• Ashura – Citat om Hussein och Kerbala

  Varje dag är Ashura och varje plats är Kerbala. Så lyder en mening som man får höra ofta. Vi ser det i Libanon och Gaza, vi ser det i Irak och Afghanistan. Överallt är det Ashura, överallt är det Kerbala. Kampen går vidare!

  Är det inte besynnerligt, att män som lever i väst, män som levde för många århundraden sedan, känner till Hussein och dennes offer, men att vi idag har människor som glömt bort honom, och som säger sig älska islam?

  Jag själv sitter på Facebook och ser hur mina egna släktingar, sprider musik, hur mina egna vänner, ättlingar till denne Hussein bin Ali (a.s), talar om dans och musik, medan mitt hjärta bara skriker, Hussein, Hussein.  Jag var så dum, men Allah öppnade mina ögon. När ska han öppna ögonen för resten av shiiterna?  Resten av muslimerna?

  Citat om Kerbala och Hussain.

  Den bästa läxan vi lärt oss från tragedin i Kerbala är att Hussain och hans anhängare var benhårda troende på Allah. De bevisade att numerärt överlägsenhet inte spelar någon roll när det kommer till sanning och falskhet. Hussains seger, trots hans numerära underlägsenhet förundrar mig.
  Thomas Carlyle – Brittisk historiker
  Fram tills denna stund i tiden, har islam bibehållits tack vare Hussains offer.
  Imam Khomeini


  Ifall Hussain slogs för att mätta sina världsliga behov, då förstår jag inte varför hans systrar, fruar och barn följde med honom.Så det är uppenbart att han offrade sig enbart för islam.
  Charles Dickens – engelsk författare

  Hussain är martyren för religion och frihet och shiiterna ska inte vara ensamma om att vara stolta över Hussains namn, istället ska alla fria människor i världen känna stolthet över detta hedervärda namn.
  Abdul Rahman al Sharqawi – Egyptisk författare
  Jag har utforskat Imam Hussains, den store martyrens, liv ingående, och analyserat historien om Kerbala. Det uppenbarades för mig att ifall Indien ska uppnå seger, då måste landet förstå historien om Hussain.
  Mahatma Ghandi
  Jag lärde mig av Hussain att vara förorrättad men ändå segra.
  Mahatma Ghandi
  Ifall vi hade en person som Hussain, så skulle vi ha satt upp en fana i Hussains namn, samlat massorna runt omkring den och spridit vår religion genom hans namn.
  Antoine Bara – Kristen präst
  När Yazeed rekryterade män för att döda Hussain, så frågade de honom hur mycket han skulle betala dem. Hussains anhängare däremot sa att ifall vi blev dödade 70 gånger och sen återuppväckts, så skulle vi ändå föredra att dö martyrdöden med Hussain.
  George Gerdak – Kristen lärd, poet och filosof
  Han gav sitt liv men inte sin hand till Yazid (ge sitt trohetslöfte). Sannerligen Hussain är sjävla fundamentet för La Ilaha Illa Allah (ingen gud förutom Allah)
  Khawajah Muin al Din Chishti – Indisk sufi
  Det är bättre att dö en blodig död än att leva ett liv som fegis. Var aldrig en tyrann och lev aldrig under tyranni.
  Imam Hussain
  I en fjärran tid och ett fjärran klimat, där kommmer de tragiska scenerna om Hussains död att väcka sympatin hos den kallaste läsaren.
  Edward Gibbon – Brittisk historiker

5 Responsesso far.

 1. Sam skriver:

  O så kommer idioten min religionslärare o säger att vi inte ens behöver veta vem hussain är för att förstå karbala och Ashur…blir så jäkla förbannad!

 2. Bahlool skriver:

  Sådana idioter finns det gott om..Hussein är Kerbala och Ashura och Ashura är Hussein och Kerbala..finns många sådana personer tyvärr, som inte förstår sambandet..

 3. Sam skriver:

  mm jag vet men inte nog med det hon förpestar elevernas hjärnor med annat skit om islam och shiamuslimer också, sitter bara o gapar över hennes okunnighet, o så ska hon vara en högskoleutbildad lärare, usch.

 4. Bahlool skriver:

  Hade en sådan lärare..fick tom bara godkänt av honom och han visste inte ett skit om islam eller shia 😛 tyvärr får man hållas på med sådana här nötter.

 5. Sam skriver:

  hehe mm antagligen vad jag oxå kmr få då hon e fröken stenhård vars kunskap man ej får ifrågsätta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up