• Världens konflikter – Irak

    Mycket bra dokumentär, som visar Iraks historia samtidigt som man talar med en irakiska, vars far mördades för han var kommunist. Det enda märkliga i sammanhanget är att man talar med henne, när hon själv erkänner att hon inte känner samhörighet med Irak.

    Vidare talar hon om att hennes föräldrar önskar sig ett fritt, demokratiskt land. Alla, däribland Tigris Fåglar, säger samma sak. Alla vill de ha ett fritt och demokratiskt Irak. Tigris Fåglar menade att deras föräldrar, var för ett fritt och demokratiskt Irak. Roligt i sammanhanget är att Ayatollah Sistani, var den ende som verkligen var för äkta demokrati. När USA inte ville ge rösträtt till alla irakier, krävde han en irakier, en röst. Så just muslimerna, krävde det som kommunister och nationalister och kurder, säger sig vara för – demokrati.

    Kan ses här fram till mitten av December

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up