• Fredsprocessen – Ett aprilskämt?

  USA försöker väcka liv i avbrutna fredssamtal – DN.se.

  Än en gång läser jag en nyhet om mellanösternkonflikten, och än en gång kan jag inte sluta förvånas, irriteras och även småle. Här har man alltså en stat, låt oss kalla den Israel, som fördriver människor. Denna stat förvränger fakta. Denna stat slår ihjäl de fördrivna då och då, låt oss kalla dem palestinier.

  Denna stat går emot folkrätten, går emot de lagar och värderingar som västvärlden försökt instifta sedan 200 år. Enligt dessa lagar får man inte behålla ockuperad mark, man får inte bygga på den. Denna stat, går emot och gör just det. Den bygger och bygger och bygger.

  Israelerna får tillåtelse av USA att bygga ut sina olagliga bosättningar, de får även en belöning i form av 20 avancerade flygplan och ett löfte om att ingen i FN, kommer sätta åt dem eller tvinga dem att gå med på fred.  Låt oss nu tänka oss att ett det här skulle göras av ett annat land, vilket land som helst. Skulle de få det här stödet? Skulle de få komma undan med allt det här? Skulle de kunna komma undan med att ha ett embargo mot det största utomhusfängelset? Knappast. Allt som skiljer hela världen och Israel åt är några enkla saker:

  1. De heter inte Israel.

  2. De stöds inte av USA.

  3. Offren är inte araber/muslimer.

  Så länge dessa tre punkter kvarstår, så länge kommer Israel att komma undan med sitt skit. Patetiskt.. Varför ens tala om en fredsprocess? Allt Israel och USA vill är att araberna går med på nya gränsdragningar. De vill att araberna erkänner Israels stöld.

4 Responsesso far.

 1. johan skriver:

  Palestinier protesterar mot Israels uppförande av nya bosättningar. 13 november 2010.

  USA vill att Israel ska frysa allt fortsatt arbete på de bosättningar

  idioter och fegisar ,ingen vågar säga sånda saker och göra protester mot syrien,I syrien kurder får inte köpa ,sälja eller byta ägare på sina ägodelar,fastigheter och tomter,halv miljon kurder där har inte rätt att söka sjukvård,sova på hotell….osv… var är FN,Unicef och andra mänskliga rääighets organisationer….allt är lugnt ,3,5miljon kurder håller på att försvinna från västra kurdistan(syriska kurdistan),mer än en miljon har redan tvingats lämna sina området….bara i Damaskus lever mer än 300000 kuder i tält …åk dit så att du kan se själv…Om du vågar!?

 2. Alexander skriver:

  Mycket bra skrivet, du satt huvudet på spiken, så att säga. Det du skriver är ju också det som gör det så frustrerande. Det är ju nästan tabubelagt att anklaga Israel för något, och omöjligt utan att bli kallad vänsterextremist eller ultrakommunist…

  Det enda detta leder till är att upprätthålla den missär som palestinierna levt i, i över 60 år…

 3. Stygge Sigge skriver:

  100 miljoner muslimer har gång på gång misslyckats med att utradera den lilla puttestaten Israel om knappt 8 miljoner invånare. Säger väl det mesta om arabers och muslimers totala inkompetens!

 4. Bahlool skriver:

  Stygge några få hizbollahs satte dit Israel gång på gång..ändå med all västvärlds stöd ahhahahaha dumbass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up