• Iraks kristna

  Ramzy Baroud: Books, Articles, News, Images and More.

  En underbar och hjärtskärande artikel om Iraks kristna. I den belyses att mordet på kristna i Irak inte är något som hör till islam eller den irakiska kulturen men det är något som skett på grund av den misär som USA och väst skapat genom sina koloniala krig.

  Över 1.4 miljoner kristna fanns det i Irak på 80-talet, nu finns det inte ens hälften kvar, samtidigt har miljoner shiiter och sunniter flytt landet eller är interna flyktingar. Det är detta man måste ha i baktanken när man talar om Irak och Bushs krig mot Irak. Vi får inte glömma offren för västs kamp för ”demokrati”. Vi får inte glömma den misär som drabbat de miljoner oskyldiga.

  I slutet av artikeln menar författaren att flyktingarna kommer tillbaka, jag kan inte hålla med, men jag kan hoppas. Irak behöver sina minoriteter, Irak behöver dessa grupper som är Iraks blod. Om alla små grupper lämnar landet, vad finns det då kvar?

  Mesopotamien kallar..

14 Responsesso far.

 1. Ali skriver:

  Mycke bra se den

 2. Bahlool skriver:

  De är roliga de där..jag srkev inlägg om Ghadir jag ska bara publicera dem om några dagar inshallah..suck..

 3. Bahlool skriver:

  hahah älskar den här filmen tack Ali

 4. Ali skriver:

  haha de e lungt jag älska den osso den kan inte bli bättre. Den visar vilka bra ledare dom har lol haha

 5. Bahlool skriver:

  Vart är du ifrån Ali

 6. Ali skriver:

  Min mamma b3aal back libanon, pappa irak baghdad =) dudå ? jag har en video till dig jag kunde inte sluta skratta alltså vilka människor det finns hahaha http://www.youtube.com/watch?v=GgDPHPtYF48

 7. Bahlool skriver:

  Surfar med mobilen kollar in den sen. Pappa från Irak mamma från 3raq 😉

 8. Ali skriver:

  Ya3ni riktig irakier haha 😉 . Jag älskar irak har bara varit där en gång i hela mitt liv men som jag älskar folket, landet, och själva kulturen. Synd att ibn kaleb saddam förstörde hela landet och dess krig. Allah jir7am dom där dagarna som aldrig kommer kunna upplevas igen 🙁

 9. Bahlool skriver:

  Det kommer det kommer..allt förändras…allt blir sämre och allt blir bättre.. hur gammal är du ali?

 10. Ali skriver:

  Ja Inshalla om vi lever tills dess. Jag fyller 25 i feb =) Dudå?

 11. Bahlool skriver:

  Nästan dubbelt så gammal som dig (33)

 12. Ali skriver:

  Inshalla il3omor kolle. Jag vet att du söker efter en tjej jag har en bra hemsida för muslimer. Den e faktist mycke bra, jag letar där osso. Det finns tjejer från alla länder, många som konverterat och vill ha en man som lär dom mer om islam. Checka in den du lär inte bli missnöjd, sidan är bra gjord så man kan enkelt få mycket information om personen. http://www.muslima.com/

 13. Bahlool skriver:

  tack habibi jag vet inte om du hört talas om shiamatch.com?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up