• Nobelpristagaren Obama och ett lands undergång

  Några år sedan sade en vän att hon höll på Obama, jag ifrågasatte hennes åsikt och menade att han var lika hemsk som sina föregångare, hon trodde dock på hans ”change” skitsnack, hon menade att han var bättre än sina föregångare; samme tanke verkar ha slagit Nobelkommitén, de gav honom Nobels Fredspris, bara några månader efter att han blev president. För att bevisa sin fredsiver, ökade han antalet stridande i Afghanistan, vidare bröt han sitt ord om att Guantanamo skulle stängas, hans regering är lika hemsk när det gäller tortyr och mord som deras föregångare. Så ja, fredspriset förtjänade han verkligen.

  USA är ett land i kris, det har ofantliga belopp i skulder, medan man i hans regering dragit ner och sparat i budgeten i alla hörn, så ökade man anslagen till militären och till de hemliga projekt som USA är involverat i. Så ja, fredspriset förtjänade han verkligen.

  När man läser historia och tittar på riken som det romerska, så ser man att historien repeterar sig. Vi hade en stormakt som blev så arrogant, så våldsamt så utfattigt, att det ledde till landets undergång och en mörk tidsålder som varade i nästan 1000 år. Vad är resultatet av att USA går under? Någon dag sedan skrev man om att USAs befolkning blivit ännu fattigare, ett land som redan några år sedan hade över 12% av sin befolkning som levde i armod, slog nya rekord, medan dess president ökar budgeten för militären och underrättelsetjänsten. Så ja, fredspriset, det förtjänade han verkligen.

  Jag tycker bara synd om alla de som trodde på hans förändring, på hans change. Jag beklagar alla de som trodde på hans ”utsträckta” hand. Jag och ledarna i Iran, var några av de få som inte litade på hans tunga. Nu får vi det svart på vit, Obama är inte för change, han är för att bibehålla samma system av orättvisa och dum styre, som USA slagits med i generationer. De pengar man lägger på vapen och krig, hade kunnat rädda USA och dess folk från att efterlikna det romerska riket, men för att lyckas med det, behövs en president som inte bara talar om förändring, utan verkligen gör en verklig förändring.

  Enligt DN så är USAs budget för militären på runt 22% av alla statens utgifter. Bara några procent mindre och man hade kunnat rädda miljoner amerikaner. Utan att avlossa en enda kula.

  USA:s ”svarta” budget slår nya rekord – DN.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up