• Är islamism den nya vågen?

  Decimera hotet från den radikala islamismen | SvD.

  Lite överallt ser man hur folk varnar för islamism, islam, muslimer och invandrare. Ett rätt märkligt fenomen. Redan många år sedan såg jag hur människor som ville bli kända, bara behövde skriva en kass bok mot Profeten eller Islam för att bli kända.

  En ”moderat” muslim eller en man med muslimska rötter, som försöker spela att han är en öppen och modern svensson, försöker med alla medel att bevisa för SvD och för hans parti, de ”Nya Moderaterna” om att han är emot islamism och fanatism. Grattis?

  Alla babblar om islamism, utan att ens ha läst en enda bok i ämnet. De förstår inte att det finns både sufi, sunni som shia islamism. De vet inte om att det finns islamism som den wahabitiska, där man mördar oskyldiga, det finns islamism som den i Algeriet och Egypten, där man med hjälp av demokratiska partier, försökte och försöker få makten…Jag är islamist, ibland, när jag är på humör för det. Jag vill ha lite mera religiösa regler, lite mera moral, lite mera islamiska lagar. Om vi struntar i det, måste vi fråga oss varför dessa högermänniskor inte inte klagar på de judar som åker till Israel och ockuperar och mördar palestinier? Varför är inte det en fara? Varför klagar de inte på dem som skickar pengar till Israel, medan samma folk klagar på de futtiga små summorna som man skickar till palestinierna?

  Skribenten talar om att man måste ändra på folks moral, och värderingar, han glömmer att terrorister inte blir till för skojs skull, han glömmer att många av dessa ungdomar, som tar till våld, inte enbart har blivit hjärntvättade av wahabiterna (som i sin tur får pengar från Saudiarabien, USAs vänner) utan att de fått se ett lidande bland muslimer som de vill kämpa emot.

  Irak attackerade inte USA, utan tvärtom. Afghanistan attackerade inte USA, utan tvärtom och vi alla är tysta och stödjer USA. Det var inte palestinierna som kom till Europa och tog land, utan det var judarna som kom till Palestina och tog landet. Alla de här sakerna visar på en nedvärderande syn på muslimerna, en syn som får unga män att ta till drastiska metoder för att kämpa för vad de anser vara sann islam.

  Jag har inget till övers för dessa al Shabaab och andra wahabiter, men även i deras äckliga sekteristiska världssyn, så har de ändå rätten att ta till vapen, för de känner ett hot och ett våld som vi alla muslimer känner av, dagligen när vi ser på nyheterna om mördade barn i Palestina eller Irak.

  Så länge skribenten och andra inte kritiserar Israel, inte klagar på judar som åker till Israel och slåss för staten, så länge de inte vågar gå emot USAs politik, så länge kommer unga män att ta till vapen för att försvarar den version av Islam som de tror på. När vi vill få slut på terrorn, då måste vi sätta oss ner och få slut på våldet mot muslimerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up