• Bombattentat i Sverige – Bombattentat i Iran

  Många döda vid iransk moskébomb – DN.se.

  I några år har sunnitiska extremister, med pengar från gulfstaterna, utfört terrordåd i Iran. De riktar in sig på shiitiska moskéer och anfaller urskiljningslöst. De drabbade är oftast barn och kvinnor, de svagaste av de svaga.

  I Sverige får vi höra att alla muslimer, 400 000 i Sverige, är ansvariga för dådet i Stockholm. Hur många menar att alla sunniter är ansvariga för detta illdåd? Tvärtom, jag och andra shiiter med mig skyller på Saudiarabien och dess wahabitiska gren, som har ”lärda” som öppet uppmanar till att bomba och mörda shiiter.

  Är den svenska mentaliteten verkligen så småsint, att den ger alla skulden för vad en eller två personer gör? Är den shiitiska mentaliteten verkligen så storsint, att den enbart ger skulden till de som verkligen ligger bakom brotten? Det makabra är att det har visat sig att USA kan ha stött och legat bakom denna grupp, Jundullah.

  Må Allah visa sin barmhärtighet på de stackare som gav sina liv på dessa Ashuradagar. Må mördarna brinna med sina herrar, Yazid och Muawiya.

31 Responsesso far.

 1. Andreas skriver:

  Jag har aldrig någonsin hört talas om självmordsbombare som är shiiter som ger sig på oskyldiga människor. Denna sunnitiska extremistiska gren måste stoppas!
  Hur kommer det sig att det alltid är Sunniter som begår dessa fruktansvärda dåd?
  Vilket land kommer du ifrån?
  Tack för att du tar upp ämnet. Riktigt tråkigt det som har hänt, hoppas att Jundulla krossas!

 2. Bahlool skriver:

  Jag är från Irak. Senaste självmordsbombaren som var shia som jag känner till var han som angrepp en amerikansk armeförläggning i Libanon 83. Det fick USA att lämna landet, efter att ha bombat det i drygt 2 veckor..runt 20 000 libaneser fick sätta livet pga den attacken.
  Det är sunniter som hjärntvättas av Saudiarabien. Jundullahs ledare hävdade att han jobbade för USA, det var innan han avrättades av Irans regering. Tittar du på nätet så hittar du ett antal wahabitiska ”lärda” som helt öppet kallar shiiterna för otrogna och att vi är värre än judar. När en wahabi hatar dig mer än en jude, då har denne verkligen stort agg..

 3. Radu skriver:

  Men huvudelen av dom som dör i terroristdåd utförda av sunniextremister och wahhabis är shiiter, dessutom så visste jag inte att US stöder jundallah, får dom stöd av USA?
  För jundallah är en del alqaida, hur förklara man detta hur kan man strida mot usama om man stöder en av usamas undergrupper, då blir ju USA terroristbekämpning motsägelsefullt!

 4. Bahlool skriver:

  Jundullahs ledare, togs tillfånga han hävdade att han var på väg för att träffa CIA i Pakistan.
  USA är det enda landet som blivit dömt för statsterrorism
  http://www.bahlool.se/2009/08/18/terrorism-del-1/

 5. Iman skriver:

  Rättelse!
  Saudiarabiens största lärda har alla tagit avstånd från självmordsattacker, inklusive de som sker i Palestina mot Judarna. De Personer som du stämplar som Wahabister så som Shejk Albani, Ibin Baz & Imâm ´Uthaymîn har alla sagt nej till dessa attentat. Dessutom har shejk Ibin Baz som var stor mufti i Saudiarabien varnat för Bin Laden långt innan 11/9.

  Källor till detta hittar ni på http://www.darulhadith.com/manhaj/sjalvmordsattentat.html.

 6. Bahlool skriver:

  Du glömmer att dessa lärda utmålade shiiterna till ickemuslimer, att vi är värre än judar osv. Därmed har man gjort shiiterna till mål för terrorn. Du vet väl om att dessa självmordsbombare har salafitiska inspirationer?
  Vart får alla dessa wahabiter som spränger upp sig och andra pengarna ifrån? Vart har talibanerna sina finansiärer? Varför var så många självmordsbombare från Saudi? Varför skyddas Jundullahs ledare i länder som Saudi?
  Bin Baz som lät bögar och sionister stationeras på helig mark? Tsk tsk tsk..

 7. Iman skriver:

  Jag skriver detta enbart för att tala om att dessa ”Wahabister” faktiskt tar avstånd från självmordsattentat. Att mena på att shia är värre än judar från vissa grupper kan svaras med att det finns radikala åsikter hos shia som också tar ut muslimer från sin religion.

  Mitt inlägg var endast riktat till att dessa som tillskriver sig som salafister enligt din definition ”Wahabister”, faktiskt har tagit avstånd och fördömt. Så du kan tyvärr inte gömma dig bakom dessa påstående då detta påstående slår tydligt tillbaka, se länken ovan. Det är miss visande information från din sida!

 8. Bahlool skriver:

  Shia har en aqeedah (imamis/tolvimamis). Att ogillar vissa sahabas gör dig inte till kafir, även om du önskar att det vore så.
  Frågan kvarstår, tror du inte att er takfir av muslimer, leder till denna blodsutgjutelse?

 9. Iman skriver:

  Nu är du där igen, ”Frågan kvarstår, tror du inte att er takfir av muslimer, leder till denna blodsutgjutelse?” Jag tillhör ingen ” er takfir av muslimer” Jag menade enbart på att de etablerade Salafisterna som har och verkar i Saudiarabien klassat dessa handlade som Självmord och skiljer inte dessa attentat från andra terrorhandlingar begångna av icke-muslimer. Jag är för det andra en stor sympatisör av Hizbol´Allah när det gäller den politiska och den sociala delen, självfallet tar jag avstånd från Aqeedan, annars hade jag kallat mig för Shia. För det tredje bekänner några av mina familjemedlemmar sig till Shia. Så Akta dig för generaliseringar, var försiktig med vad du faktiskt säger. Precis som du blir upprörd över att människor dömer Shia så gör du faktiskt samma sak.

 10. Bahlool skriver:

  Men salafiternas lärda utfärdade fatwas 2006 om att inte stödja Hizbollah? Man fick inte ens be för dem osv..

 11. S skriver:

  ”Jag skriver detta enbart för att tala om att dessa ”Wahabister” faktiskt tar avstånd från självmordsattentat.”

  De tar avstånd från det men vad konstigt att de ändå gör det! Precis som med alla länder i mellanöstern som tar avstånd från tortyr på paper men gör det ändå
  Dubbelmoralen bland Wahabister är nästan intill imponerande som säger att de gillar Imam Hussein men samtidigt prisar de Yazid som mördade honom.
  http://www.youtube.com/watch?v=ojWvP8okS0Q&feature=related

 12. Iman skriver:

  Bahlool! Du tar saker och ting ur sin kontext. Anledningen till att man inte står bakom Hiz´Allah beror på att i dessa attentat 2006 dödade oskyldiga palestinier i Haifa. Libanon hade dessutom inte godkänt detta som enhet etc. Jag är inte helt insatt men en fråga som jag ställer dig är följande. Om Saudiarabien nu skulle betrakta alla shia som Kuffar, hur kommer det då sig att ni får tillträde till Mecka? Hur kommer det sig att ingen kafer får inträda Mecka men ni får göra det? Är detta inte en paradox? Jag gör Duá att Allah ska vägleda dig och mig på den rätta vägen, dig =shia och mig= sunni och hela mänskligheten Insha´Allah.

  Något värt att nämna i detta sammanhang är exempelvis om du står bakom alla Fatwas som utfärdas av Khomeini exempelvis, Ska vi verkligen gå in på vissa Fatwas som finns i Tahreer Al Wasila?

 13. Bahlool skriver:

  Den filmen är så bra, jag hade den tyvärr förut utan eng text tack

 14. Iman skriver:

  Kära S.

  Ingen Sunni, vare sig det är ”vanliga” eller ”salafister” om vi nu ska dela in oss på det sättet i sitt fulla sinnesbruk prisar Yazid.Det är i så fall enskilda individer utan kunskap. De lärda inom sunni muslimska grupperna har aldrig prisat Yazid. Att det finns dubbelmoral bland mänskligheten oavsett tillhörighet är det ingen tvekan om, men de lärda som utfärdar fatwas har inget ansvar för vad enskilda individer gör.

 15. Bahlool skriver:

  Fel. Du är lurad om du tror det har med sunniter eller Haifa att göra. Denna fatwa utfärdades för att Hizollah bekämpade Israel.
  http://www.nysun.com/foreign/leading-saudi-sheik-pronounces-fatwa-against/36373/

  Här har du en ”Alim” som säger klart vad han anser om shias
  http://www.youtube.com/watch?v=x_Ii0FF5emc

  Jag följer inte Khomeini, jag följer Fadhallah och då följer jag alla hans Fatwas, det är ett krav på mig.

 16. Bahlool skriver:

  Det här har jag skrivit om innan..en man som tycker att judarna är hemska men att shiiterna är hemskare..
  http://www.youtube.com/watch?v=2L6SUGrIPbY&feature=related

 17. Bahlool skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=ONd1oXIiZqA
  En kändis ibland salafiterna om shiiterna..
  Den filmen som visas där gör ju klart att Yazid, var en Kalif man inte fick göra uppror emot. Man fick göra uppror mot Ali, något Aisha, Talha, Zubair och Muawiya gjorde, men man måste be om förlåtelse över Hussein för att han gjorde uppror mot Yazid? Märkligt resonemang.

 18. Iman skriver:

  Du ser, du följer inte Khomeini men du följer Fadhallah, båda dessa män bekänner sig till Shia. Jag är för övrigt är inte Salafist och jag är dessutom för okunnig för att debattera om Fatwas.

  Mitt enda syfte med hela denna debatt var att ”salafisterna” inte ställer sig bakom dessa attentat, det är vilseledande att påstå annat. Jag tänker inte föra någons talan utan enbart min egen. Jag anser att vi ska hålla oss borta från generaliseringar och inte döma andra precis som vi själva inte vill bli dömda.

 19. Bahlool skriver:

  Det är svårt att inte generalisera, vi kan inte säga några salafiter tycker vi är kuffar, andra säger vi är för dumma för att kallas kuffar utan våra ledare är kuffar, samtidigt finns det otaliga wahabitiska sidor som säger vi är kuffar osv..Jag är shia och följer de lärdas utfärdanden, men de är inte masoomen, men ingen shia lärd skulle ens tänka tanken att säga att sunnis inte är muslimer eller att de är kuffar eller att de är fiender.
  Hur kommer det sig att bara vi får höra att vi inte är muslimer?

 20. Iman skriver:

  Har sett Videon och ingenstans säger han att Yazid var en khalifa. Det han däremot nämner är att Shia har begått fruktansvärda brott mot muslimer och detta har jag egen erfarenhet ifrån. Jag är från Libanon, och där har släktingar till mig blivit brutalt mördade på grund av att de hetat Omar, Aisha, Uthman etc, senast 2006. Han tror uppenbarligen inte på Aqeedan som finns bland Shia och det gör inte jag heller. Jag ber därför Allah att vägleda er på den rätta vägen och mig oxå.

 21. Bahlool skriver:

  Säg mig, i Irak, där runt 80% av alla offren var shiiter, vem led mest, s hiiterna eller sunniterna? Du vet väl om att det mellan 1975 till 1980 i Libanon knappt var någon shiitisk inblandning? Det var sunniter och kristna som slogs mot varandra och shiiterna kom mitt emellan tills Amal och sedan Hizbollah tog till vapen. Om vi ska räkna hemskheter, kan jag lova dig, då kommer ingen i närheten av de hemskheter som begicks mot shiiterna.
  Det är inte shiiterna som spränger upp moskeer och sig själva, medan folk sitter där och ber. Det är inte heller shiiterna som skjuter ihjäl bedjande i processioner i Irak och Afghansitan och Pakistan.
  Det är ett stort problem med er sunniter, ni tror att det är hemskare att en sunni dör än en shia, medan jag anser det är lika hemskt om det är shia eller sunni eller kristen eller jude, det enda som spelar roll är om man är oskyldig eller om man är en krigare som gett sig in i leken.
  Han tar upp 100 000 döda i Irak..det har dött många, många fler shiiter. Men våra lärda gick inte ut och sa ta hämnd, tvärtom, de sa ta det lugnt, sunniterna är våra syskon. Lite förlorades kontrollen efter sunniters attack mot al Askarain moskeen, men utan den förlorade ko ntrollen, hade sunniterna inte vaknat från sitt stöd för terrorismen och vi hade fortfarande haft ett stort inbrödeskrig. De såg vad shiiterna kunde göra och lugnade ner sig. Så nu, de här attadckerna, med självmordsbombare i Irak, tror du det är amerikanerna som ligger bakom eller sunniter?

 22. Bahlool skriver:

  ps: Jag fölrlorade 3 morbröder till sunniters kulor..personliga erfarenheter är du inte ensam om 🙂

 23. Iman skriver:

  Jag är som sagt inte insatt i vad Shia lärda har sagt, men jag tvivlar på att de har en så liberal syn på sunniter då otaliga händelser visar motsatsen. Det finns dessutom precis som den propagandan du och andra shia för mot salafister, så har salafister samma agenda där de oxå blottar vad era lärda har sagt och gjort. Att det finns brutalitet mellan bägge parterna råder det ingen tvekan om, men Gör Allahs skull det är inte enbart Shia som har drabbats av illdåd….

 24. Bahlool skriver:

  Har inte sagt att det är bara shias som drabbats, det sa du. Dock de som lidit mest ibland muslimerna är just shiiterna. Det ser vi i de bombattentat som sker hela tiden, den förföljelse som shiiterna får utstå även i länder med stor shiitisk majoritet osv.
  Och ju, shiiternas lärda, däribland Sistani, har utfärdat hela fatwas emot detta våld som begås mot sunniter, även om det inte ens är 10% av det våld som drabbat shiiterna. Problemet är att ni inte ser för ni vill inte se…

 25. Iman skriver:

  Att påstå att shiamuslimer led mest i Irak är det ingen tvekan om då ni utgör majoriteten. Men faktum kvarstår Kurder som de flesta känner till är sunniter drabbades mycket hård under Saddams brutala regim. Även Turkmener som är till en stor del sunnimuslimer drabbades hårt. Det är som att säga det är flest män som begår bilolyckor, det är ju faktiskt flest män som har körkort så det är inte så konstigt. Vad gäller självmordsattentat i moskéer har detta inte bara drabbat shia utan sunniter har även fått sin del av kakan. Till Amal som du pratade om, Harket Amal som du pratar om isolerade det palestinska flyktinglägret i flera veckors tid utan barmhärtighet att ens släppa igenom mat. Barn och kvinnor och äldre män svalt ihjäl. Det var dessutom därför Hiz´Allah skapades för att de såg orättvisan som Amal orsakade kvinnor och barn och sade att fienden var Israel! Inbördeskriget i Libanon lämnade ingen oberörd alla (religiösa tillhörigheter) fick sin del utav brutaliteten och alla (religiösa tillhörigheter) var med i att skapa den.

 26. Bahlool skriver:

  Shiiterna drabbades också hårt under Saddam, och de kurder som drabbades hårdast under Saddam var FAilikurderna, shiiterna, som fördrevs eller mördades av Saddams trupper. Du försöker blanda korten lite, vem började inbördeskriget i Libanon? Utan Hizbollah hade ni slagit ihjäl varandra än idag.
  Och du menar den jakt på shiiter i länder som Jordanien och Saudiarabien är ett bevis på den stora kärlek som shiiterna får uppleva? Nej du, att shiiterna är i Majoritet i Irak, ska inte spela någon roll, inte när vi utgör 65% och dör fem gånger så ofta som sunniterna där.
  ska sova nu, jobb imorgon, wsalam 🙂

 27. Iman skriver:

  Det var en palestinsk skolbuss som sprängdes i ett kristet område av kristna grupper och det var den händelsen som bidrog till inbördeskriget. Men att prata om detaljerna om varför och hur detta hände är en helt annat historia. Shia är inte mest drabbade, Shia spränger oxå sig själva i luften! Det är framför allt krig, fattigdom, socioekonomiska förhållande, våld i åratal, sanktioner, analbabetism, utanförskap, rasism i vi och dom tänkande etc etc etc som är de största orsakerna till detta. Det vi kan komma överens om är att oavsett vem som utför det är det FEL. Från hjärtat sluta göra dig själv till offer och sluta med din felaktiga propaganda!

  Sov Gott. wsalam!

 28. Iman skriver:

  Förresten en liten kommentar innan jag lämnar din blogg. Du skriver att ” ingen shia lärd skulle ens tänka tanken att säga att sunnis inte är muslimer eller att de är kuffar eller att de är fiender.” Detta är ju faktiskt väldigt motsägelsefullt då eran Ageeda refererar till att de första Sahabis så som Abu Baker, Omar och Uthman Ra var fiender och som gick emot islam. Dagens sunniter följer deras exempel och vi Vördar och aktar dem högt! Så du får nog fundera på denna ett tag!

 29. Bahlool skriver:

  Det är inte så att jag gör mig till ett offer, utan du och din gren 😉 Du får gärna ge mig en enda händelse senaste 10 åren, där en shia begått en självmordsattack.
  Att de första tre kaliferna gick emot Profetens önskemål står i dina egna böcker, men vad har det med att de eller ni inte är muslimer att göra? Ingen shia lärd skulle säga ni är kuffar eller inte muslimer..så försök inte 🙂
  wsalam

 30. Musa skriver:

  Jag undrar vilka som dödades i Libanon enbart för att dom hette omar och aisha, senast år 2006?
  Vill du antyda på att shiamuslimerna gjorde detta, som inte ens har hänt? Du är komisk. Jag känner med och tycker synd om de stackars shiamuslimerna i libanon som fick stå ut med skottlossningar, svek, konspirationer emot dom endast för att dom inte ville sälja sig själva. Sedan kommer du och skriver detta här. Dom fick se på när folk sköt emot dom för att skapa inbördeskrig, men ändå höll sig, trots att dom visste hur fega dessa individer är och att dom på 5 minuter kunde ockupera deras hem. Du vet verkligen inte vad du talar om. Det roligaste är att tiden verkligen är över då ditt snack ens har någon chans att lura någon. OKey, år 2005 när hariri dödades och folk fortfarande var naiva kunde mycket av snacket gå hem. Men nu efter dessa händelserika 5 år så inser även ett spädbarn vad som sker i libanon. Ifall någon som heter Omar eller Aisha blev dödade 2006 , vilket jag verkligen inte hoppas har skett, så kan du skylla på Future rörelsen som talar i sunnimuslimernas namn, men tyvärr inte har ngn rätt till det… Kära iman, tacka shiamuslimerna för att det inte blev ett nytt inbördeskrig i Libanon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up