• Ashura – Ashura i Nigeria

    Det har sedan en tid varit stor ökning av shiiter i norra Afrika, området var ett stort shia fäste på 900-1100 talet under fatimiderna. När dessa störtades, så förbjöds och förföljdes shiiterna till den grad att de bara förblev shiiter till namnet. Nu har det blivit ett återuppvaknande. Genom Hizbollahs och Irans storartade kamp mot Israel och USA, har allt fler börjat öppna upp sina ögon för Ahlul Bayts skola.

    Samtidigt har shiiterna ökat i antal i Nigeria, jag minns några år sedan då det var enbart ett fåtal shiiter i Nigeria, men nu har dessa ökat i antal till den grad att de blivit en maktfaktor. Här fick jag tag i en film med hjälp av min azeriske bror, och vill gärna visa den om hur man minns Ashura i Nigeria.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up