• ”Muslimer i Japan???”

    Islam in the Land of the Rising Sun – Hajj – Al Jazeera English

    En skön liten artikel och film om muslimer i Japan. Muslimerna i Japan är så få, att när man ville planera att resa till vallfärden, då sa den saudiska regimen nej, för det fanns ju inga muslimer i Japan menade man.

    Det är så här det måste ha känts för de första muslimerna, när de förföljdes, förlöjligades och hånades. När de visade sin tro, så ville ingen kännas vid dem eller förstå dem. Många av muslimerna i Japan är invandrade muslimer, men ett fåtal är konvertiter, människor som lämnat sin tro bakom sig för att bli muslimer. En av dem konverterade 30 år sedan, då fanns det enbart 2 moskéer i hela Japan, nu finns det hundratals bönelokaler och moskéer.

One Responseso far.

  1. Elin skriver:

    Sv; Shukran!! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up