• Nu när Ashura är i antågande

  Något vi muslimer lätt glömmer är att vår historia, vår heliga bok, vår Profet och dennes liv, gärningar och uttalanden, hans heliga familj, de sanna vännerna som stod fast vid honom och hans familj, allt detta kan vi ta lärdom ifrån.

  Självuppoffring, trofasthet, ärlighet, kamp mot de onda makterna i världen, allt det kan vi lära oss genom dessa berättelser och genom dessa dåd.

  När Ashura infaller, tänker jag inte enbart på det offer Imam Hussein gav, utan jag tänker även på de miljoner muslimer som dött, dör och kommer dö för att de är just muslimer. Jag tänker på Kashmirs muslimer, som skjuts för de inte vill tillhör den hinduistiska staten. Jag tänker på de muslimer i Palestina (och kristna) som skjuts för de inte vill vara en andra eller tredjeklassens medborgare.

  Jag tänker på de stackare i Thailand, som kvävdes när de slängdes in i lastbilar och som jagas som djur. Jag tänker på de stackare som mördas i Afrika för att de säger La Ilaaha Illa Allah.

  Alla muslimer, runtom i världen är mina syskon, som lider, dör och måste tänkas på lika mycket. Deras kamp är min kamp.

  Inte att glömma är de som mördas i islams namn, de oskyldiga stackare som mördas i min religions namn, även när min religion är emot detta. Vi får inte glömma att Hussein och hans heliga familj var ärliga, rättvisa och inte tvekade att stå emot även sina anhängare och släktingar när dessa gick emot det som är rätt. Ingen kompromiss med orättvisan. Ingen kompromiss med de orättfärdiga.

  Atham Allah ujurekum we ujurena 3ala masaab abu Abd Allah al Hussein (a.s)

  Post Tagged with , , , , , , ,

One Responseso far.

 1. Elin skriver:

  Haha, du får lära dig leva med det, I need colour in my liife (blog)!

  Problemet är att jag endast förstår vad de säger – jag kan knappt säga ett enda ord rätt! Sjukt svårt är det. Förstod du vad som stod i texten? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up