• Kineser på kristen mission i den islamiska världen

    Kineser på kristen mission | Utrikes | SvD.

    SvD, ett av Israels främsta försvarare, skriver här om kineser som vill missionera i – Uzbekistan. Jag fick faktiskt ett leende på läpparna, inte vill man missionera i Kina, nej i Uzbekistan av alla platser.

    Borde de inte först sprida sin tro i Kina? Kina förbjuder all mission och det är kanske därför de räds att sprida sin tro där? Det borde inte vara så svårt att missionera i före detta Sovjetstater som Uzbekistan, man måste betänka att Sovjet förbjöd religionsutövning, så folk i regionen är okunniga om sin tro, nu har det blivit en grogrund för spridandet av alla handa slags konstiga religioner och sekter. Wahabismen har sett detta som ett gyllene tillfälle att sprida sin korrupta tro.

    Bakom de resurser som dessa kristna har, finner vi kristna i Europa och USA. Så pengar lär det finnas gott om. Man planerar att skicka ut 100 000 missionärer, jag kan bara önska dem lycka till. Kristendomen är, hur man än vänder och vrider på det, en religion på tillbakagång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up