• Imam Hussein lögnaren och sonen till en lögnare?

  Historien är bisarr. Jag har ofta fått höra att de som älskar Ahlul Bayt, även älskar deras fiender, något så ologiskt att det inte ens går att beskriva. Ibn Ziyad, Yazids guvernör som lät mörda Imam Hussein, blev plötsligt en hjälte, medan shiiterna, som slogs på Husseins (a.s) sida, blev de som i historien fick ta på sig ansvaret för Husseins (a.s) död. Enligt de jag mött, så är det jag och mina förfäder, som bär skulden för Imamens död. Hört talas om att segraren skriver historieböckerna?

  Så shiiterna dödade Hussein (a.s) och samtidigt var det de som var på Husseins (a.s) sida? Kan våra kära ovänner inte bestämma sig?

  Ibn Ziyad sade:

  ”Tacka Gud, som visade sanningen och vilka som är på den rätta vägen. Han gav seger till de troendes ledare, Yazid ibn Muawiya och dennes parti. Han har dödat lögnaren och sonen till lögnaren (Imam Ali a.s menar han här), Hussein son till Ali och dennes shia (parti/grupp).

  Sunnikälla:

  Al Tabaris Historia of al-Tabari, English translation by I.K.A. Howard, Volume 19 page 167

  Vidare i Yazids hov sade Ibn Ziyad till Yazid, med stolthet i rösten:

  ”Oh de troendes ledare, jag förmedlar goda nyheter om Guds seger och stöd. Al Hussein son till Ali kom emot oss med 18 medlemmar från sin familj och 60 av hans shias (anhängare)

  Sunnikälla

  Tabaris historia English translation by I.K.A. Howard, Volume 19 page 169

  Post Tagged with , , , , , , , , , ,

One Responseso far.

 1. wessam skriver:

  tack vare imam husseins och hans anhängares blod att islam finns idag.
  han gav sitt blod för att inte hans islamiska bröder och syster ska inte behöver vara torstiga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up