• Kumber

    Den kände hanafitiske Naqshabandi lärde, Abdul Rahman Jami skriver i sin bok om ett möte mellan Kumber, en anhängare av Ali och Hajjaj bin Yusuf, slaktaren som egenhändigt mördade tusentals shiiter i Irak.

    ”En dag sade Hajjaj bin Yusef till sina anhängare: ”Hämta mig en anhängaer till Ali, så att jag kan närma mig Allah. Hans män svarade: ”Nu finns enbart en man vi känner till som är anhängare av Ali och det är Kumber, så de hämtade honom och ställde honom inför Hajjaj.” Är du den Kumber, frågade Hajjaj. Något som han fick ett ja svar på. Sen frågade Hajjaj honom, är du slav till Ali? Han svarade då: Jag är slav till Allah och Ali är min mästare”. Då sa Hajjaj: ” Ta avstånd från hans religion” något som Kumbar svarade på, kan du visa mig en religion som är bättre än hans? Hajjaj svarade då, Jag kommer döda dig. Kumbar sade då, du kan döda mig idag eller imorgon, min mästare Ali har förutspått att jag kommer mördas av en brutal man. Hajjaj gav signal till sina bödlar, som mördade Kumber.

    Shawahid un Nubuwwa, by Abdul Rahman Jami sida 285 publishers Maktaba Nabawiyya, Gunjbaksh Road, Lahore].

    Man måste ju fråga sig, vad var Alis religion om inte Muhammeds? Är islam så förhatlig? Denna mördare, denna massmördare, denne agent för staten, lät mörda hundratusentals. Om staten, den Ommayyidska staten, inte var islamisk vad var den då? Varför har vi folk idag, som följer både den Ommayyidska statens religion och samtidigt säger sig följa Imam Alis religion?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up