• Att bränna Koranen – Muslimernas hyckleri

  Muslimer runt om i världen har en tendens att visa ett stort mått av hyckleri när det gäller sin syn på vad väst göra och vad muslimer själva gör. När Talibanerna bombade de stora Buddhastatyerna i Baymyan, så var det inte många muslimer (förutom lilla Bahlool) som protesterade, dessa gamla byggnader var inte heliga för någon i Afghanistan, men de tillhörde det kulturarv som Afghanistan besatt och de var heliga för buddhister runt om i världen.

  När Europa bekämpar slöjan eller niqaben, då blev det ett ramaskri, samtidigt förbjöd eller bekämpade muslimska staterna själva dessa klädesplagg. I Turkiet, Tunisien och i länder som Syrien och Egypten försvårade om inte lagförde man mot slöjan eller niqaben, inga större protester, inga flaggbränningar och inga bojkottar då.

  I dagarna läser vi om en sjuk pastor och hans likasinnade som planerade och vissa av dem även lyckades, bränna den heliga Koranen. Muslimerna stod upp mot denna orättvisa, men samtidigt läser jag om hur Talibanerna brände moskéer och brände den heliga Koranen i länder som Pakistan och Afghanistan, vart är protesterna då?

  Vår tystnad inför våra egna brottslingar är sjuk och för det mesta beror denna tystnad på att de drabbade är små sekter som shiiterna eller ahmaddiyya. Denna tystnad har dock börjat bita den muslimska kroppen i rumpan, samma personer som stödde Talibanerna och Wahabiterna har själva börjat falla offer för dessa galningars attacker.

  Vad mig anbelanger spelar det ingen roll om en oskyldig person mördas av en muslim eller en västerlänning, orätt mördat är orätt mördat, på samma sätt spelar det för mig ingen roll om slöjan förbjuds av muslimer eller ickemuslimer, orätt förbud är orätt förbud. Vi som muslimer måste lära oss protestera och stå upp emot alla sorters orättvisor, om de begås i vårt namn eller i västs namn.

  Vart är demonstrationerna och protesterna mot att shiiter sprängs upp i luften i sina moskéer? Vart är protesterna mot att man bränner upp Koranen, enbart för att den tillhör en shiamuslim? Vart är protesterna mot det förtryck som utövas i Islams namn mot muslimerna?

  Buddhastatyerna i Bammyyan, i Afghanistan, de förstördes av Talibanerna och har återuppbyggts av väst på senare år.

  Resten av bilderna föreställer Moskéer och Koraner brända av Talibanerna.

  Why no action has been taken when Taliban Burned Down Mosque and Copies of Quran?.

15 Responsesso far.

 1. Svarten skriver:

  Är det någon som slagit dig i skallen med en stekpanna? Helt plötsligt börjar du låta riktigt vettig 🙂

 2. Bahlool skriver:

  Mamma tappade mig i golvet…med flit några gånger..men kul å veta att alla som håller med dig är vettiga och de som inte håller med dig är ovettiga 😉

 3. TruthIsOne skriver:

  Det brukar sägas att en stor ledares sista uttalade ord är de största orden ,de mest viktbelagda orden ledaren förmedlat. Den allmänt vedertaget störste ledaren, (notera att jag inte gör anspråk på någon religiös tillhörighet) enligt vår tids kalkylering, The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History, The 50 most Important People To Date, alla listar Profeten Muhammed (saw) som den störste, mest revolutionerande individ som präglat samtiden. Vore av enorm vikt och betydelse att veta vilka de konkluderade orden av 63 års profetia och uppenbarelse, av en samhällsrevolution utan dess like i historien, hur konkluderade denna enorma personlighet sin mission? Hur löd hans sista befallning mänskligheten skulle vara trogen?

  Den sista befallningen;

  ”Jag lämnar efter mig två stora ting, Håll fast vid dem Båda så kommer ni aldrig fara vilse, de är Koranen och mina ättlingar, min Ahlel Bayt”.

  Nu tar jag gärna emot debattörer på vilka som följer det sanna islam, profetens islam. Jökens!

 4. za skriver:

  vadå e du emot islam nu helt plötsligt :O.. i didnt get the point:P..

 5. Bahlool skriver:

  aldrig!! men jag anser att vi inte får glömma hurvåra egna beter sig..i texten skriver jag mest om wahabiterna..

 6. Muslim och EJ shia, sunni, wahabi....etc skriver:

  Hej bror Bahlool!
  Kul att få äran att kasta in titt på dina ord, dock som alltid måste vi människor störa oss på åsikter som är emot ens tros ideologi, har små kommentarer kring hur inte bara du, Utan de flesta muslimer försöker framhäva andra brors brister. Nu undrar du nog varför jag själv gör det – det är skillnad att säga ond och beskylla utan ett konkret faktum än att ifrågesätta.
  Jag kommer själv och vet hur USA propagerar i våra länder.
  Med vilken verklig förhållande kan du skriva med stor text som rubrik (Att bränna Koranen – Muslimernas hyckleri) vem såg att det var muslimer som brände dessa? såg du det? sågs det utav några jounalister som jobbar åt CNN? eller var du där när det gjordes? Jag frågar dig igen, vem har sett och har tydliga bevis att shitter bränner sunnis moske och vice versa? Vännen brodern kom ut ur din pizzeria och öppna ögonen och se USAs propaganda och sättet de försöker utgöra konflikter mellan oss muslimer. jag tror varken på shitter och sunnis eller waha…eller jag är Muslim och tycker alla muslimer ska kallas sig för muslimer än SHIA SUNNI osv. jag antar att du läs kända hadiths från vår profet SAW. ” Min UMMAT kommer att delas i 72 grupper därav EN är rättfärdig” nu min fråga är vem vet vilken är rätt ? wahabi shia sunni? därför tycker jag att man ska avstå från dessa grupperingar och benämna sig med det fina ordet som Allah, Profeten har valt åt oss alltså MUSLIM, vart än mna går och träffar på så ska man höra JAG ÄR MUSLIM. fundera en stund och du kommer säkert o blir fundersam.
  Jag försöker inte skriva en bok här vi muslimer måste vakna att allt dessa eländer som händer i våra länder händer av en anledning, vem vet Allahs vrede, våra misstag och okunnighet eller…. men en sak vet vi och är uppenbart att så länge vi lever så förtryks vi, andra försöker skapa konflikter mellan oss i islams namn och dess tydliga exempel är dessa hanlingar i islams namn så som moskesprängning, att bräna quran osv. De som bränner moske och quran skulle jag aldrig kalla ens för människa och du utrycker som dem MUSLIMER?
  JA Bahlool bror, jag går inte in i den stora diskussionen igen, men jag trycker vi muslimer borde bli smartare, borde enas och borde inte kallas oss för olika nman och bilda olika grupperingar, för varken det gynner oss och det har sagt i islam att ni ska vara olik varandra ni ska bilda olika mazhab gupper och kallas er för olika nman och försöka framhäva och förtrycka varandra.

  — en sista sak jag frågar dig – visste du att shirk och budhism kom då folk framhävde och älskade sina äldre så mycket så mycket att de började avbilda dem och gjorde statyer av dem, Jag dömer ingen men Allah har gett mig hjärna och ett barn kan tycka att avbilda t.ex Hazrat Ali karamallaho wajho som var en av de stora främste muslimer med bilder statyer som till ex den här länken ”http://www.youtube.com/watch?v=JBXAHJcOtmA&feature=related” att gå runt med den pussa den lägga röd färg klä av sig halvt och slå sig blodigt? du kanske säger att det är små prupper med sina seder och det finns säkert många sådana seder som utövas av andra muslimer runt om i världen. en känd Hadith som säger ” Man ska inte skada själen” …. vad tror du våra barn lär sig av dessa handlingar? vi vuxna och kanske några generationer fram i tiden vet att dessa pussande dessa ritualer dessa enorma kärlek och respekt som enlig mig och mer än 1 miljard muslimer som är icke Shia ” nämner shia sunni osv för att göra mig förstått” fördömmer dessa handlingar, och att dessa inte är som dyrkan men om 3-4 generationer tror jag att dessa enorma kärlek omvandlas till dyrkan – tror du att vår kära och älskade imam Ali karamllaho wajho skulle ha gillat dessa handlingar i hans namn eller Imam hussien? hmmmmnu ska vi inte fokusera på små saker att man slår sig för att vissa kärlek och medlidande, att man avbilder Ali karamllah ho wajho, det slog till bara en tanke när jag surfade in på din blogg och såg vido klipp från youtube som du lagt på din sida….. bror låt oss blir enad låt osss kalla oss muslimer lått os följa Quran och hadith och inte låta någon anna förstöra mellan oss, låt oss inte komma någon annan det lilla minsta imellan Allah och oss, att kalla Ali karamallaho wajho YA ALI MADAD # madad hjälp” som våra iranska bröder o systrar kallar är shirk, att kalla mawllah osv. inte ens profeten muhammah SAW hör våra böner förutom Allah, vi måste och endas söka hjälp från Allah. många av oss gått vilse många av oss hittat på nya seder nya ritualler inte bara i shias länder utan sunnin wahabi ahmadia sofism osv…. därför tyker jag att man ska undvika så gott som man kan att inte hamna i de 71 grupper av 72 som profeten sagt att de inte är rätt utan hoppas på att man är en av de 72 st grupper som är rättfärdiga, därför ska man enbart följa hadith quran och undvika alla gupperingar och påhittade namn seder och ritualler osv…. wallahi jag har så ont i huvudet vet inte varöfr och jag borde inte ha skrivit så mkt då jag har ont för nu vet jag inte riktigt vad jag skrivit sagt och osagt … Må Allah swt förlåta oss ena oss och göra oss en av de 72 grupper som är rättfärdigt……Vi hörs p.s. sorry för min dåliga svenska jag har bott i väldigt få år i Sverige

 7. Bahlool skriver:

  Min vän, du säger man ska kalla sig muslimer..men många sunniter själva säger att shiiterna inte är muslimer..Sen måste man fråga sig, ber vi alla muslimer på samma sätt? Har vi alla samma aqeedah? Sunniters skiljer sig från wahabiters, wahabiters från shiiters osv..När jag går in på en sida på nätet, vill jag veta om de är shiiter, sunniter eller wahabiter..om alla kallade sig muslimer, då skulle det vara rätt svårt för mig att veta om det är ”sann” islam eller ej.
  Du frågar vilken grupp som kommer till paradiset, jag vet vilken grupp som kommer dit, det är hämtat från Profetens egna hadither, liknande hadither återfinns bland sunnis och bland wahabiterna.

  Du menar att ifall man älskar Alis bild, då gör man shirk..men jag tror att den kärlek som man ger Muawiya, YAzid, Abu Bakr och Umar är värre..för där utmåalas de till en så hög status, att det är skrämmande..det var Umar som lärde Profeten hur man ska kalla till bön? Det var Umar som lärde Profeten om slöjan? Finns många
  hadither som höjer vissa sahabas till sjuka höjder..Muawiya görs till en bra muslim, hans far och mor likaså..en wahabit kom till min blogg och började kalla Imam Ali baghi, för att jag lade fram hadither och uttalanden som var negativa om Muawiya..man har sjunkit så lågt att man svartmålar de som verkligen är bra för att framhäva de som är dåliga.

  DU säger man ska bara följa hadith, koran och undvika grupperingar, men man hamnar i en grupp automatiskt, beroende på ens sätt att be, på vilka hadither man följer, på vilken tolkning av Koranen man har..Det är inte shirk för Ali hjälpte islam och muslimerna varför skulle vi inte säga Ali hjälp oss? Ett annat exempel på attman måste dela in sig i grupper, vi, och sunniterna tror på Tawassul, det gör inte wahabiterna..
  Om jag inte kan be Ali att lägga in ett gott ord hos Allah, vem kan jag annars använda som mellanhand?

 8. cogito.ergo.sum skriver:

  En löjlig diskussion som tappat fäste då folk hellre hänvisar till sin kulturella uppfattning än sin egentliga religilon. Vill sunniterna vad som är tillåtet, rekommenderat eller beordrat, be dem vända sig till sina egna böcker. Finns det någon som stör någon gällande firandet av minnet av Imam Al Hussein, dess ritualer och påbud, be sunniterna vända sig till sina egna böcker. Är absolut emot en indelning i Sunni/Shia, men när man blir utmanad av muslimska bröder tillhörandes en annan inriktning, till den gräns där man inte kallas för muslim, Skall man med pondus gräva upp deras egna böcker för att visa vilka det är som egentligen farit vilse.

  ”Every generation in my Ummah, my followers will revive the memory of my son Al Hussein, they will be the ones with Bright Faces on judgement day” – Prophet Muhammad (saw).

  Än en gång, hur ofta ska man behöva utarma Hadith Thaqalayn? ska vi för bekvämlighetens skull försumma profetens påbud, för att våra fädrar gjorde det, och deras fädrar?

  Jag lämnar er två ting, Koranen och Ahlel Bayt. Följ dem Båda så far ni aldrig vilse. Profeten Muhammed (pbuh&hf)

  Our case (wilayat) is clear – Imam Jafar as sadiq (as)

 9. Muslim och EJ shia, sunni, wahabi....etc skriver:

  j aj aj Bahlool bror, en sådan viss och klok person som du — hade jag inte förväntat mig sådana ord av – Jag tar det kort sedan får du själv avgöra och fundera över för det är ett ämne som inte går att diskutera över blogg eller några ord på mail – läs sista kommentare på slutet av mitt inlägg sist om inte dessa första inte intyger dig att du säger lite fel och måste tänka om….
  Några kommentarer kring dina Må Allah subhana wa talla förlåta mig om jag säger något fel oavsiktligt eftersom mina kunskaper är väldigt begränsade och behöver lära mig mkt mer- (dina kommentarer återskrivs inom parantes) vännen du återskriver några av mina ord fast med egna ord . . .
  Du skrev –
  ((men många sunniter själva säger att shiiterna inte är muslimer…)) – Jag tror du visste redan men jag säger det ifall du glömt det – när en person säger La illaha Illallah Muhammaden rassullullah med tro och från hjärtat så är denne muslim insha’Allah, sedan om andra kallar denne för si o så p.g.a oansedda handlingar så är det deras fel för det är bara Allah som kan döma om dessa är muslimer eller inte.

  Du skrev –
  ((När jag går in på en sida på nätet, vill jag veta om de är shiiter, sunniter eller wahabiter..om alla kallade sig muslimer, då skulle det vara rätt svårt för mig att veta om det är ”sann” islam eller ej.)) – Du behöver inte bara gå in på internet för att söka efter sanning det finns sanna källor som Hadith och quran där du kan jämföra sanning och falsk, om du känner dig osäker på en hemsida så ska du inte tro på det – sök böcker som skrivits av kända och pålitliga personer om Hadisht och quran är för svårt för dig vilket jag tycker Hadither är så välskrivna så det inte går att misstolka dessa ”skaffa dig Bukhari sharif som är islams näst heligaste bok” och den är översatt o förkortade version. Sedan har Allah gett oss hjärna och jag är säker på att även du har en sådan, att skilja mellan ont och gott med- att en sådan sak som att andra förödmjukar Ali karamallho wajho eller Abubaker sediq eller Umar radiallaho anho är helt utanförskap helt skild ifrån Islams grund principer de alla tre vara sahabas de var främsta inom islam— att några iranska bröder eller Iraqis shia bröder som har en typ av hat mot Abubaker sediq eller Umar är helt löjligt för mig och samma sak om man har fördomer mot Ali karamallaho wajho vilket jag vet och tror att ingen säger sig hata eller förödmjuka Ali – men tyvärr så läser jag b.la att Även du har en sådan hat för Umar och Abu baker läs din kommentar ((men jag tror att den kärlek som man ger Muawiya, YAzid, Abu Bakr och Umar är värre..)) hur kan du jämföra yazid med Abubaker och Umar ? Hur hur Bahlool vet du vem dessa två var? Varför inte älska dessa två också såsom ni gör Ali karamallaho wajho så som JAG och de flesta muslimer jag känner gör – jag hörde att i Iran en stad de t o m den som dödade Abu baker eller Umar var det? Påminns och firas med festligheter…nu vet jag inte om det stämmer men jag hörde d av en sann källa.
  Du skrev –
  ((men jag tror att den kärlek som man ger Muawiya, YAzid, Abu Bakr och Umar är värre..för där utmåalas de till en så hög status)) hur kan du jämföra yazid med Abubaker och Umar ? Hur hur Bahlool vet du vem dessa två var? Varför inte älska dessa två också såsom ni gör Ali karamallaho wajho så som JAG och de flesta muslimer jag känner gör- Baholool bror ”även om du undviker kalla mig för bror 🙂 så gör jag det” bl.a jag och de alla som jag vet och lkänner och tror respekterar och älskar alla sahabas lika mkt ingen har förödmjukat Ali karamallaho wajho inga sunniter- dina men du skriver yazid i samma rad som abubakr och Umar- dina påstående saknar grund vännen – sedan skrev du ironiskt om det var Umar som lärde bönen osv…. bror Nu vet jag inte vem som lärde vad till vem men alla sahabs inklusiv Ali Umar och abubaker lärt varandra saker och ting kanske någon mer än den andra i vissa ämne vad jag tror…
  Du skrev –
  ((hadither som höjer vissa sahabas till sjuka höjder..Muawiya görs till en bra muslim, hans far och mor likaså..en wahabit kom till min blogg och började kalla Imam Ali baghi)) Bahlool din påstådda kommentar saknar helt och hållet grund hur kan du säga att Profeten Muhammad saw framhävar och sagt mycket mycket bra saker om ena av sina sahabas och typ TYP förödmjukat den andre det är så jag uppfattar din kommentar kan du komma med några Hadith som säger ond om det ena och bra om den andra? Bahlool bror snälla om en Wahabit kom till din blogg och sa dumheter så skulle du använt en av vår profets och säkert Imam Alis och Abubakers och Umars och andra sahabas goda sida som de hade och var TÅLAMOD och kärlek du skulle ha visat kärlek och använt godhet istället för….. ”En dag satt profeten i mosken och en icke troende kom och kissade i mosken, andra stod och ville slå denne men peofeten sa NEJ och bjöd denne och pratade med denne och säkert bjöd denne på mat och en stunds frid diskussion. Om den wahabi som du kallar honom för 🙂 SJÖNK lågt så mkt så skulle du inte ha sjunkit i hans nivå.

  Du skrev –
  (( DU säger man ska bara följa hadith, koran och undvika grupperingar, men man hamnar i en grupp automatiskt, beroende på ens sätt att be )) – om man hamnar i grupperingar med flit så är det ens egen ansvar men om man gör det utan att ha gjort det med flit är det annan sak vad jag skrev var att man ska undvika att kalla sig för si och SÅ utan bara Muslim och följa Hadith och quran och de lärda och kända som alla har bevis på som är kunniga inom islam – att man ber olika eller gör olika saker ska man inte tänka på utan man ska se hur profeten bad – det är en känd hadith som säger ”BE som om ni eller du sett mig be” alla mina påstående har grund i hadith –

  Du skrev –
  ((Om jag inte kan be Ali att lägga in ett gott ord hos Allah, vem kan jag annars använda som mellanhand?))
  AJJJJJJJJJJJJ! Har du läst och tänkt på vad du säger??????Det beror på om du menar att lägga ord NU eller i domedagen? Men jag tror och antar att du menar nu eftersom jag hört och vet att många andra som har såna ideologi som du tror att dessa främsta människor i islam hörs ens bör annars skulle de ej skrivit och sagt så som du säger nu…. DU ska först och främst använda Profeten muhammad saw som mellanhand DOCK ej i denna värld och tro sig profeten hör ens bön utan i slutet av värld i domedagen…då alla vi kommer till liv – sa jag inte VETTIGARE än dig? Du börde kunna avgöra detta själv Bahlool -.— om du håller med mig och samtidigt ibnte vill vissa dig vunnen skriv inget eller skriv som du gjort hittills men ber dig fundera en stund hur du tänker 🙁 säg ej det till mig ha det på hjärtat – fortfarande att gå till graver – att göra avbildningar att slå sig att göra böner och tro på de som medhjälpare till Allah är shirk –

  ((Det är inte shirk för Ali hjälpte islam och muslimerna varför skulle vi inte säga Ali hjälp oss? )) Aj aj aj där kom den svagaste punkten — för det första så har jag inte sagt att Ali karamallaho wajho ” det bra om du tilläger detta framför Alis namn :)”inte hjälpte islam han gjorde det och säkert mkt mer än de andra eller mindre det vet jag inte för jag är inte påläst men jag vet att alla sahaba inklusiv Ali karamallaho wajho Abubker sediq och andra hjälpte islam osv. Men att du säger ALI karamallaho wajho hjälper dig och varför inte hjälper OSS gör du fel bror— han hjälper oss säkert i domedag och ber för oss att Allah subhana wa tallah skyddar oss för helvetes eld men att kalla honom för hjälp vilket de flesta shitter gör och säkert sunnis några är SHIRK jag sa inte att avbilda honom är shirk jag sa det är fel men att be och göra DOWA och säga hjälp mig och stå framför bilden är shirk för han hör inte oss han är död så som de andra sahaba och självaste profeten Muhammad —–vad blev det för skilland i den fråga mellan de som ber bilden eller själva Ali karamallaho wajho för hjälp och kristna som ber Jesus om hjälp`?”””`????????????????
  det är bara Allah subhana wa tallah som hör dina rop på hjälp INGEN ANNAN återigen vill jag ge dig grund på mina påstående läs Quranen nedan
  1.Stora Shirk (ash-Shirk Al-Akbar) som Allah inte förlåter.
  Allah säger angående Shirk:
  ”….Om de hade satt medhjälpare vid Hans sida skulle helt visst allt vad de åstadkommit ha gått om intet.” (Koranen 6:88)
  ”Det är inte rätt att de som sätter medgudar vid Guds sida och som vittnar mot sig själva att de förnekar sanningen, gör besök i moskéerna, Guds hus, eller befattar sig med deras underhåll. Allat vad dessa människor har strävat efter har gått om intet och Elden skall bli deras eviga boning.”
  Jo sist men inte mins förbudet att avbilda djur och människor syftar till att motverka avgudadyrkan
  I Iran såg jag en klip och hört av sann källa att man har t o m börjat avbilda profeten Muhammad saw SUBHANNALLAH 🙁 Jag säger igen det jag skrev tidigare att om detta förtsätter på deeta viss händer det som till ex Buddha – han var var en reformator som introducerade ett antal humanistiska principer i Indiens religion. Han påstod sig inte vara Gud och han påstod heller inte för de som följe honom att han var någon som skulle dyrkas. Men idag finner vi att de flesta buddhister utanför Indien har tagit honom som Gud och att de prostera sig själva inför avbilder som liknar honom. Och man börjat avbilda honom med bilder och statyeer – en fråga Är inte avbildning förbjuden i Islam ?
  ”Vad ni dyrkar vid sidan av Honom är ingenting annat än namn som ni har tänkt ut, ni och era förfäder; Gud har inte gett er tillstånd till detta. Ingen dömer utom Gud; Han befaller er att dyrka Honom ensam. Detta är den evigt sanna tron, men de flesta människor har ingen kunskap [om detta].”(Koranen 12:40)
  ”GUD FÖRLÅTER inte dem som sätter medhjälpare vid Hans sida, men Han förlåter den Han vill hans mindre synder; den som sätter medhjälpare vid Guds sida har sannerligen gjort sig skyldig till en oerhörd synd” (Koranen 4:48)
  Och sist men inte minst stort bveviss på att du stödjer återuppbyggande av statyer i bamyan afghanistan är ännu ett bevis på att du tycker om och älskar avbildningar av andra och ber om hjälp av dessa om jag har ffel rätta mig – jag kommer själv från afghanistan och vet —— man ska först och främst tänka på Islam och vad Allah förbjudit och inte sedan KULTUR ARV och jag vet inte vad osv OK BAHLOOL BROR?

 10. Muslim och EJ shia, sunni, wahabi....etc skriver:

  Hoppas du postar mitt inlägg och inte kastar bort det..för annars visar det ännu ett tecken på att du inte står för det du säger…. du behöver inte posta detta inlägg 🙂 sen måste vi komma ihåg att detta är ett stort ämne och kan ej diskuteras på detta sätt—- jag har säkert glömt eller skrivit nåt litet fel oavsikglit må Allah förlåta mig

 11. Muslim och EJ shia, sunni, wahabi....etc skriver:

  Till cogito.ergo.sum

  ”En löjlig diskussion som tappat fäste då folk hellre hänvisar till sin kulturella uppfattning än sin egentliga religilon” om du kallar Quran och hadith min och din kulturellar upffatning då är vår diskussion slut här –
  läs mitt andra inlägg så förstår du – jag eller andra stör oss aldrig på firandet av nåt —utan på HUR man firar det…. jag säger ej mer och jag förstår att det ledar ingen vart när du säger MIN TRO och DIT TRO när det inte sägs VÅR tro—– 🙂

 12. cogito.ergo.sum skriver:

  till: Muslim och EJ shia, sunni, wahabi….etc

  Fastän vi alla uppskattar läsning, särskilt en med substans vore det för debattens skull mer behändigt om du kunde hålla dig till ett mer begränsat skrivande och sammanfatta dig kort. För debattens skull som sagt. Jag vill iallafall börja med att applådera dig för den enorma välvilja du verkar besitta, i att vilja se oss alla som muslimer som uttalar ”ashhadu ana la illaha ilallah, wa muhammadin rasulillah”. Du gör i samband med detta ett ställningstagande som skiljer dig och avstår från den Pest, Syfilis och Cancer som annars stavas wahhabism. Broder, låt oss förstå historiens dynamik. När det umayyadiska herradömet fick fotfäste, beslöt de sig för att etablera en historisk bana varvid de blev mästarna av Hadith; därtill Sahih al bukhari och resten av de 6 sahih sitta våra sunnitiska bröder besitter. För logikens skull och för det sunda förnuft Allah (swt) givit oss, Låt historien få ett baksäte, och ställ denna fråga? Vem st¨r närmast vår profet (saw)? Hans Bror? (You Ali are my brother in dunya and in akhira) Tänk inte ens tanken på att säga att han är hans kusin när Profeten själv vittnar om Ameer al momineens broderskap med honom. Hans söner, Al Hassan, Al Hussein (frid vare med dem båda), herrarna över paradisets unga (I am the son of the Prophet Muhammad (saw), Ali (a.s.) and Fatima (s.a.). I am the flame of the lighted lamp of Prophet hood) Imam Husseins (as) ord. Hans dotter Fatima tul Zahra (Salamullah Alayha), universums heligaste kvinna? Nafsi Rasulillah. Sayyida tun Nisa Al Alemin.

  Vilka är de mest kapabla, dugliga, och berättigade att förmedla vår profets sunnah om inte dessa heligaste personligheter, dessa perfekta representanter av den heliga profeten, tillika av Gud. Du måste medge att hans familj alltid var på den rätta vägen, alltid följde Haqq, och alltid och villkorslöst var emot Batil. Ställ dig denna fråga, som verkligen är värd att begrunda om du älskar din profet. OM jag med en historiegång hade lyckats bevisa för dig att dessa heliga personer, profetens egna kött, OM jag lyckats bevisa för dig att de var emot kalifatet och ansåg att Deras rättigheter blivit fråntagna orättvist av Den första kalifen, skulle du konvertera till skolan som följer Alee Muhammad (saw) och lämna skolan som följer kungar och tyranner som satte kronor av guld ovanpå sina hjässor? Om Inte, då anser du alltså att ahlel bayt har fel, och det är ju Batil och du är i tydlig förvillelse. Det lämnar dig dock med ett Enda alternativ, förutsatt att du tror på att Ahlel Bayt ansåg sina rättigheter orättvist fråntagna, och det är att byta madhab till Alee Muhammad. Till lärorna som härrör från Ahlel Bayt.

  Innitarikum Fikum Thaqalayn, Quran wa itrati Ahlel Bayt..

  Ya Allah, Inna hatha Ahlel Bayt. Lahmehu, Lahmi. Wa damhu, demhi. And I make war with those who make war with them. And I make peace with those who make peace with them. And im an enemy of their enemy.

  Allahuma sali ala saydina muhammad wa aleehi ahlel bayti Muhammad.

 13. Muslim och EJ shia, sunni, wahabi....etc skriver:

  Broder! jag ska hålla mig kort och behändigt som ni önskar denna gång 😀 jag angav mina kommentarer med hadith och Quran som grund till skillnad från anklagelser och beskylningar så som jag förödmjukar ena sahaba mer än den andra och osv…. har inte vi kommit ifrån ämnet vännen? jag ska hålla mig borta från här för här pratas om MITT OCH DITT tro och skola osv, jag sökte och ville säga VÅRT, en sak måste du förstå och jag påpekat flera gånger i mina inlägg att jag ser ingen sahab mindre värd än den andra till skillnad från andra alla har sina speciella platser i mitt hjärta, säkert ena är bättre än den andre i olika aspekter men det är bara Allah subhana wa tallah och dess profet som kan avgöra – men vårt sak är att respektera och älska alla dessa – ÄVEN abubaker sediq och Umar 🙂 🙂 – men att jag inte blir förstått är kanske mina få tal år i denna glob, kanske mina begränsade kunskaper i svenska 🙂 – JAG SÄGER BARA att det ni tror på är OK men det sättet ni utöver det är inte FINT och mänskligt slå sig, avbilda Ali karamllaho wajho rida dess saty på en röd färgad häst och klä av sig halvnaken och slå sig blodigt – vad ger vi för bild av islam till icke muslimer med dessa handlingar ? hajjjjjjj en annan fråga till dig har jag sagt att dessa främsta män bla, Ali karamllaho wajo Ej är profetens egna och bland hans familj medllemar? min fråga till dig är ej Abubaker och Umar också det? hur som helst …. jag ska hålla mig borta härifrån för jag sa mitt och det ledar ingen vart….. för här pratas min och din tro…. över en miljard sunnis har fel skola min några miljoner shia har rätt skola ? hmmmmmm ” sorry om jag nämnde shia sunni men ville göra mig förstått” – är bara trött på folks påhittade ritualler och seder i islams nman så som slå sig sönder rida på blödande hästar och kysa bilder och statyer usch…samma sak i andra delar av muslimska värld Sufis som dansar och ssjunger och hoppar jag vet inte vad som sakt hänvisar till den kända hadiths som säger ” Mitt folk kommer att fördelas i 72 grupper och endast ett av dessa är rättfärdiga” hoppas Allah vägledar oss och visar oss tilll den rätta vägen….vi behöver ingen skola vi behöver ingen påhitt och nya tro och skolor ALLAH och Muhammad saw har gett os en religion som är komplett och perfekt….ha det bäst bröder och försök att inte stänga in er och hålla er till ETT utan alla inom islam och allt som hör till det 🙂 – ska ej återbesöka för jag vet att man kan ej säga sig rätt på det här sättet

 14. Bahlool skriver:

  Det är där du gör ett stort misstag..några sahabas var bättre än andra och det måste lyftas fram..att tro att 100 000- tals sahabas var likvärdiga är befängt och en av de stora felen som sunniterna begår.

 15. cogito.ergo.sum skriver:

  till ”Muslim och EJ shia, sunni, wahabi….etc.

  Salam alaykom broder. Tack för att du fattade dig kort den här gången, mer bekvämt för ögonen. Första saken du sade, miljarder människor (Sunnis) följer fel väg, och några miljoner (cirka 20%), inte några miljoner) följer rätt väg. Du motsatte dig detta. Om du ser till koranen så märker du fort att Allah (swt) har alltid smädat majoriteten och gång på gång sagt att endast en Grupp av dem tror på det sanna budskapet.

  Is it not (the case) that every time they make a covenant, some party among them throw it aside? Nay! (the truth is:) MOST of them believe not! Al Quran 2: 100

  ”among them are some who have faith, but MOST of them are Al-Fasiqun” Al Quran 3:110

  But those who disbelieve invent lies against Allah, and most of them have no understanding. Al Quran 5:103

  And they said: ”Why is not a sign sent down to him from his Lord?” Say: ”Allah is certainly Able to send down a sign, but most of them know not.” Al Quran 6: 37

  And most of them We found not true to their covenant, but most of them We found indeed Fasiqun (rebellious, disobedient to Allah). Al Quran 7: 102

  Detta ständiga skymfande av MAJORITITEN av Allah(swt) förekommer genomgående i Hela Koranen. Vilka har alltid varit i majoritet? Majoriteten är alltid vilsen bekräftar Allah i koranen, endast ett litet band är hans rätt-trogna. Du påstår dig ha givit mig kommentarer från koranen, har inte sett några, och så har du givit mig hadith, vart är dem? Även om du skulle ha givit mig dessa som argument, är det inte väldigt märkligt att hänvisa till Abu Hurraira istället för Imam Al Hussein, Ameer Al Momineen, och Fatima tul Zahra (salamullah Alayha)? Känner du inte själv när du läser dina Sahihs att det är något som stinker unket historiegången, för Hur kan man ge företräde till tiotusentals sahabas framför hans renaste Ahlel Bayt?
  Och det finns spaltkilometrar med Hadith i sunni böcker som intygar om det faktum att ingen Sahaba kan komma att jämföras mer Ameer Al Momineen. Verkar de hadith du tror på gällande de två första kaliferna stämma överens med deras handlingar som rapporterats i historien? Kan Omar vara Farooq om han till profetens dotter, hans nafs, Sayda tun Nisa Al Alemeen säger; When Umar came to the door of the house of Fatimah, he said:

  ”By Allah, I shall burn down (the house) over you unless you come out and give the Bayya (to Abu Bakr).”

  Sunni References:
  – History of Tabari (Arabic), v1, pp 1118-1120
  – History of Ibn Athir, v2, p325
  – al-Isti’ab, by Ibn Abd al-Barr, v3, p975
  – Tarikh al-Kulafa, by Ibn Qutaybah, v1, p20

  Våga inte argumentera emot dessa hadith, de är för Allahs skull i era egna böcker! Är detta en farooq? Dessa handlingar är Guds fördömda, hur kan någon hota Fatima tul Zahra? Det är ett uppenbart brott mot Gud och hans profet.

  ”Ali is with the Truth (haqq) and the Qur’an, and the Truth and the Qur’an are also with Ali, and they will be inseparable until they come upon me at Kawthar.”

  Sunni reference:
  Tafsir al-Kabir, by Fakhr al-Din al-Razi
  Sahih al-Tirmidhi, v5, p297

  Ali (as) är ALLTID med sanningen bekräftar profeten (saw), och Ali vägrade ge baya till abu bakr. Vad innebär detta enligt din logik? Att Ali(as) som Alltid var med sanningen vägrade erkänna falskhet. Att alla alltid som är i opposition till Ali är Batil och Ali alltid är med Haqq. Enkelt sagt, de första två var batil, Ali (as) som allltid var med sanningen var på Haqq. Jag vägrar följa någon som min profet(saw) förklarat vara batil. Han har givit oss ameer al momieneen (as) som ett rättesnöre att rätte sig efter, och jag vägrar avstå från min profetets påbud till fördel av historiegången.

  Nu till en annan diskussion om vare sig ritualerna kring Imam Hussein (as) natur är för grymma, ger en negativ bild av shiamuslimer, om den är legitim eller ej. Detta är en helt annan diskussion i sig. Vad vi ska notera att Ahlel Bayt alltid är med sanningen, och deras motståndare alltid är vilsna. Varför ska jag sträcka mig längre bort än Ahlel Bayt för vägledning, vetandes att de alltid är de perfekta bevararna av profetens (saw) sunna?

  Innitarikum Fikum Thaqalayn, Al Quran wa itrati Ahlel Bayt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up