• Förföljelse av shiiter i Egypten fortsätter

    Shia Muslims in Egypt face ‘Systematic’ Discrimination: Rights Groups.

    Egypten, landet som är känt för att kyssa Israels bak, landet som får över 1 miljard US-dollar varje år för att stå vid Israels sida; Egypten landet som förföljer muslimska brödraskapet och inte tillåter dem ställa upp i valen, är inte bara känt för dessa saker eller känt för att stoppa hjälp till Gazaborna, nej det har även börjat förfölja shiiterna i landet.

    Egypten styrdes av shiitiska kalifer på 900-talet, men shiaislam utrotades av Sallahdin, nu har en allt större grupp egyptier blivit shiamuslimer, en törn i Egyptens öga.

    Enligt artikeln så tvingas shiiter stanna i häktet, även om de vunnit sin frihet i domstolen. Muslimska brödraskapet har sedan många år varit förföljt av den egyptiska säkerhetstjänsten, för att dessa sunniter vill skapa en muslimsk stat i landet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up