• Kaoset i Irak

  Enighet om ny Irakregering – DN.se.

  Äntligen, efter 8 års bråkande, har de två största partierna i Irak, kommit överens om hur de ska dela landet. Deras bråkande har lett till att terrorister mördat många oskyldiga i kyrkor och moskéer. Genom åren har olika partiers bråkande, lett till att ena parten hjälpte terrorister, bara för att sätta åt sina motståndare, att det kostade oskyldiga livet, det spelade ingen roll.

  Makten kommer minska shiiternas inflytande, majoriteten i landet, medan det ger sunniterna mera inflytande. Sunniterna förlorade sin makt i landet i och med Saddams förlust. Nu kanske alla irakier kan förenas, kristna som muslimer, kurder som araber, i sin kamp för att göra livet lite drägligare för invånarna.

  Enligt avtalet som träffats, så kommer presidenten i Irak att vara kurd, såsom det är idag. Talmannen kommer vara representant för det ”sunnitiska” blocket, som styrs av en shiamuslim men som lutar åt både Saudiarabien och USA, Alawi och statsministern är som förut, Maliki, en shiamuslim.

  Post Tagged with , , , , ,

4 Responsesso far.

 1. Zino skriver:

  hur kan man få läsa inlägget om kurder rensar ut araber och turkmeneer??

 2. Rasul skriver:

  som i Libanon…

 3. Rasul skriver:

  jag hoppas ändå på att det blir Islamiska republiken Irak

 4. bog skriver:

  DN är sionist tidning! Läs SVD lite bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up