• Ghadir Khum

  Några av mina favoritdagar, är dagarna som handlar om Ghadir Khum och Eid al Ghadir. Vad är Ghadir Khum undrar du? Vad är Eid al Ghadir? Har inte vi muslimer enbart två Eids, två fester? Ja det är en myt som sprids av våra kära wahabiter, innan de spränger upp oskyldiga, men faktum är att vi har många Eids, vi firar många dagar. Vi firar Profetens födelsedag, Imamernas födelsedagar. Vi firar att Profeten fick sitt budskap och vi firar att Imam Ali valdes till världens ledare, till muslimernas ledsagare, till Imam, Kalif och till ljus i världen för människorna, detta är Eid al Ghadir.

  Närmaste dagarna kommer jag att publicera lite inlägg om denna stora händelse, mestadels med hadith från sunnitiska böcker. Kunskap är makt…

  Ibn Abbas rapporterar att Profeten Muhammed (s.a.w) sade:

  Inga dåd begångna på andra dagar är överlägsna på de dåd som begås på dessa dagar (som i de 10 dagar i månaden Dhul Hijjah). Då frågade sahabas (Profetens vänner) Oh Allahs budbärare, inte ens jihad å Allahs vägnar?

  Han svarade

  Inte ens Jihad, förutom den man som riskerar sitt liv och sin hälsa för Allahs skull och som inte kommer tillbaka med någon av dem (inte hälsa eller liv).

  Bukhari, Tirmidhi

  Abu Hurrayrah förmedlar att Profeten Muhammed (s.a.w) sade:

  Det finns inga dagar mera älskade av Allah för er att tillbe Honom på förutom de 10 dagarna i Dhul Hijjah. Att fasta under dem är likvärdigt med att fasta ett helt år och att be Salat al Tahajjud (nattbönen) under någon av dess nätter är som att be bön under Laylat al Qadr (viktigaste natten, under Ramadan)

  Al Tirmidhi, Ibn Majah, Al Baihaqi

  Fastedagan på Arafat

  Otaliga hadither hävdar att fastan på Arafat är av yttersta vikt. Så utnyttja detta!

  Ghadir Khum

  På den 18:de dagen av månaden Dhul Hijjah, valdes Ali ibn Abi Talib till ledare för de troende fram till domedagen. Den dagen är välsignad. Den dagen är vördad. Den dagen är en dag av stor glädje för Ahlul Bayts anhängare.

  En stor grund för den misär som drabbat muslimerna runt om i världen är för att vi glömt bort Ahlul Bayts lärdomar. Vi har lyssnat på fel personer, stött fel personer och låtit den kunskap som finns i Koranen, tolkas fel, så att även oskyldigt blod blivit rätt att spilla. När vi ser hur våra sunnitiska syskon kallar sina moskéer efter män som Khalid al Walid och Umar och när vi ser att de aldrig nämner en moské efter Ahlul Bayt. Vart hittas en moské som är uppkallad efter Fatimah? Efter Ali?

  Allt det här grundar sig i att det 1400 år sedan kom in människor som förändrade och förvrängde och som underminerade den roll Ahlul Bayt spelade och spelar. En enda shiitisk stat står emot USA och Israel. Några få sunnitiska grupperingar står enade med dem i kampen mot Israel, medan vi har de förbannade wahabiterna, som sår splittring och mord. De mördar sunniter, sufis och shiiter. Allt det här är grunden i det som hände 1400 år sedan.

  Det är förmedlat via Jabir bin Abdullah att när vi var vid Ghadir Khum i Juhfah, då kom Allahs budbärare (s.a.w) ut, hållandes Alis hand och han sade:

  Den som ser mig som sin mästare, han har Ali som mästare.

  Ibn Abi Shaybah (lärare till Imam Bukhari och Imam Muslim) förmedlar det i al Musannaf ((12:59 # 12121); Hindī, Kanz-ul-‘ummāl (13:137 # 32433); Ibn ‘Asākir, Tārīkh Dimashq al-kabīr (45:169, 170, 172); och Ibn Kathīr skrev i al-Bidāyah wan-nihāyah (4:173) att Dhahabī graderat det som(hasan).

  Kalifen Omar sade:

  Den som har Allahs budbärare till ledare, han har Ali som ledare.

  Salim förmedlar:

  ”Omar tillfrågades varför han behandlade Ali annorlunda än resten av sahabas på detta svarade Omar: Sannerligen, Ali är min mästare”

  Related i Muhib Tabarī i ar-Riyād-un-nadrah fī manāqib-il-‘ashrah (3:128). Ibn ‘Asākir förmedlar det i Tārīkh Dimashq al-kabīr (45:178).

  Över 50 hadither som förmedlar sunniternas perspektiv i relation till Ghadir Khum. Det är en dag av glädje, en dag av firande för de troende och särskilt för dem som följer olika Tariqas (sufi) som härstammar från Imam Ali.
  Bok om Ghadir kan laddas ner här.
  Händelserna vid Ghadir skedde drygt 42 dagar innan vår älskade Profet (s.a.w) lämnade denna värld och det var under hans sista vallfärd. På den 18de i månaden Dhul Hijjah, stannade Profeten (s.a.w) till vid Ghadir Khum, på sin resa tillbaka från farvälvallfärden till staden Medina.
  Omringad av sahabas, enligt vissa över 100 000, lyfte han upp Alis hand och deklarerade klart och tydligt:
  Den som har mig som sin ledare, har Ali som ledare.
  Detta var den spirituella deklarationen av Alis överlägsenhet. Då det uttalades av Profeten (s.a.w) så anser vi att det är ett påbud på oss muslimer, en del av vår tro, en del av hans testamente.
  Den som avsäger sig Alis spirituella ledarskap, förnekar då även Profetens (s.a.w) ledarskap.

42 Responsesso far.

 1. zino85@hotmail.com skriver:

  vi firar att Imam Ali valdes till världens ledare. hahaha

 2. Bahlool skriver:

  Ej… ok gino haha på dig med … suck

 3. Rasul skriver:

  tack för inlägget!

 4. Bahlool skriver:

  Zino en kurd so du borde bara bry sig om sin åsna och att hon inte betäcks av en annan kurd 😉

 5. Zino skriver:

  Vad har en åsna med detta att göra. Jag bryr mig inte ett dugg och islam och dess anhängare. Det enda jag kan säga att jag tror på Gud. Jag hänger inte ut andra heller, vare sig det e kameler aller åsnor.

 6. Bahlool skriver:

  när du tror du kan håna Imam Ali eller islam eller muslimer, så har du kommit till rätt person..jag älskar såna som dig..och du vet vad åsnor och kurder gör 😉

 7. Kale skriver:

  Jag är kurd ja. Men för mig har det ingen betydelse i det här sammanhanget. Jag kommer från en muslimisk familj ja. Men själv är jag inte troende. Och om du påstår dig vara så trogen Islam och så religös, borde du också uppfatta att man inte ska kränka andra religioner och etniciteter.

 8. Bahlool skriver:

  Kale, den som hånar mina imamer..den som hånar min religion, får smaka den här medicinen. Ni kurder får lära er respektera folks tro, när ni så klart visar att ni inte kan, då får ni smaka min sågfilade tunga. Visa respekt och ni får respekt, visa respektlöshet och få den 10 gånger tillbaka

 9. Kale skriver:

  Dra alla över en kam? Hata ett helt folkslag pga det? Jag respekterar din tro men du har tydligen inte samma respekt gentemot mig eller andra människor som inte tycker detsamma som dig? Vad är du för muslim? Islam står i alla fall inte för kränkning eller segregation av olika folkslag pga våra olika tycken.

 10. Bahlool skriver:

  Har inte mtöt en enda kurd som respekterat min tro eller araber..varför ska jag då visa respekt?

 11. Zino skriver:

  det kanske inte är så konstigt p g a dina kommentarer om åsnor! Jag trodde faktiskt att jag förde en diskussion med en vuxen akademiker, men ack så fel jag hade! kom med nåt bättre än åsnor! Har de gjort dig eller din familj nåt?? hmm man undrar ju

 12. Bahlool skriver:

  lol för att vara en person som knäcks av mig hela tiden är du rätt stor i käften

 13. Kale skriver:

  Tveksam på att människor är otrevliga mot det bara för att, otroligt tveksam över att du själv inte yttrat dig om någonting du inte behövt sagt, egentligen. Jag har hela mitt liv läst om hur turkar behandlat kurdat och innan hade jag ett visst hat mot de men i somras reste jag till alanya för självfallet skojs skull och jag har aldrig blivit bemött av otrevligare människor..det var i och för sig efter att jag berättat att jag faktiskt var kurd, innan dess var de så otroligt välkomnande och bemötte mig med glädje. Men efteråt? Troligen så har betett dig på ett liknande sätt. Jag resepkterar att du är en troende muslim, men jag respekterar inte kräkning och förtryckning. Och för övrigt så känner jag ingen hat gentemot turkar, varför ska jag? Orka dra alla över en och samma kam.

  Synd bara att du inte har växt ut ur det.. och må jag tillägga att jag endast är sexton år!

 14. Kale skriver:

  Måste även tillägga: Du påpekar hela tiden världens syn på Islam och dess anhängare men tycker inte du att det är lite dubbelmoral när du begår samma misstag gentemot kurder, exempelvis?

 15. Bahlool skriver:

  Nja, kurderna ogillar att jag ifrågasätter deras åsikter om en egen stat eller stödet till Israel, då börjar de hota, varna och bli otrevliga. Så enligt den logiken får jag inte yttra mig om något alls, för det kan såra någons känslor. Alanya är fullt av kurder..märkligt att du upplefvde de där som otrevliga..Jag själv dejtade en kurdisk tjej ochv ille gifta mig med henne så nej jag har inget hat mot kurder men jag avskyr nationalismen och jag tar illa upp ifall någon, vem som helst talar illa om shia, Ali eller islam

 16. Kale skriver:

  Nej jag upplevde inte kurderna jag blev bemött av därborta som otrevliga. Men jag kan ärligt påpeka att jag var rädd varje gång någon frågade var jag kom ifrån. Först var mitt svar Sverige, men jag ser inte svensk ut så självfallet frågade de: ”Ursprungligen” Och jag svarade: ”Kurdistan” Så om den personen inte i fråga delade på samma ursprung blev jag otrevligt bemött. Självfallet inte av varenda en, men de flesta. TROTS DET känner jag inget hat gentemot turkar. Bara för att jag är exempelvis emot SD, behöver jag inte ogilla dess anhängare. Bara för att jag inte delar på samma åsikter som de blåa för att jag själv är röd, behöver jag inte ogilla alliansen. Så det är tillåtet med yttrandefrihet i det här landet, därmed har andra människor rätten till att yttra sig om saker och ting och det är demokratiskt så länge det inte är kränkande mot personen i sig. Jag förstår ändå att du får en dålig syn av kurderna för att det finns vissa som inte beter sig rätt när du tycker olika de, men är det inte samma sak som att skriva att hela media framställer Islam som någonting negativt när det är många människor därute som smutsar ner religionen genom att terrorisera, exempelvis? Du motsäger dig själv.

 17. Bahlool skriver:

  Med tanke på att det inte finns ett Kurdistan, så är det bara så. Jag blev illa bemött, även när jag stod i moskeen och bad så stötte turkarna till mig bara för jag 1 bad som en shia och 2 hade Imam Alis svärd. Turkar är sådana nationalister..
  Problemet är att ett fåtal muslimer är terrorister och alla muslimer behandlas illa av media medan jag inte mött en enda kurd på min blogg, som varit trevlig eller som visade respekt.
  Så hur motsäger jag mig själv?

 18. Kale skriver:

  Tycker inte du att jag är trevlig? Det jag syftade på att bara för att ett fåtal är otrevliga betyder inte det att hela befolkningen är – därför drog jag just det exemplet. Islam framställs som dåligt för att några inkompetenta människor gillar att spränga andra i bitar, men inte behöver det betyda att alla muslimer gillar terroriseringen?

 19. Kale skriver:

  Och det finns ett Kurdistan. Syftar inte på att det är en nation, men det är ett område. Och det bara är så.

 20. Kale skriver:

  Jag syftade på att du kan inte påpeka att ett helt folkslag är så pga du har blivit bemött av några få, därför drog jag just det exemplet att media framställer Islam som någonting negativt för att några anhänger gärna spränger människor i luften, men det behöver inte betyda att alla muslimer gillar detsamma?

 21. Bahlool skriver:

  Så när du är född i Skåne, och åker utomlands och någon frågar vart du är ifrån, svarar du skåne då eller Sverige? Ja Kurdistan är ett område, men frågar man vart du är ifrån, så borde du svara vilket land du är ifrån..du kan säga jag är född i irakiska kurdistan eller turkiska kurdistan..det är er nationalism som förstör för er..

 22. Kale skriver:

  Antikurd? Måste kännas surt för dig att ha en kurd till statschef i Irak.

  Och jag måste påpeka din sista meningen. Så du tycker inte att man ska stå för sina egna rötter? Förneka sitt ursprung? Jag är kurd bosatt i Sverige med kurdiska rötter vare sig du tycker om det eller ej. Och det du, det bara är så.

 23. Bahlool skriver:

  Varför skulle jag ogilla att en kurd är president? Jag älskar att kurderna är del av Irak..del av Irak, som araber, turkmener, kristna, assyrier, osv..men en egen stat= Nej tack. på samma sätt är jag emot att araber är splittrade..en stat reprsentativ för alla i mellanöstern är min dröm. Du undvek frågan men visst..

 24. Kale skriver:

  Nej jag svarar inte skåne när jag kommer från sverige för då är jag svensk, att vara kurd är ett folkslag inte att vara boende i en viss stad.

 25. Bahlool skriver:

  folk frågar inte efter ditt folkslag..de frågar vart du är ifrån..du är ifrån turkiet..kanske turkiska kurdistan..men kurdistan bara? knappast..du är som sagt själv rätt motsgäelsefull 😉
  ska nanna nu höres

 26. Kale skriver:

  Så vad menar du, att jag är svensk för att jag är bosatt här? Kurder är som nomader i princip och är inget bofast folk, därför anser jag att det är mer rätt av mig att svara Kurdistan på var jag ursprunligen kommer ifrån.

 27. Zino skriver:

  När Irak, Ditt Irak, Turkiet, syrien och Iran inte kan acceptera oss KURDISTANIER. Inte vill har vårt språk, vårt kultur, så vill jag inte heller vaar del av det landet. slut. och din dröm om en stat i mellanöstern du är rolig du. inte nog med 2 arabländer som granne nu vad fan skulle hända oss KURDISTANIER om det nu hela mellanöstern blir en stat. Dessutom vill jag inte räknas in i ett land som räknas som arabiskt. Kurder har bott i samma geografiska område i mer än 4000 år och har trakasserat av folket runt omkring Hur fan vill du att vi ska känna oss?

  Och angående det om Turkiet så är det så med de turkar man möter, för Alanya består inte bara av kurder.

  Och det du sa om att du skulle gifta dig med en kurd, inte första gången man hör det så skippa det.

 28. Bahlool skriver:

  Kurdistanier? det var mig ett nytt ord 😉
  Alltså stackare, enligt din världsbild så är ni osklydiga? Gå tala med de armenier och assyrier vad ni gjorde när ni hjälpte turkarna mörda dem på 1900-talet..lol gå tala med de arabiska flyktingar som ni slaktade när ni jobbade för Saddam Hussain. ”Kurdistanier” kommer inte få en egen stat och det vet du. Ni har rätten att tala ert språk, även ha en egen flagga och en egen riksdag i Irak, ändå är ni inte nöjda? wow..

 29. kale skriver:

  Jino syftade knappast på kurdernas oskyldighet gentemot andra folkslag, eller vad som hände förr i tiden (det ang armenier och assyrier var för övrigt pga tvång, ingen valfrihet) och det som händer nu i mellanöstern, vad kurderna i exempelvis Turkiet får stå ut med är hemskt, så varför ska man förknippas med ett sådant land när man varken känner sig som en medborgare i det landet, dels för att man inte får samma rättigheter som resten samt att man inte har valfriheten till att tycka till och vara den man är? Du undvek mitt svar, ”men visst”…

 30. Bahlool skriver:

  Tvång? Så dumenar de som gasade folk under andra världskriget de är oskyldiga för de tvingades? Du ursäktar kurdernas brott alldeles för lätt. Iraks kurder har samma rättigehter som araberna, så varför klaga?

 31. kale skriver:

  Du kan knappast jämföra ett gäng dumstridiga, hjärntvättade nazister som använde ett annat folkslag för syndabockar med det här. Jag ursäktar inte ett våldsamt beteende överhuvudtaget. Kanske så har Iraks kurder samma rättigheter som araberna, men vad är det med Iran, Turkiet, Syrien? Vad påstår du, att jag själv ska kalla mig för irakier när jag är kurd? Du kan inte förneka ett folkslag på över 40 miljoners ursprung bara pga deras geografiska bosättning.

 32. Bahlool skriver:

  Jo faktiskt. Om du läser historia och läser dokument om Núrnbergrättegångerna, så ser du att ett stort antal av nazisterna menade att de tvingades att begå brott..då framkom det att du är ansvarig för dina handlingar, tvungen eller inte tvungen. Samma sak gäller kurderna. Vidare är det första gången jag hör att kurderna tvingades till att begå folkmord..det är väl en av de här moderna myterna 😉
  I Iran har de också stora rättigheter men om deras företrädare börjar ta till vapen, klart att Irans regering blir misstänksamma?
  Du är irakier även om du är kurd. För araberna säger inte vi är araber när de ju är irakier..Att vara irakier är att vara medborgare i Sverige. Vad står det i ditt pass? Står det kurd eller svensk? 😉 OM du inte gillar att bli kallad svensk, varför bo här? *Varför ha ett svenskt pass?

 33. kale skriver:

  Irakier och araber är mycket lika i både religion, språk och kultur och det kan du inte jämföra med att vara kurd.

  Jag gillar att bli kallad svensk för att de har inte behandlat mig som någonting annat än en människa, alla medborgare är lika värda här och därför har jag absolut ingenting emot att bli kallad för det, och det är en anledning till att det var mitt första svar när de i Turkiet frågade var jag kom ifrån. Men rent i grunden är jag kurd, varken arab, turk eller iranier. Vare sig du gillar det eller ej så är alla kurder, just kurder.

 34. Bahlool skriver:

  Jag förstår du är ung, men du förstår inte ens hur mkt skitsnack du kör med 😉
  Att vara irakier är en nationalitet, det betyder du kan vara kurd, turk, arab, turkmen ja även svarta irakier finns det. Att vara arab är nåt helt annat.
  I sverige har du olika kulturella företeelser, i söder är de annorlunda än på gotland och i norrland. På samma sätt är det med Irak. En arab från Baghdad är annorlunda från en arab i söder eller norr, såsom det är skillnad på kurder från en viss språkgrupp och en annan. Du får gärna vara kurd, men du är inte från Kurdistan lol..det finns myter om att kurder är rätt tjockskalliga och du bara bevisar den myten 😉
  Du är turkisk kurd, gilla det eller ogilla det, men fakta är fakta..

 35. Zino skriver:

  hahahaha va rolig du är. Sen när hade kurderna i östra Kurdistan rättigheter. De får inte ens ha kurdiska namn. samma sak i norra och östa, sedan så har jag aldrig burit på varken irakiskt, turkiskt eller iranskt pass. Det står faktiskt Suleimani i mitt pass. Vi vägrar kalla oss för irakier, syrier, iranier eller turkar!

 36. Zino skriver:

  Och visst kurderna deltog i mordet på armener! det gjorde dem och det var fel!!!

 37. Zino skriver:

  Bahlool sen en till grej. lite skummt att du faktiskt har kollan upp mig på FB. du kallademig i ett tidigare inlägg för Gino, det e faktiskt Jino inte Gino, Ba7lool

 38. kale skriver:

  Och du förstår inte hur mycket du motsäger dig själv, i princip hela tiden. ”Du är turkisk kurd” var inte att vara irakier ”en nationalitet” (vilket är en ren och skär osanning i.o.m på te.x ett pass står det nationalitet: (och det landet man är född i) i ditt fall är det tydligen Irak. Därav är du irakier. Så om jag inte missförstår, är jag först irakier, sen turk och sen kurd? Hur många nationaliteter kan en människa ha egentligen? Haha, lol. Det finns myter om irakier och du bevisar mig de flesta, men jag tänker inte ta till personangrepp som du gärna verkar göra, i teorin är du äldre än mig men i praktiken klår jag nog dig med hästlängder.

 39. Bahlool skriver:

  hahah huh på fb? tro mig jag har bättre för mig än att söka efter dig..men kul å veta 😉
  Står det suleimani? Wow..första gången jag ser att någon har det..men grattis? Vi har en irakisk president som är kurd, och han kallar sig inte sulaimni eller mosulani eller vad fan, utan irakier 😉

 40. Bahlool skriver:

  Du har mkt svårt för läsförtåelse Kale..Är du född i Irak, så är du en irakisk kurd, så som jag är en irakisk arab, såsom det finns irakiska turkmeneer eller assyrier. Det här är alltså vanlig svenska och vanligt sett att se på saken.
  Du är inte från Kurdistan då Kurdistan inte finns, du är från irakiska kurdistan eller turkiska kurdistan. Kan väl inte vara så svårt att förstå det här? Jag är svensk, jag har inget annat pass än svenskt men jag är ursprungligen en irakier med arabisk härkomst ja.
  Du intalar dig att du klår mig, det är inte samma sak som att du verkligen gör det. Du tillhör det kurdiska folket, då säger man att du är kurd, men du är inte kurd från landet Kurdistan..det är som att tala till väggen..men men finns väl hopp för dig också 😉

 41. Dlovan skriver:

  salam aleykom.

  Brukar läsa din blogg ibland (genom Svartens hemsida).
  Tråkigt att du hatar kurder, hade missat det faktiskt. Och tyvärr blir det rejäla minuspoäng hos mig. Det är liksom ganska makrooh. Du skiter nog i vad jag tycker, men ville bara slänga in en liten kommentar.

  Du skrev någonstans att du aldrig träffat någon troende kurd och sen skrev du något om kurder och åsnor (väldigt moget) och vidare envisa åsikter om att Kurdistan inte finns.
  Jag är kurd och troende muslim. I min familj ber vi, fastar osv.
  Jag ber dig som en troende syster att sluta hata. Kurderna är ett folk som redan fått utstå massa skit i världen, både av utomstående och ledande kurdiska positioner. Vi behöver inte att en till arab sitter på en blogg och snackar (ursäkta mig) skit.

  Visst, genom historien har vi dödat. Klart vi har. Vi måste väl försvara oss? Slåss för vår sak? Det var så på den tiden.

  Irak var inte heller ett land från början. Det var massa provinser som slogs ihop, som du såklart vet (hoppas jag). På samma sätt ska Kurdistan (ja det finns) bli ett land snart InshAllah. Det är på god väg, mycket har hänt på bara några år. Det är mer än rätt, med den utvecklingen som skett och med de kriterier vi uppfyller (eget språk, flagga, kultur, regering m.m.)

  Vi kurder är ett starkt folk mashAllah med bland annat Salahudin Ayube med i vår ”meritlista” och vi kommer aldrig kalla oss något annat än kurder. Du kan kalla oss nationalister, men det är nog de utomstående som får ta på sig skulden för detta. Ge oss rättigheterna till att kalla oss ett land så slutar vi kämpa för det.

  du kommer inte ändra din åsikt om kurder och Kurdistan efter min kommentar men jag kände mig manad som både kurd och muslim att skriva något med hopp om att du kanske iallafall inte drar alla över en kam.
  Jag kan berätta mycket tråkigt om vad irakier, araber gjort speciellt mot mina släktingar. men jag låter det vara och hatar inte irakier. hatet leder oss längre bort från Allah (swt).
  behöver inte ens nämna er gubbe Saddam, låter det vara.

  Må Allah (swt) hjälpa oss alla att vara bra muslimer, ameen.

 42. Bahlool skriver:

  Dlovan :
  Wslaam wal ra7ma wal barakah

  Brukar läsa din blogg ibland (genom Svartens hemsida).
  Tråkigt att du hatar kurder, hade missat det faktiskt. Och tyvärr blir det rejäla minuspoäng hos mig. Det är liksom ganska makrooh. Du skiter nog i vad jag tycker, men ville bara slänga in en liten kommentar.

  Du skrev någonstans att du aldrig träffat någon troende kurd och sen skrev du något om kurder och åsnor (väldigt moget) och vidare envisa åsikter om att Kurdistan inte finns.
  Jag är kurd och troende muslim. I min familj ber vi, fastar osv.
  Jag ber dig som en troende syster att sluta hata. Kurderna är ett folk som redan fått utstå massa skit i världen, både av utomstående och ledande kurdiska positioner. Vi behöver inte att en till arab sitter på en blogg och snackar (ursäkta mig) skit.

  Vart har jag sagt att jag hatar kurder? Du får faktiskt läsa vad jag skriver och inte läsa vad du hoppas få läsa.
  Jag skrev om åsnor och kurder, men säg mig, du klankar ner på vad jag skrivit, varför tar du inte avstånd från de kurder som skrev skit om araber? De kurder som skrev skit om islam? De kurder som skrev skit om mig? De kurder som skrev om min familj? Det du gör nu, är att ta deras sida och klankar ner på mig. Märkligt fenomen att ”religösa” som icke ”religiösa” håller om varandra.

  Kurdistan finns inte nej. De tär märkligt att du som troende, stödjer rasism och nationalism. Något som är avskydd av islam.
  Än igen, jag hatar inte kurder.

  Visst, genom historien har vi dödat. Klart vi har. Vi måste väl försvara oss? Slåss för vår sak? Det var så på den tiden.

  Så kurderna krigar bara i självförsvar?

  Irak var inte heller ett land från början. Det var massa provinser som slogs ihop, som du såklart vet (hoppas jag). På samma sätt ska Kurdistan (ja det finns) bli ett land snart InshAllah. Det är på god väg, mycket har hänt på bara några år. Det är mer än rätt, med den utvecklingen som skett och med de kriterier vi uppfyller (eget språk, flagga, kultur, regering m.m.)

  Vi kurder är ett starkt folk mashAllah med bland annat Salahudin Ayube med i vår ”meritlista” och vi kommer aldrig kalla oss något annat än kurder. Du kan kalla oss nationalister, men det är nog de utomstående som får ta på sig skulden för detta. Ge oss rättigheterna till att kalla oss ett land så slutar vi kämpa för det.

  Så ni vill ta andras land för att skapa er ett eget land? Gissa vad som kommer ske..krig..och återigen krig..vems ärenden går ni egentligen? Jag vill inte heller att Irak ska vara ett land, så att du tar upp Irak, det är helt utan betydelse..
  Du får gärna kalla dig kurd, från irak, iran och turkiet..inget mera inget mindre..Jag ska inte ge er något alls, om ni får ett eget land leder det till krig, det kan du vara 100 på..Hur kommer det sig att bara dumma kurder och dumma araber snackar om nationalism nu förtiden? Se på Europa, där går man tvärtom, man skapar större länder, större samarbeten. Du och de dina går Israels och USAs äarenden, ni splittrar istället för att förena, för vad?

  Jag kan berätta mycket tråkigt om vad irakier, araber gjort speciellt mot mina släktingar. men jag låter det vara och hatar inte irakier. hatet leder oss längre bort från Allah (swt).
  behöver inte ens nämna er gubbe Saddam, låter det vara.

  Jag kan lova dig att jag lidit mera under ”arabernas” och ”Saddams” styre än du nånsin kommer..så nej, du och kurderna är inte ensamma om det här..men rätt roligt att när shiiterna nästan vann över Saddam 1991, då svek kurderna genom att ingå seperatfred, så att Saddam kunde vända all sin styrka mot shiiterna i söder..det säger allt om er kamp mot Saddam 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up