• Judar svär trohet till staten

  Jag har alltid varit av uppfattningen att judar är först och främst lojala mot Israel och i andra hand lojala mot sina respektive hemländer. Jag finner det rätt kul att partier som SD stödjer Israel, partier som själva är emot invandrare, men i samma veva hyllar de och stödjer de invandrare som tar andra folks land i Mellanöstern.

  När man ser den här filmen av Max Blumenthal, (jag älskar killen) så kan man inte sluta förundras över hur mycket dumhet det dock finns i Israel, eller som det egentligen heter, det ockuperade Palestina. När man ser människornas ansikten, så ska man fråga sig en sak..ser folk i Mellanöstern verkligen så här vita och blonda ut? Vad jag vet så brukar judar inte gilla att gifta sig utanför sin grupp, och man ogillar konverteringar, så hur kommer det sig att så många judar är så vita och blonda?

  Alla är välkomna till Palestina, förutom palestinierna själva..en ding ding värld?

8 Responsesso far.

 1. Ayan skriver:

  en sjuuukt ding ding värld!

 2. z skriver:

  SD styrs av judar! Många topp-SDare är judar Daniel Ekeroth tillexempel!

 3. Razi skriver:

  menar du allvarligt att du inte vet varför många judar är vita?
  aldrig hört talas om ashkanazi/sefardic? dessutom är ju många många mixar av ashkanazi/sefardic – typ irak/tysk, yemen/ryssland osv.

  dags att plugga lite kanske?

 4. Bahlool skriver:

  Razi du kan ju fråga dig hur de blev vita? Judar brukar inte konvertera..och de var bruna lika bruna som araberna..hur blev de så här vita då?…

 5. Razi skriver:

  som sagt, du får läsa på lite:. http://en.wikipedia.org/wiki/Ashkenazi_Jews

  de flesta judar idag är reform (liberala) och är inte emot äktenskap utanför ”gruppen”. och så har det varit i historien och därför blandas man upp i den del av världen man lever (som du kanske vet har judarna tvingats flytta runt en del).

  majoriteten av judarna i israel är reform och bryr sig inte mer om judendomen än att man firar högtider genom äta god mat. trotts att israel är en ”judisk stat” så är gruppen religiösa liten och man har kommit långt i samhällsutveckling, jämställdhet osv. att ”blanda upp sig” med icke-judar är vanligt och jag känner ingen som skulle vara emot detta. har många kompisar som är halv-judar.

 6. Razi skriver:

  wikipedia;
  In an ethnic sense, an Ashkenazi Jew is one whose ancestry can be traced to the Jews of Central and Eastern Europe. For roughly a thousand years, the Ashkenazim were a reproductively isolated population in Europe, despite living in many countries, with little inflow or outflow from migration, conversion, or intermarriage with other groups, including other Jews.

 7. Bahlool skriver:

  Då kanske du läst om kampanjen där man hade planschar med texten ”saknad jude osv eller förlorad jude” där man menade att de som gifte sig utanför judendomen var förlorade osv..ortodoxa judar är på frammarsch och om några årtionden är de ”reforma” i minoritet..

 8. Razi skriver:

  Som jag sa så är ortodoxa judar i israel en minoritet. Speciellt de ultra-ortodoxa som lever i stängda små samhällen, avskilda från det moderna samhället. De sätter upp dessa affischer – med mycket värre saker än va du tog upp – för att ”skrämma” sin lilla grupp. Det är inget annat än hemskt. Dock så sker framsteg även inom ortodox judendom och nyligen skrev ortodoxa rabbiner på ett avtal om acceptans av homosexualitet i sina communities.

  De reforma kommer inte att vara en minoritet inom några årtionden. Då är du helt ute och cycklar. På grund av den liberala synen så är det lätt att konvertera och hålla sig till reform till skillnad från ortodox där många lämnar för ett liv det moderna samhället. Dessutom måste man väga in att det finns otroligt många grupper av ortodoxa på olika nivåer – så det går inte att generalisera gruppen heller. Men om jag förstår det rätt så är du För ett mer strikt religiöst synsätt? Om du sätter dem i jämförelse till extrema kristna och muslimer så är det ganska same same. Bajs som bajs oavsett vilken toalett det hamnar.

  Ang. video-klippet så filmar de ju bara puckade amerikaner på semester i jerusalem. (De är inte jättepopulära). Väldigt underligt att du använder det för att ta tempen på det israeliska folket?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up