• Några studenters film om Ramadan

  Skrattade gott åt den här filmen av några studenter om Ramadan och Eid, kul var den. Jag tror en del av vår tro är att göra ”upplysnings”dawa. Jag har aldrig varit den typen som velat tvinga på folk min tro eller tvingat eller försökt folk att omvända sig, utan föredrog att upplysa om Islam, för att de ska kunna förstå mig och muslimerna. Med den förståelse av vår tro som vi sprider, kan folk kanske till nästa generation förstå oss mera och hata oss mindre.

  Inom de olika muslimska sekterna finns många saker som är lite ovana eller till och med skrämmande, inom shiaislam finns det tatbeer. En liten promille shiiter väljer att skada sig med knivar eller svärd, för att känna smärta och för att visa sin kärlek för Hussain och hans familj vid Ashura. Våra lärda (många av dem) har då valt att utfärda fatwas, religiösa dekret, som försöker stävja detta. Man har valt att förklara för dessa människor att det inte är bra att göra det här, för det ger en dålig bild av islam. Här kommer filmen av några studenter och texten under var jättebra och upplysande. Väl värd att läsa och kommentera folks..

  ps: Filmen går inte att se med   Chrome (det jag använder) utan använd istället Explorer

  Post Tagged with , , , , , ,

2 Responsesso far.

 1. KMR skriver:

  loool : D
  kul klipp .. idag blir man glad så länge vi inte målas ut som galningar.

 2. Bahlool skriver:

  haha var och letade lite om Muharram och Ashura och vad såg mina ögon om inte filmer som utmålar oss som galningar..gjorda av våra kära Wahabiter..alltid kul å veta att de satsar sina pengar på vettiga saker 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up