• Jag skäms över att vara svensk

  Jag körde bilen när en nära vän skickade ett sms, med texten, Jag skäms över att vara svensk. Mitt svar var, jag med.

  Ett av de citat jag minns mest är ” Those who cant remember the past are condemned to repeat it”. Jag ser stora likheter med hur nazisterna kom till makten, med det menar jag inte att SD är nazisterna, men de är obehagliga. Det är människor som satt upp regler för hur en svensk ska vara, se ut och klä sig. De har satt upp regler för hur en svensk ska tänka, bete sig och agera.

  Om man känner till något om wahabiterna och andra diverse fanatiska sekter, så hittar man även där stora likheter i tänkandet som SD har. Wahabiterna menar att de har en mall för hur en ”sann” muslim är eller ska vara eller bete sig. De har en mall för hur du ska klä dig, klä dig eller tala. Om du inte följer denna mall, då är du utanför islam. Om du inte följer SDs mall, då är du utanför den svenska gemenskapen och ska då förflyttas hem.

  Enligt min vän, så läste hon en krönika, där en SD anhängare menade att han och hans parti ska använda sig av piskan och moroten för att få bort muslimerna ut ur landet. Så vi är inte bara jämförbara med djur, utan vi ska även drivas bort med hjälp av metoder som är ovärdiga djuren.

  Vi måste inse en sak och det är att rasismens och nazismens monster är på frammarsch i Europa. Lite efter lite har man flyttat fram positionerna mot islam, muslimerna och invandrarna. Man har lite efter lite fått bort det som utgjorde Europas storhet, det som fick Europa att ha ett gott rykte i världen – medmänskligheten, öppenheten och humanismen. Nu har vi ett Europa som åter igen låter rasismens hydra växa sig starkt. Vi såg hur SDs syskonparti, Danskt Folkeparti, lyckades nästla sig in i Danmarks styrande skikt och där såg man till att man fick de andra ”respekterade” partierna att bli mera främlingsfientliga, de formligen slogs om att vara hatfyllda mot islam och muslimerna, de formligen kämpade om hedern att vara fientliga mot invandrare, till den grad att många danskar, vita sådana, kände sig tvungna att flytta ifrån Danmark och bosätta sig i Sverige.

  Jag arbetar i Bjuvs kommun, och här har SD lyckats slå rekord i antal platser i kommunen, var femte hade röstat på dem. Jag känner mig sviken, lurad och generad, detta är inte mitt Sverige. Mitt Sverige låtar inte smånazisterna få inträde, men allt i livet är förgängligt..även mitt Sverige. Men å andra sidan, är det sånt här som gör mig stolt över att vara svensk.

  DN

  DN2

7 Responsesso far.

 1. Daniel skriver:

  Lilla vän…

  1. Du är inte svensk
  2. SD har judar i partiledningen, hur går det ihop med att det är nazister?
  3. Läs deras partiprogram iställer för att sprida idiotisk propaganda.

 2. Bahlool skriver:

  Min ännu mindre vän…
  1. Min svenskhet bestäms inte av dig eller dina rasistvänner
  2. Deras ursprung finns i nazismen, Saddam hade kurder och shias i sin regering, ändå slaktade han just dessa grupper extra hårt..Hitler hade judiskt påbrå, ändå mördade han judar..
  3. Läst skiten, slöseri med tid.

 3. libanesen z skriver:

  kan det va daniel assai som skriver? Låter lilla idiotisk som honom iallafall:)

 4. libanesen z skriver:

  Lika ***

 5. Zulqarnain skriver:

  Oj det skulle vara min bästa stund för denna vecka om det var daniel assai som skrev här
  om det är han så undrar är man svensk om man konverterar till kristendomen?
  är man svensk om man föraktar andra religioner och andra folkslag förmodligen hatar du ditt eget folk också?
  Det är väldigt synd att du som iranier talar så eftersom i iran finns ingen diskriminering alla är iranier, kurder balucher lorer perser…
  och om vi ska diskriminera någon så är det endast genom skämten om olika städer och dess folk och deras dialekt och levnads sätt men i grunden är det endast skämt

 6. Z skriver:

  Daniel, har man svenskt medborgarskap, brukar man faktiskt räknas som svensk. Men du får gärna belysa ämnet på vad som gör en icke-svensk, om man har svenskt medborgarskap. Skulle vara intressant..

 7. strider skriver:

  Desvarre delar jag din uppfattning att n@zzarna ater vagrar morgonluft. Debbatten fors med list, och manga som stor sig pa invandrare trillar dit och blir deras hjalpare. Det ar obehagligt och alla med starkt manskliga ideal maste nu ta i med kraft och slutfora jobbt som tydligen inte gjordes till fullo: nazismen – aven i dess moderna form – far aldrig, aldrig igen vaxa sig stark i europa EVER AGAIN! Far den faste kan det handa snabt, speciellt i nuvarande ekonomiska klimat (som kan komma att likna forkrigstiden om det gar illa).

  Det maste sattas stopp NU och inte en milimeter far ges.

  De ‘de snallare’ varianterna av dessa organisationer sammarbetar over landsgranserna, sponsrade av de mera ljusskygga som listigt haller sig i bakgrunden. Nar de vaxer sig tillrackligt starka – ar det nagon som tror att SD inte kommer ansluta sig? De ar fortrupperna som istallet for SS armbindlar tagit pa sig mystrojan.

  Dessbattre tror jag ALDRIG dessa element kommer vinna. Dock sker inte det automatiskt, och lat priset bli billigare i manskligt lidande denna gang. For det ar verkligen ‘denna gang’ nu. Det har borjat igen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up