5 Responsesso far.

 1. Razi skriver:

  Jag tror att den ökade islamofobin, rasismen och antisemitismen beror på att europa och usa inte har hängt med utvecklingen och resultatet av mångkultur. En litet grupp invandrare kommer lättare att anpassa sig och försvinna in i samhället. Men det är först nu som grupper med annan kulturell/religiös/social bakgrund blir så pass stora att det inte finns själ stora nog att släppa på sitt kulturella arv för att lättare bli accepterad i samhället. När de nya grupperna börjar få inflytande och påverkar omgivningen så börjar de infödda att reagera för första gången i större skala i rädsla för det nya och främmande.

  Alla större förändringar kommer alltid att stöta på motstånd. Det krävs alltid en slags övergångsperiod. Man kan glömma att det en gång har varit en ”big deal” med kvinnlig rösträtt och att det inte var sååå länge sen det blev en hysteri om någon svor i tv.

  Ibland hänger inte samhället inte med i sin egen utveckling.

 2. Bahlool skriver:

  Bra analys razi, sen är det ju även så att folk glömmer lätt..de vet inte vad ”våra” förfäder fick kämpa för..

 3. Razi skriver:

  Ett tips (om du inte har sett den) är en dokumentär från 93 på youtube om rasismen i sverige. Såg den igår och ja, man har glömt hur oskuldsfullt det var! Ett fåtal skinnskallar som dricker öl och brölar något osammanhängande om hur invandrare gör si och så – självklart med argument så små att ingen skulle ta dem på allvar. Och SD åker runt i en liten lastbil och ropar i megafon – inget vidare gensvar. Det är i alla fall intressant att jämföra och se hur utvecklingen har gått:

  (första delen av 10, hela dokumentären är upplagd)
  http://www.youtube.com/watch?v=LZWsZyShR_s

 4. Bahlool skriver:

  hej, underbar dokumentär, jag minns på den tiden krossade man vår ruta, sköt raketer mot vår dörr och hotade oss till livet..allt för att vi just flyttat hehe..ska sätta upp den här snart..

 5. .: نور :. skriver:

  Om videon med de svenska skinnskallarna:
  Ett bra bevis för varför inavel aldrig är bra 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up