• Sin of presumption

  Det fanns en kvinna som hade en trofast hund. Damen kunde lämna sitt barn hemma och komma tillbaka till barnet, som skyddades av hunden.

  En dag skedde något tragiskt. Kvinnan gick för att handla och litade som vanligt på sin hund. När hon kom tillbaka blev hon förskräckt. Hon kom tillbaka, vaggan var itu, napparna och kläderna rivna i småbitar. Överallt fanns det blod. Chockad började kvinnan gråta och skrika och plötsligt såg hon hunden komma fram från under sängen, med blod runt munnen. Hunden slickade sig runt munnen, som om han just hade ätit något jättegott.

  Kvinnan blev galen.

  Utan att tänka till, slog hon ihjäl hunden. När hon sedan fortsatte leta efter resterna av sitt barn, såg hon nära sängen att ungen var i livet och oskadd. Under sängen hittade hon den döda kroppen av en varg, söndersliten. Då förstod kvinnan vad som hade hänt.

  Hunden hade slagits för att skydda barnet, och det var för sent för kvinnan nu, då hennes ilska och otålighet hade lett till att hon slagit ihjäl hunden. En hund som hade förtjänat beröm och belöning för sin kamp för barnet, hade istället fått död och misshandel.

  Hur ofta har inte vi missbedömt folk och slitit dem i stycken? Hur ofta har vi misstänkt människor och sedan upptäckt att vi hade fel och de var inte så hemska som vi trodde? Det här är problemet med att anta saker utan att ta reda på fakta. Ibland kan lite tålamod minska livsavgörande misstag. Jag själv har för ofta missbedömt folk.

  Andra saker att tänka på…

  1. Ett skepp i hamn är säkert, men skepp är inte byggda för att stanna kvar i hamnen.
  2. Intelligens är som underkläder. Det är viktigt att man har det, men inte nödvändigt att man visar upp det för allt och alla.
  3. Om dina drömmar bestämmer din framtid, varför inte gå till sängs nu och börja drömma?
  4. När ditt enda verktyg är en hammare, då ser alla problem ut som en spik. Köp ett nytt verktyg.
  5. Testa aldrig vattnets djup med båda två fötter på en gång.

5 Responsesso far.

 1. Ali skriver:

  haha bror den var så bra jag snor den till FB haha 😉 det är ett bevis mot dom människor som är emot mig när jag försöker hjälpa dom att förstå verkligheten vi lever i idag =)

 2. Bahlool skriver:

  men adda mig på fb habibi..Ba AL 😛

 3. Ali skriver:

  jag ska när jag kommer hem e på jobb nu 😉 va heter du på fb jag har sökt efter bahlool innan inte hittat dig

 4. Bahlool skriver:

  BA AL heter jag där 😛
  ville byta till Bahlool men har tillräckligt med galna fiender..vill inte ha fler på fb också hahah

 5. Ali skriver:

  hahaha jag addar dig när jag kommit hem 😉

  Imam Ali (pbuh) sa: Do not talk about knowledge with the foolish so that they deny you, nor with the ignorant so that they find you oppressive, but talk about it with those of its people whom you meet who will accept it and understand it.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up