• Kvinnan på kamelen som mördade 10 000-tals

  Del 4

  När Alis lilla armé anlände till Irak, skickade han ut sändebud till Kufa, för att kalla på förstärkning. Än en gång försökte Ali stoppa kriget, så han skickade några av de mest kända muslimerna för att stifta fred.

  Ett liv fyllt av bön och meditation hade inte försvagat Alis militära förmåga. Ali, hjälten från Islams slag skrämde även den modigaste. Ali vägrade ge mutor, för det var inte hans stil, det var inte så Ali jobbade. Hade han gett dessa ambitiösa och maktgalna män makt, då hade de inte stridit mot honom, men Ali gav bara det folk förtjänade.  När de kom och bad om tillåtelse att vallfärda, så sa han till dem, ni ska inte dit för att vallfärda. Han kände till deras begär.

  Hassan hämtade trupper från Kufa, folket där ställde upp gladeligen för Profetens familj. Man samlade ihop 12 000 krigare. Nu började saker och ting eskalera. Kalifen Alis representant i Basra var en man vid namnet Uthman Ibn Hunaif Ansari, en av Profetens Sahabas (vänner). Uthman hade hade utnämnts till revisor över Irak av Kalifen Omar och sen dess hade han varit i Basra. När Uthman hörde talas om den ankommande armén under Aishas ledning,  då skickade han en vän till Ali ut för att möta dem och fråga dem vad de ville.

  Mellan Alis vän, Abul Aswad ad Duali och Aisha försiggick denna diskussion:

  AA: Oh De troendes moder, vad är ditt uppsåt med att komma till Basra med en här?

  Aisha: Jag kom för att ta hämnd för mordet på Uthman som mördades i sitt eget hus även då han inte hade begått en endaste synd.

  AA: Den som mördade Uthman finns inte i Basra.

  Aisha: Ja, Jag vet men för att få hämnd måste jag ha Basras folks kooperation och stöd.

  AA: Jag hoppas du inte glömt bort att Allahs budbärare (Profeten saw) beordrat dig att stanna hemma. Hursomhelst, det är inte din uppgift att blanda dig i politik och krig. Det är mycket ovärdigt av en änka till Profeten att lämna sitt hem och att gå slåss mot muslimerna.

  Aisha: Kommer någon muslim att våga slåss mot mig?

  Aisha trodde att hennes deltagande på slagfältet skulle få fiendens armé att gå med i hennes armé eller lämna slagfältet. En kvinna som vill stifta fred, går inte i främsta ledet för en här. Efter detta samtal gick Abul Aswad vidare till Talha och Zubair och frågade dem vad deras uppsåt var med att komma till Basra?

2 Responsesso far.

 1. Ali skriver:

  Yaaa Aliiii 🙂 Alltså jag kan inte fatta att dom här människorna ens älskar Alis fiende, tänk dig profeten (Pbuh) sa för att komma till mig måste ni gå genom Imam Ali (as). Tänk dig att Imam Ali är den som välkomnar dig till paradiset eller till helvetet. Har du hört om abdul bassets, vad som hände med honom när han dog bahlool? Tänk dig Fatimat Al Zahra (as) är Prinssesan av alla kvinnor i paradiset. Tänk dig att Hassan och Hussein (as) är kungarna över alla män i paradiset. Hur kommer yazids och muhawya och omar och abu bakers anhängare att mottas i yoom al hisab. Wallah dom här människorna älskar denna världen dom vet inte vad som väntar dom

 2. Rasul skriver:

  Allah sets forth an example to those who disbelieve the wife of Nuh and the wife of Lut: they were both under two of Our righteous servants, but they acted treacherously towards them so they availed them naught against Allah, and it was said: Enter both the fire with those who enter.
  Quran [66:10]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up