• Ingen Koranvers utan Ali

  Det finns hadith som belyser att ingen vers i Koranen har förmedlats utan att Ali kände till den, varför den förmedlades eller vid vilken plats. Denna kunskap fick Ali genom Profeten Muhammed. Wahabiterna älskar att förvränga saker och ting. Det är när man förstår Ahlul Bayts, Profetens familjs, status, som man förstår islam till fullo.

  Sulayman al Ahmusi förmedlar från sin far att Ali ibn Abi Talib sagt:

  ”Vid Gud! Ingen vers (i Koranen) har någonsin uppenbarats utan att jag kände till anledningen till att den uppenbarades och vid vilken plats och vem versen handlade om. Sannerligen, min Herre har tilldelat mig ett vist hjärta och en talande tunga.”

  När som jag känner svaghet i hjärtat, när som jag känner mig vilsen, när som jag känner tvivel, då finner jag dig och ditt namn framför mig. Ya Ali, inta imamun ma3soom, imamun mathloom. Låt inget problem drabba mig utan att jag finner stöd och hjälp i min kärlek för dig. Ya Ali Madad!

8 Responsesso far.

 1. Rasul skriver:

  Ya Ali!

  Messenger of Allah (PBUH&HF) said: ”He who wants to see Noah (AS) in his determination, Adam (AS) in his knowledge, Abraham (AS) in his clemency, Moses (AS) in his intelligence and Jesus (AS) in his religious devotion should look at Ali Ibn Abi Talib (AS).”
  Sunni references:
  Sahih al-Bayhaqi
  Musnad Ahmad Ibn Hanbal, as quoted in
  Sharh Ibn Abil Hadid, v2, p449

 2. Elin skriver:

  Sv; Ungefär ja… haha 😛 fast sen släppte det lite, jag pluggade till kl 2. Det var dock inte så jag hade planerat haha.

 3. Zeynab skriver:

  Mr B!
  Jag behöver hjälp, kan du förklara nedanstående utdrag från Nahjol-Balaagha.
  Enligt vissa sunniter så antyder Imam Ali att vi bör följa majoriteten av muslimer –> Ahl al sunnah:

  ..The best man with regard to me is he who is on the middle course. So be with him and be with the great majority of Muslims because Allah’s hand of protection is on keeping unity. You should beware of division because the one isolated from the group is a prey to Satan just as the one isolated from the flock of sheep is a prey to the wolf. Beware! Whoever calls to this course [of sectarianism] kill him, even though he may be under this headband of mine”

  Nahjul Balagha, sermon 126

  Keep it halal!

 4. Bahlool skriver:

  Mrs Z..jag hittar inte det uttalandet i hans bok, men vem säger att sunnis är majoriteten? Sunnis skiljer sig också mellan varandra. Vissa är wahabis andra ber på ett visst sätt återigen andra har annan aqeedan än sina vänner..
  http://www.al-islam.org/nahj/
  Om du kan ge mig rätt källa?

 5. Zeynab skriver:

  På hemsidan är det sermon 127, About the Kharijites.
  Tack bro

 6. Bahlool skriver:

  Ok läste hela.
  Om man ser till historien så inser man att just shiiterna är de enda som är på mellanvägen, på medel vägen.
  Vi har aleviterna som älskar honom för mkt..de avgudar honom..och vi har majoriteten av sunniter, som älskar honom lika mkt som de älskar Yazid och Muawiya, de älskar honom för lite..så de som är på medelvägen är shiiterna.
  Sen som sagt, finns otaliga grupper, majoriteten är svår att bedöma.

 7. zulqarnain skriver:

  Zeynab
  Samma Ali förespråkar att man ska vara rättfärdig så hur kan en man som prisar Yazid och muawieh vara rättfärdig.
  Denna sermon handlade om kharijit, dessa män ville ha att amirmomenin skulle styra muslimer som en diktatur lik muawieh, imam ali krigade mot dem när de tog till vapen annars fick de komma in i mosker och ha debatt med han.
  Imam Ali menade att följ majoriteten av de som är rättfärdiga och goda i hjärtat

 8. Zeynab skriver:

  Tack det blev mycket klarare nu ws

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up