver inte hålla med , men jag ser inte honom på det sättet du beskriver, du läser ur shia böcker, men varför inte läsa hans egna böcker. 🙂

 12. Bahlool skriver:

  Jag väntar fortfarande på att du ska ge mig belägg för det du sa, att Al Azhar tycker ibn abdul Wahab var en stor reformator och sunni.
  http://www.haqqaninaqshbandiuk.com/the-facts-about-whabism-and-the-tableeghi-jamat.html
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100809095713AAHQyZv

 13. Bahlool skriver:

  Bahlool du skrev > Med tanke på att hans horder mördade tusentals shiiter och sunniter på 1800 talet ,, Tusental och också sunniter med ! har all detaljer om dödsiffror det handlar om ! sedan sluta blanda sunniter , du inte normal vet du! du skriver sunna och wahabisem du påstår att dem är två olika saker och att vi har en groupp som kallas för wahabi !! nu pratar du om sunna eller så kallad wahabisem när du anklagar att dem kallar er för kuffar! jag är sunni och jag har har hört detta vilket stämmer att det finns tyvärr sunniter som betraktar shia som kuffar för att dem pratar illa om abu baker,omar..osv, men det är en lite del och det finns i shia de som betrakta sunna kuffar och nawasibb ( Ali’s fiender ) men vännen ska vi stanna och lyssna på varann idiot och börjar generalisera att sunniter säger så shitter säger så ! och slut använda sånt med att dem dödade tusental shiiter o sunniter och blah blah , Khomaeni har dödat tusentals irakier och ni irakier känner till detta , ( fast saddam anklagas för att han startade kriget , vilket i sig är mkt bullshit , veta alla ).
  http://www.youtube.com/watch?v=x4m_-N33noQ

  Faktum är att de mördade sunniter. Wahabiterna brukade anfalla vallfärdande, för de ansågs vara ickemuslimer för de besökte gravar.

  In ”The Refutation of Wahhabism in Arabic Sources, 1745–1932,[22] Hamadi Redissi provides original references to the description of Wahhabis as a divisive sect (firqa) and outliers (Kharijites) in communications between Ottomans and Egyptian Khedive Muhammad Ali. Redissi details refutations of Wahhabis by scholars (muftis) among them Ahmed Barakat Tandatawin who in 1743 describes Wahhabism as ignorance (Jahala). In 1801 and 1802, the Saudi Wahhabis under Abdul Aziz ibn Muhammad ibn Saud attacked and captured the holy Shi’a cities of Karbala and Najaf in Iraq, massacred parts of the Shi’a population and destroyed the tombs of Husayn ibn Ali, the grandson of Muhammad, and son of Ali (Ali bin Abu Talib), the son-in-law of Muhammad. (see: Saudi sponsorship mentioned previously) In 1803 and 1804 the Saudis captured Mecca and Medina and destroyed historical monuments and various holy Muslim sites and shrines, such as the shrine built over the tomb of Fatimah, the daughter of Muhammad, and even intended to destroy the grave of Muhammad himself as idolatrous.[23][24][25]
  Some Muslims, such as the Islamic Supreme Council of America, and Abdul Hadi Palazzi classify Wahhabbism as extremist and heretical mainly based on Wahhabbism’s rejection of traditional Sunni scholars and interpretation.[26][27]
  Wahabbism is intensely opposed by Hui Muslims in China, by the Hanafi Sunni Gedimu and Sufi Khafiya and Jahriyya. The Yihewani (Ikhwan) Chinese sect, which is fundamentalist and was founded by Ma Wanfu who was originally inspired by the Wahhabis, reacted with hostility to Ma Debao and Ma Zhengqing, who attempted to introduce Wahhabism/Salafism as the main form of Islam. They were branded as traitors, and Wahhabi teachings were deemed as heresy by the Yihewani leaders. Ma Debao established a Salafi/Wahhabi order, called the Sailaifengye(Salafi) menhuan in Lanzhou and Linxia, separate from other Muslim sects in China.[28] Salafis have a reputation for radicalism among the Hanafi Sunni Gedimu and Yihewani. Sunni Muslim Hui avoid Salafis, including family members.[29] The number of Salafis in China is so insignificant that they are not included in classifications of Muslim sects in China.[30]
  The Kuomintang Sufi Chinese Muslim General Ma Bufang, who backed the Yihewani (Ikhwan) Muslims, persecuted the Salafi/Wahhabis. The Yihewani forced the Salafis into hiding. They were not allowed to move or worship openly. The Yihewani had become secular and Chinese nationalist, and they considered the Salafis to be ”Heterodox” (xie jiao), and people who followed foreigner’s teachings (wai dao). After the Communist revolution the Salafis were allowed to worship openly until a 1958 crackdown on all religious practice.[31]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Wahhabi

 14. Mohamed Omar skriver:

  Jag är sunni och vet att det finns många sunnitiska ulemaa som menar att Mhd ibn Abdalwahhab var kafir och zindiq. Meckas mufti, Ahmad Zayn Dahlan kallade honom ”khabith”. Shaykh al-islam för khilafah othmaniyya gjorde takfir på dem och khilafah förklarade jihad mot wahhabiyya. Deras ledare avrättades i Istanbul som murtad. Läs historia broder!

 15. Bahlool skriver:

  Säg mig, Varför attackerades de av det ottomanska riket? Om de inte gjorde några problem, varför blev de angripna? Ifall de bara mördat shiiter så hade ottomanska riket varit glatt, för de hatade shiiterna. De attackerade sunniter, sina grannar, vallfärdande osv.
  Sunnah och wahabismen är skilda. För sunniter tror på Tawassul, det gör inte Wahabiterna. Sunniterna tror på lagskolor, wahabiterna avskyr det. Sunniterna tror på kärlek till Ahllul Bayt, wahabiterna kritiserar detta. du får gärna intala dig att du är sunni, men så ser inte sunniterna det. Inte Al Azhar eller andra. De gör ingen takfir, för det går emot deras tro, men sunni och wahabismen är två skilda ting.

  en det är en lite del och det finns i shia de som betrakta sunna kuffar och nawasibb ( Ali’s fiender ) men vännen ska vi stanna och lyssna på varann idiot och börjar generalisera att sunniter säger så shitter säger så ! och slut använda sånt med att dem dödade tusental shiiter o sunniter och blah blah , Khomaeni har dödat tusentals irakier och ni irakier känner till detta , ( fast saddam anklagas för att han startade kriget , vilket i sig är mkt bullshit , veta alla ).
  http://www.youtube.com/watch?v=x4m_-N33noQ

  Nawasib är hatare av Ali. Om du läst sunniternas hadither så ser du att Profeten talat om fienderna till Ali som folk som går till helvetet, något även klassiska sunnitiska lärda ansett.

  Khomeini blev angripen av Irak. Menar du att han skulle ha tittat på? Klart han försvarade sitt land. Skulle inte du göra det? Fakta är att Saddam startade kriget, och du är den förste jag möter som bestrider detta…

 16. Bahlool skriver:

  sunna pratar inte illa om någon shiek som ni shia göra , vi respektera alla med samtdigt vi kan inte dela samma uppfattning med alla , jag till ex älskar Shiek av Alzhar Ahmed Tayyib men jag delar inte med honom vissa saker , men jag respekterar honom , jag känner inte Sistani till ex men ändå tycker att han en bra islamisk ladare , han håller sig borta av idags fitna och han försöker vara lugn samtidigt tycker att han ska talar ut om det som händer i till ex irak idag…

  Sistani utfärdade fatwa om våldet i Irak men annars är han av skolan som inte blandar sig i politiken

  Muhammed ibn abdllwahab var en vänligt muslim som verkligen jobbet för islam inte annat , men att han göra takffir för shia ladarena så fortfarande är hans sak , jag behöver inte hålla med , men jag ser inte honom på det sättet du beskriver, du läser ur shia böcker, men varför inte läsa hans egna böcker

  Jag har inte läst shia böcke rom honom faktiskt,men sunni böcker. och sunni artiklar.

 17. justice.maker skriver:

  Mohammed omar , blanda inte Wahbiernai marocko med det bahlool pratar om , du kankseinte vet att det fanns en groupp bildades i marocko och lla ulama har ufärdat fatwa mot denna hemska groupp , nu pratar vi om muhammed ibn abdullwahb din tönt, skaffa dig kunskap innan du börjar anfallar folk ! jag sa ju att du ska inte hittar någon sunni som säger att shiek muhammed ibn abdullwahab var kafir eller så , men det kan har hänt att han gjorde takfir för shia’s ladarena som jag har förståt och idag är inte samma sak , det finns säkert några som delar hans uppfattning om denna sak men inte dem flesta , jag tycker ändå att han var en av dem stora imamar i islams historia , han var en stor tillgång till islam , att folk ska dyrka bara allah och inte människor . det finns inte en enda sunni som säger att det är okej att gå och be vid någon imams grav , det är helt förbjudet inom islam , vi frågar saker direkt från allah , det gör nämligen inte shia , de anser inte att det är förbjudet att be hjälp från till ex Ali,alhussien osv,,, vi hör ofta shiiter som ropar Ya ali , ya hussien .. Understood !

 18. justice.maker skriver:

  Nawasib , ( Ali’s hatare ) okej okej , Vem är dem? jag ! Muhammed ibn abdllwahab ,, vem fan är nawassib ? Vi allah sunniter älskar Ali men inte som ni gör liksom , han är en av Ahlulbyet , profetens kusin , mannen till profetens dotter. , en vis man , en stark , en av Khulafaa alrashideen , och det stämmer att han hade rätt i alla krig han gjorde mot alkhawarjj och andra , men han bara en vänlig människa , fattar ni ? han ska stå vid Jannah’s dörr och ge enter-ticket för dem han anser bra och slänger ut dem som inte förtjänar Jannah som ni påstår ,han hade inga som helt krafter eller kunskap om vad kommer att hända , han var inte felfri person dock vi vet att han gjorde inget illa . så vem hatar Ali egentilgen ? det gör inte vi , inte er ? vem fan är nawassib då ?

 19. justice.maker skriver:

  Sunnah och wahabismen är skilda. För sunniter tror på Tawassul, det gör inte Wahabiterna. Sunniterna tror på lagskolor, wahabiterna avskyr det. Sunniterna tror på kärlek till Ahllul Bayt, wahabiterna kritiserar detta. du får gärna intala dig att du är sunni, men så ser inte sunniterna det. Inte Al Azhar eller andra. De gör ingen takfir, för det går emot deras tro, men sunni och wahabismen är två skilda ting.

  Va va va 🙂 Tawassul , Vilka sunniter som tror på sånt ! hey, sunniter är inte suffi? 🙂 alzhar tillåtar tawassul wow , vilka nyheter ! jag tror verkligen att du har problem med att förstå vad sunna står för ! du är förvirrad ! Sunna förbjuder tawasul från Asalheen eller annat .. jag vet inte om det är värt att vi diskutera saker ni inte har kunskap om! det är inte rättvis mot islam . så nu har vi enligt dig , sunna , nawasibb , wahabis ? 🙂

 20. Bahlool skriver:

  Nawasib
  http://www.youtube.com/watch?v=TK4nYYjBgzA
  http://www.youtube.com/watch?v=kwZT9FwwzPI
  Filmen visar en sunni http://alhaqq.com/AlHaqq/ där är hans hemsida

  Enligt IBn Taymiyya är nawasib dem som hatar Ali ochhans familj..vilka är inte det än de som stred mot honom och tog hans fienders sida?
  När Ibn Taymiyya själv säger att Ali var full vid bönen (han som aldrig var kafir) då visar han sina nawasib anlag

 21. Bahlool skriver:

  Mohammed omar , blanda inte Wahbiernai marocko med det bahlool pratar om , du kankseinte vet att det fanns en groupp bildades i marocko och lla ulama har ufärdat fatwa mot denna hemska groupp , nu pratar vi om muhammed ibn abdullwahb din tönt, skaffa dig kunskap innan du börjar anfallar folk ! jag sa ju att du ska inte hittar någon sunni som säger att shiek muhammed ibn abdullwahab var kafir eller så , men det kan har hänt att han gjorde takfir för shia’s ladarena som jag har förståt och idag är inte samma sak , det finns säkert några som delar hans uppfattning om denna sak men inte dem flesta , jag tycker ändå att han var en av dem stora imamar i islams historia , han var en stor tillgång till islam , att folk ska dyrka bara allah och inte människor . det finns inte en enda sunni som säger att det är okej att gå och be vid någon imams grav , det är helt förbjudet inom islam , vi frågar saker direkt från allah , det gör nämligen inte shia , de anser inte att det är förbjudet att be hjälp från till ex Ali,alhussien osv,,, vi hör ofta shiiter som ropar Ya ali , ya hussien .. Understood !

  Fel. De flesta sunniter anser att det är ok att be vid de dödas gravar. Jag har lagt upp filmer om tawassul av sunniter, varför inte titta på dem? tawassul är del av sunniislam en minoritet, wahabiterna, är emot det.
  Tawassul ur sunniternas synvinkel
  http://www.bahlool.se/2010/12/21/tawassul-ur-sunniternas-perspektiv/

  Sunniter säger att Ya Ali är ok att säga
  http://www.bahlool.se/2010/12/02/ya-ali-ar-ok-att-saga-enligt-sunniterna/

  Al Azhar om Tawassul
  http://www.bahlool.se/2010/11/28/al-azhar-om-tawassul/

 22. Bahlool skriver:

  Va va va Tawassul , Vilka sunniter som tror på sånt ! hey, sunniter är inte suffi? alzhar tillåtar tawassul wow , vilka nyheter ! jag tror verkligen att du har problem med att förstå vad sunna står för ! du är förvirrad ! Sunna förbjuder tawasul från Asalheen eller annat .. jag vet inte om det är värt att vi diskutera saker ni inte har kunskap om! det är inte rättvis mot islam . så nu har vi enligt dig , sunna , nawasibb , wahabis ?

  Jag har hadither som säger att sunniislams ledare (de 4 imamenra av de 4 skolorna) säger att tawassul är bra.

  Tawassul hos Ahl’ul Sunna
  http://www.bahlool.se/2010/11/28/al-azhar-om-tawassul/
  Det finns en överenskommelse bland Sunnimuslimska lärda med avseende på giltigheten av Tawassul. Alla jurister inklusive Imami ”Shafi’i och Maliki ”och senare tiders Hanafi forskare samt andra som till exempel Hanbalis” är eniga om giltigheten i tawassul via profeten saww vare sig då han lever eller efter hans död.

  1. Sharh al-Mawahib ”vol. 8 ‘s. 304;
  2. al-Majmu”vol. 8 ‘s. 274;
  3. Ibn ‘Abidin ”vol. 5 ‘p.254;
  4. al-Fatawa al-Hindiyyah ”vol. 1 ‘s. 266 och vol. 5 ’318;
  5. Fath al-Qadir ”vol. 8 ‘s. 297 ”298
  6. al-Futuhat al-Rabbaniyyah ‘ala al-Azkar al-Nabawiyyah ”vol. 5 ‘s. 36

  Imam Malik uppmanade en Abbasid Khalif att söka tawassul av Rasulullah (s)

  Den Abbasidiska kalifen ”Mansur al-Dawaniqi” frågade en gång Imam Malik ibn Anas om han skulle vända sig mot grav Profetens (s) eller mot Qiblah för Duaa? Malik svarade honom:

  Varför vill du att vända sig bort från profeten (s) när han (Profeten Muhammad (s)) är wasilah (medel) för dig och din far Adam ” hos Allah swt på uppståndelsens dag. Vänd dig till honom (Profeten) och sök hans tawassul.
  [Taget från Al-Mughni ma ‘al-Sharh ”vol. 3 ‘s. 588 och al-Sharh al-Kabir ma ‘al-Mughni ”vol. 3 ‘s. 494, al-Qadi ‘Iyad i al-Shifa (2:92-93)

  Imam Ahmad ibn Hanbal förespråkar tawassul genom Rasulullah (s)

  Imam Ahl’ul sunna ‘Ala’ al-Din al-Mardawi sade i sin bok al-Insaf FI ma’rifat al-Rajih min al-khilaf ”ala madhhab al-Imam al-mubajjal Ahmad ibn Hanbal (3:456) :

  ”Den korrekta position hos [Hanbali] madhhab är att det är tillåtet i sin bön (du’a) att använda som tawassul en from person” och det sägs att det är önskvärt (mustahabb). Imam Ahmad sade till Abu Bakr al -Marwazi: yatawassalu bi al-Nabi FI du’a’ih – ”Låt honom använda profeten som ett medel i sin bön till Allah”(tawassul)

  Imam Shaafi skulle göra tawassal genom Ahl’ul Bayt

  Imam Ahl ul Sunnah Ibn Hajr Haytami har upprepats i många ställen i hans bok al-Sawa’iq al-muhriqa li Ahl al-Dalal wa al-zandaqa (t.ex. sidan 180) och al-Khayrat al-hisan (s. 69) :

  ”Imam Shafi’i gjorde tawassul via familj av Profetens (Ahl al-Bayt) när han sade:

  Al al-Nabi dhari’ati wa hum ilayhi wasilati
  arju bihim u’ta ghadan bi Yadi al-yamini sahifati

  Familjen av profeten är min mellanhand hos Allah swt. Genom dem hoppas jag att få mina handlingar i höger hand i morgon(domedagen) ”.
  1. Ibn Hajr Haytami ”i Al-Sawa’iq al-muhriqa li Ahl al-Dalal wa al-zandaqa (t.ex. sida 180)

  2. al-Khayrat al-hisan (s. 69) Detta har också hittats i Diwan al-Shafi’i som redigerat av ‘Umar Faruq al-Dabbagh (Beirut: Dar al-arqam ”nd) s. 50.

  Allamah Nawawi’s tawassal bön vid graven av Rasulullah (s)
  Pilgrimen ska vända ansiktet mot graven för Allahs sändebud (s) och göra honom till ett medel (tawassul) för att nå Gud och få hans wasilah som förbön (shafa’at) ”på samma sätt som beduinerna som besökte den gjorde o stod bredvid och sade:

  ‘Frid vare med er O Allahs budbärare ”Jag har hört Allah har sagt:
  … Hade de ”när de hade gjort synder” kommit till dig och frågat Allahs förlåtelse och aposteln hade bett om förlåtelse för dem ” så skulle de säkert ha funnit Allah swt Förlåtande-Barmhärtig. (Koranen 4: 64).
  Därför ”har jag kommit till dig(muhammed) om förlåtelse för mina synder och söker din Shafaat med Allah.
  Al-Majmu ”vol. 8 ‘s. 274; Fayd al-Qadir ”vol. 2 ”s. 134; I’anah al-Talibiyyin ”p. 315.

  Wahabisterna som går emot allt detta har som syfte att ändra religionen och orsaka splittring genom att kalla alla som gör tawassul för kuffar.

 23. Bahlool skriver:

  VAd mer begär du? Här har du sunnis som talar i youtube och hadither..

 24. justice.maker skriver:

  hör och läs koranen må allah vägleda dig ya bro bahlool , låt bli försökandet med att besvia något som alla sunni ulema har förbjudet och kallat för shirk.
  وقال تعالى : ( ومن أضل ممن يدعوا من دون الله من لا يستجيب له إلى يوم القيامة وهم عن دعائهم غافلون وإذا حشر الناس كانوا لهم أعداء وكانوا بعبادتهم كافرين
  وقال سبحانه : ( والذين تدعون من دونه ما يملكون من قطمير إن تدعوهم لا يسمعوا دعائكم ولو سمعوا ما استجابوا لكم ويوم القيامة يكفرن بشرككم ولا ينبئك مثل خبير

  Broder bahlool jag skulle aldrig tar någon sheikh ord över allahs ord eller profetens ord , Du har gått runt i shiiter sjter hämtat dem saker som dem själva har samlat här och där för att på så sätt kunna övertyga sunniter om att det och det och det är okej , titta era imamer säger det, titta! det är bara bullshit bahlool , gör inte så , du kan prata om vad du tror , låt bli vad sunniter tror på .

  kolla vad allah (sw) säger till dig till alla som tror att tawassul är nåt som ska hjälpa dem , Wallahi detta är shirk shirk och jag inte muffti men ändå behöver jag inte vara för en klar sak såsom den.

  وقال : ( وإذا مسكم الضر في البحر ضل من تدعون إلا إياه فلما نجاكم إلى البر أعرضتم ) ، وقال جل وعلا : ( حتى إذا كنتم في الفلك وجرين بهم بريح طيبة وفرحوا بها جاءتهم ريح عاصف وجاءهم الموت من كل مكان وظنوا أنهم أحيط بهم دعوا الله مخلصين له الدين

  när ni plotsligt utsättas för livhotande incident så ropar ni yaaaaa Ali , yaaaa hussien , yaaa fatima ,, de svarar er aldrig och när ni tillslut känner er nära att dö så ropar ni ya allah ya allah , nu ! efter att eran tawassul inte fungerade !

  Men broder Bahlool att du pratar om tawassul från profeten så även här har du missuppfattat grejen med tawassul , Du ska kunna göra tawassul genom till ex att säga ya allah hjälp mig med så o så och du nämer profeten under din du3a som att du säger jag frågar dig allah med all kärlek jag har i hjärtat till din profeten muhammed och ……ect att du svara min du3a , det kan ingen säger nåt emot broder bahlool , men att du stå vid graven och bara säger snälla profeten hjälp mig med så o så, ta mig till Jannah med dig , gör mig rik eller bota min sjukdom….ect , det är shirk enligt alla dem 4 sunniter imamer.. jag hoppas att du förstår och inte sitter här och försöker övertala mig om att tawassul till någon annan än allah är okej. var försiktigt broder med allt du säger , det är lätt idag men snart dör vi och vi ska möta skaparen. må allah vägleda oss

 25. Bahlool skriver:

  hör och läs koranen må allah vägleda dig ya bro bahlool , låt bli försökandet med att besvia något som alla sunni ulema har förbjudet och kallat för shirk.

  Jag gav dig länkar, hadith och koranverser, jag gav dig sunni lärda som uttryckligen sa att Tawassul är tillåtet, ändå fortsätter du hävda motsatsen? Ändå säger du alla sunni ulamaa? Tycker du inte det är lite fel att hävda något när jag redan bevisat för dig att du har fel?

  Broder bahlool jag skulle aldrig tar någon sheikh ord över allahs ord eller profetens ord , Du har gått runt i shiiter sjter hämtat dem saker som dem själva har samlat här och där för att på så sätt kunna övertyga sunniter om att det och det och det är okej , titta era imamer säger det, titta! det är bara bullshit bahlool , gör inte så , du kan prata om vad du tror , låt bli vad sunniter tror på .

  kolla vad allah (sw) säger till dig till alla som tror att tawassul är nåt som ska hjälpa dem , Wallahi detta är shirk shirk och jag inte muffti men ändå behöver jag inte vara för en klar sak såsom den.

  Sorry min vän, jag gav dig sunnitiska lärda, sunnitiska sidor, sunnitiska filmer och sunnitiska hadither, har inget med shia att göra. Har du ens tittat på bevisen? Har du ens tittat på filmerna?

  Men broder Bahlool att du pratar om tawassul från profeten så även här har du missuppfattat grejen med tawassul , Du ska kunna göra tawassul genom till ex att säga ya allah hjälp mig med så o så och du nämer profeten under din du3a som att du säger jag frågar dig allah med all kärlek jag har i hjärtat till din profeten muhammed och ……ect att du svara min du3a , det kan ingen säger nåt emot broder bahlool , men att du stå vid graven och bara säger snälla profeten hjälp mig med så o så, ta mig till Jannah med dig , gör mig rik eller bota min sjukdom….ect , det är shirk enligt alla dem 4 sunniter imamer.. jag hoppas att du förstår och inte sitter här och försöker övertala mig om att tawassul till någon annan än allah är okej. var försiktigt broder med allt du säger , det är lätt idag men snart dör vi och vi ska möta skaparen. må allah vägleda oss

  Ahhh där sa du nåt bra..ingen hjälper förutom Allah, men man kan använda Profetens namn och Ahlul Bayts namn..Dessa hjälper inte utan Allah hjälper..men det här är vad shias och sunnis tror på..gå fråga dina lärda om det är ok att säga Allah hjälp mig vid din Profets namn..ingen wahabi kommer godkänna det..så att be Profeten om hjälp är inte samma sak. Snälla se filmerna och länkarna och haditherna och verserna jag gett dig.

 26. justice.maker skriver:

  Du jag såg den enda film om Ali Jom3a , han sa precis som jag sa vi säger att du genom din du3a ska använda dig av profetens namn , liksom att du säga ya rab be7bi muhammed hjälp mig att få det o det, however det kan finnas någon 3lem som har förbjudet även detta och jag själv inser inget konstigt med det eftersom han vill inte att folk plotsligt ska börjar be profeten istället för att be allah !

  dem hadither du gav har du själv problem med att förstår vad dessa hadither syfter på , din Tawassul är helt enkelt inte samma som oss , och jag vill inte gå runt på säjter för att kunna bevisa att era tawassul är helt annorlunda, Du vet jag hatar fitna allah vet och jag avskyr folk som letar fitna inshallah du och jag är inte en av dem, sa jag tycker inte att det är bra för oss muslimer att hålla på med dessa debatter , jag såg din rubrik för din blogg står ( en muslims tankar på sverige och världen ) jag såg inte att du skriver nåt om att din blogg ska vara en sida som ska användas för att hävda att shia är rätt islam och inte sunna .

  iaf så jag vill att du ska verkligen verkligen läsa koranen ordentligt , säg inte att koranen tillåta tawasull av någon annan än allah,.

 27. Bahlool skriver:

  Du jag såg den enda film om Ali Jom3a , han sa precis som jag sa vi säger att du genom din du3a ska använda dig av profetens namn , liksom att du säga ya rab be7bi muhammed hjälp mig att få det o det, however det kan finnas någon 3lem som har förbjudet även detta och jag själv inser inget konstigt med det eftersom han vill inte att folk plotsligt ska börjar be profeten istället för att be allah !

  Japp det är så sunnis och shias gör, läs och titta på resten..men även detta har wahabiterna förbjudet..du får inte ta upp någon döds namn..

  dem hadither du gav har du själv problem med att förstår vad dessa hadither syfter på , din Tawassul är helt enkelt inte samma som oss , och jag vill inte gå runt på säjter för att kunna bevisa att era tawassul är helt annorlunda, Du vet jag hatar fitna allah vet och jag avskyr folk som letar fitna inshallah du och jag är inte en av dem, sa jag tycker inte att det är bra för oss muslimer att hålla på med dessa debatter , jag såg din rubrik för din blogg står ( en muslims tankar på sverige och världen ) jag såg inte att du skriver nåt om att din blogg ska vara en sida som ska användas för att hävda att shia är rätt islam och inte sunna .

  iaf så jag vill att du ska verkligen verkligen läsa koranen ordentligt , säg inte att koranen tillåta tawasull av någon annan än allah,.

  Att diskutera och att söka sanning är inte fitna. Min blogg handlar om mina tankar, om islam, sverige, shia, politik, skoj, religion, sunni, teroriism, allt som har med mina tankar att göra och världen och sverige..hade jag inte trott att shia är rätt, då hade jag ju knappast varit shia?
  Tawassul genom andra till Allah..det är ju det du gör när du säger oh allah vid din kärlek till Muhammed ber jag dig om detta..det är tawassul..du ber inte Muhammed om hjälp inte heller Ali men du ber dem lägga in ett gott ord åt dig hos Allah

 28. Mohamed Omar skriver:

  Justice, jag sa ju att muftin av Mecka, Ahmed Zain Dahlan, gjorde takfir på al-khabith Muhammed ibn Abd al-Wahhab. Ahlus Sunnah tillåter tawassul och har alltid gjort det, bara wahhabiyya förbjuder det. Också Imam Ahmed Rida Khan från Indien har gjorde takfir på wahhabiyya och många andra.

 29. justice.maker skriver:

  Till Mohammed omar:
  kolla , jag har nämligen sagt till bahlool att jag ska inte delta in diskussionen på denna blogg längre men såg ditt inlägg och jag ber verkligen om ursäkt för bahlool att jag måste svara på dina lögn .

  bismellah , först så fötjänar du inte namnet mohammed det passar inte dig , sedan kallade du mohammed ibn abdullwahab alkhabith medan du är den som khabith må allah belöna dig jahanam inshallah, du har påståt att den som heter zain dahalan var Shafi’s muffi , wallahi Imami shafi är bari2u’n från både du o din zain dahlan, du är en okunnig person som följer suffism och din suffism byggs på att prata illa om Muhahdeen såsom shiek muhammed ibn abdulwahab , och de där du nämnt är dina imamer inte mina wa alhmdullah , muhammed ibn abdulwahab är väl känd som muwahed ingen som hatar honom det är bara shia och suffism och andra sikter som tror sig vara muslimer. i självaverket är dem inte .

 30. Bahlool skriver:

  Så vi är inte muslimer nu heller..trevligt å se. Men frågan kvarstår, varför älskar du honom? Sunniter tar avstånd, sufis och shias tar avstånd från honom..tänker du inte då att han kanske har nåt som man måste undersöka och kolla upp? Alltid när man ger dig källor eller fakta så blir du sur och börjar förbanna och svära..

 31. Abd al-Alim skriver:

  Bismillah.

  Mohamed Omar, mannen som inte förtjänar vare sig sitt förnamn eller efternamn. Jag presenterade ett bra underlag på ditt så kallade ”wahabism” inlägg på din blogg, vilket du valde att inte publicera. Trots detta påstår du att censuering inte är önskvärt…

  Islamiska sekter som den Mohamed Omar tillhör har uppkommit genom att människor med samma personlighet som Mohamed Omar överskattat sin kunskap om tawheed och på sätt avvikit från den ursprungliga läran. För det första var Muhammad ibn Abd al-Wahab, som namnet påpekar, son till till Abd al-Wahab. Hans far har inget med hans sons sprida dawahmetodologi att göra. För det andra missbrukar man som muslim ett av Guds namn, al-Wahab, när man säger wahabi.

  Det är sen otroligt patetiskt att du som författare inte förstått att alla författare i alla tider har fiender och vänner. Det är också klandervärt att du attackerar personerna Muhammad ibn Abd al-Wahab och Ibn Taymiyyah istället för deras verk. Detta bevisar samma metodologi som Sverigedemokraterna och andra antimuslimska krafter på den globala spelplanen. Dessa shuyukh är av stora kaliber – din ställning är obefintlig jämfört med dem.

  Takfir är enkelt. Vem säger att de som gjort takfir är mer korrekt än den som blir kafir-förklarad? I dagens samhälle faller takfirdomar tyvärr höger och vänster. Skulle vi accepterat alla dessa skulle det som kvar av den islamiska kärnan falla sönder. Du väljer ju subjektivt de som passar din tes.

  Jag har hört folk som gjort takfir på dig och kallat dig al-Khabith. Ska vi måhända tycka att det är korrekt eftersom jag inte håller med dig? Ser du hur känslig skiljelinje som finns här?

  Angående tawwasul finns det olika grader. Vissa är tillåtna och vissa andra inte. Det sufi och shia gör är INTE tillåtet. Det är som sex; i islam är det tillåtet. Men inte utanför äktenskapet. Tawwasul är således också tillåtet; men i sin rätta form. Att be till gravar för medling är shirk. I Koranen finns många exempel på detta. Allah azza wa djall säger i Koranen, 39:38: Och om du frågar människorna: ”Vem har skapat himlarna och jorden?” – svarar de helt visst: ”Gud.” Säg: ”Har ni övervägt om de som ni anropar i Guds ställe kan avvärja ett ont som Gud vill skall drabba mig? Eller om Han vill bevisa mig Sin nåd, kan de hindra Hans nåd att nå mig?” Säg: ”Jag behöver ingen utom Gud. Till Honom litar de som söker [ett mäktigt] stöd.”

  När Profeten Muhammad (sallAllahu aleyhi wa sallam) började kalla folk till islam och fördömde deras dyrkan av al-Uzzah och al-Laat svarade folk att dessa var rättfärdiga personer som var nära Allah, och därför bad man om medling mellan sig själva och Allah genom dem. Al-Laat var en hängiven man som brukade ge sadaqah till pilgrimer och bistå med sig själv till de behövande under förislamiska tiden. När han dog tyckte Quraysh att det var naturligt att tillbe honom som en medling mellan sig själva och Allah, eftersom de ansåg att hans status var förmer än deras egna. al-Laat var således ingen förhistorisk gud som många tyvärr tror, utan en ”rättfärdig man” enligt Meckas invånare innan islam.

  Shiiters och sufisters gravdyrkan har således ingen skillnad på sig och de som tillbad al-Uzzah och al-Laat. De bad också, genom medling, och Allah azza wa djall fördömde det.

  Bahlool, jag ber om ursäkt för det långa inlägget.

  Abd al-Alim

 32. Bahlool skriver:

  Angående tawwasul finns det olika grader. Vissa är tillåtna och vissa andra inte. Det sufi och shia gör är INTE tillåtet. Det är som sex; i islam är det tillåtet. Men inte utanför äktenskapet. Tawwasul är således också tillåtet; men i sin rätta form. Att be till gravar för medling är shirk. I Koranen finns många exempel på detta. Allah azza wa djall säger i Koranen, 39:38: Och om du frågar människorna: ”Vem har skapat himlarna och jorden?” – svarar de helt visst: ”Gud.” Säg: ”Har ni övervägt om de som ni anropar i Guds ställe kan avvärja ett ont som Gud vill skall drabba mig? Eller om Han vill bevisa mig Sin nåd, kan de hindra Hans nåd att nå mig?” Säg: ”Jag behöver ingen utom Gud. Till Honom litar de som söker [ett mäktigt] stöd.”

  Något du glömmer är att sunnis också har denna syn. De fyra sunnitiska lagskolorna och al Azhar menar att tawassul, som den som shiiter och sufis har, även är en del av sunniislam.
  Jag har inlägg om detta med sunniternas egna ord om det här från sina egnaböcker och från sina egna lärda.
  Sahabas till Profeten gjorde sådan tawassul, när de besökte Hans grav och bad honom vara waseela till Allah.
  Skillnaden mellan kuffar som tillbad Al Laat (har inte hört det här innan men om du säger det så måste det stämma) och shiiter, sunniter och sufis är att ingen av oss tror att Ahlul Bayt eller Profeten (saw) skulle kunna hjälpa oss ur egen kraft. De är ”verktyg” för Allah.
  Gränsen kan kännas diffus men det är den inte..

 33. Abd al-Alim skriver:

  Bismillah.

  Bahlool, dessa verktyg, trots vår kärlek till dem, är inte behövda. I islam har vi direktkontakt med Gud.

  Värt att påpeka i versen 39:38: ”Säg: ”Jag behöver ingen utom Gud.”

  Abd al-Alim

 34. Bahlool skriver:

  Du glömmer de många hadither och Koranverser. De enda som är emot det här är salafiterna och vad jag förstått, har ni inte befogenhet att ändra på dessa vägar att nå Allah.
  1. Har sahabas använt sig av tawassul däribland tawassul via Profeten Muhammed, även efter hans död?
  2. Vad anser majoriteten av de lärda inom shia och sunni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up