• Det yttersta offret

  På ett islamiskt seminarium försökte en föreläsare förklara vad det yttersta offret verkligen betyder. Han berättade att det en gång fanns en far, dennes son och sonens vän på en båt på havet. Plötsligt befann de sig i en stark storm. Vågorna var så höga, att även då fadern var en duktig seglare, så guppade båten upp och ner och plötsligt spolades de två pojkarna överbord.

  När de hamnade i vattnet, klarade fadern av att hålla sig fast vid ett rep och han hade några sekunder på sig att bestämma sig för vem av de två pojkarna han skulle rädda genom att slänga andra änden till. Fadern visste att hans son var en troende muslim och han visste även att vännen inte var det.

  Det smärtade i honom och valet var svårt och bittert, plötsligt skrek han ut, jag älskar dig min son och så slängde han andra änden till sonens vän, medan han drog in vännen, såg han sin son drunkna i havets djup. Sonens kropp återfanns aldrig.

  De två tonåringarna som lyssnade, kunde inte bärga sig på slutet av berättelsen.

  Fadern, fortsatte föreläsaren, visste om att hans son skulle hamna i paradiset, och han kunde inte tåla tanken på att hans sons vän skulle hamna i helvetet. Därför offrade han sin son, när han sa detta satte talaren sig i sin stol igen och väntade på att tystnaden fyllde rummet.

  Ungarna kommenterade att det var en fin berättelse, men den är allt annat än realistisk. Ingen far skulle ge upp sin son i tron att det fanns en räddning för vännen från helvetet om han överlevde.

  Du har en bra poäng, sa föreläsaren, medan han tittade ner på sin utslitne Koran, ett stort leende kom över hans ansikte plötsligt och han sa : ”Nej, det är verkligen inte realistiskt, men jag står här idag för att tala om för er att det är så här Imam Hussein (a.s) måste ha känt sig, när hans familj, hans söner, hans bröder, hans vänner, offrades vid Kerbala, i hopp om att sann Islam skulle nå människorna.

  Yazids anhängare fick en ny chans att ångra sina beslut, muslimer fick chansen att stå upp mot orättvisan och förtrycket. Ickemuslimer fick chansen att se den sanna Islam. Medan tårarna rann nedför hans kinder, så sa han: Ni ser, det var jag som var den andre ynglingen som räddades undan döden i havet. Jag har förändrats och Husseins berättelse ger oss alla chansen att förändras..

  ”My faith is that the progress of Islam does not depend on the use of

  sword by its believers, but the result of the SUPREME SACRIFICE of

  Husayn, the great saint.

  Mahatma Gandhi

8 Responsesso far.

 1. jannan skriver:

  salam, masallah den var mkt rörande och så sant att imam hussein offra sitt allt för oss! tack för filmerna!

 2. Bahlool skriver:

  wsalam wal ra7ma Ska bli bättre filmer nästa gång 😉 promise :)))

 3. jannan skriver:

  nästa gång så tänkte jg faktiskt fixa..om det skullle behövas ngn nästa gng:) det är vi al shabab som måste synas inte ngn old man som är halvdålig på svenska. nej dm var ok..det fanns ej så mkt att filma..

 4. Bahlool skriver:

  du vet hur det är med den generationen..de vet bäst..de kan bäst..oich gör du nåt, kommer de säga, respektlöst!!

 5. jannan skriver:

  true, although har du ngt virus på din blogg lr ngt..när jg loggar in på din så hackar min dator?
  nu ska moi gå, hej då o tack igen!

 6. Bahlool skriver:

  hmm hackar? den är slö kan jag tänka mig..har haft flerr besökare och mitt webhotell har krånglat pga det..tyvärr..jag har samma problem hehe ha det

 7. MammaMarie skriver:

  Wow! Vilken berättelse, jag blev alldeles rörd till tårar….!

 8. AHLAM skriver:

  Allaho Akbar vilken vacker berättelse!! Är den sann?

  Jazak Allah khair

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up