• Ännu en ung man mördad av polisen i Egypten

    Egypt police blamed for death – Middle East – Al Jazeera English.

    Ännu en ung man har mördats, efter svår tortyr, av polisen i Egypten. Denne kille blev inte äldre än 19 år. Det är en makaber värld vi lever i, när de unga dör så tidigt. Det är även en makaber värld vi lever i, när man har mage att tortera, och skada, och mörda en människa så här hårt, för vad?

    Det finns två berättelser, å ena sidan att han och hans vän blev för kaxiga mot polisen som stoppade dem och det andra (polisens version) att han och hans vän stal en väska från en dam.

    Skulle något av dessa två ”brott”, leda till att han borde dödas? Det märkliga i sammanhanget är att han inte blivit en stor martyr i världen, som Neda och Sakineh, personer som dödades eller ska dödas i länder som Iran. Inga stora västerländska demonstrationer i väst mot denne unge mans död. Varför kan man undra. Vad beror det på? Jag vet vad jag tror..Egypten är vänner till Israel och västvärlden, Iran är inte det. Så enkelt är det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up