• Alla vill åt folkets pengar

  Irak är tvunget att betala Iran, det är även tvunget att betala Kuwait, nu ser man att de finns skyldiga att betala amerikaner en massa miljarder. Alla verkar vilja åt irakiernas pengar, politikerna, amerikanerna, araberna och perserna, men hur ska det gå för folket då? Varför får inte de någon del av dessa pengar? Om en demokrati går ut i krig, då förstår jag att även folket är ansvarigt för landets krig. Man lägger sin röst på politiker som ska representera ens värderingar och åsikter.

  När det dock gäller Irak så var det en diktatur, ett land styrt av en maffiafamilj. Då borde inte folket straffas för ledarnas dumheter, särskilt inte ledare som fick stöd av både araberna och av väst när de startade krig och när de förgrep sig på sitt eget folk.

  Nej, Irak borde inte betala, men borde få pengar. Miljoner irakier har dött de senaste 30 åren, och för det mesta på grund av USA. Vart är deras kompensation? Än idag dör folk för att de är på fel plats vid fel tidpunkt, för att USA skapat ett monster i landet, ett monster som än idag får stöd av USAs allierade, Saudiarabien. Man startade aggressionskrig mot Irak, och dessa krigs anstiftare har fått pengar och priser, när ska de få stå sitt kast och stå inför en domstol?

  Irakierna har inte ens nog med elektricitet eller vatten, dessa pengar hade gjort mera nytta där..

  Irak betalar skadestånd för Gulfkrig – DN.se.

  Post Tagged with , , , , , ,

One Responseso far.

 1. Niklass skriver:

  Jag undrar vem ska ersätta alla dessa krig som irakierna fick stå ut med borde inte irak igentligen få ersättning för alla sanktioner som lede till 1.5 miljoner barn till ett krig som döda 1 miljon irakier till dessa hemska fängelser till iraks miljöförstörelse och historiaförstörelse …vi lever i en värld där rasismen och nazismen fortförande styr ERSÄTT IRAKIERNA ISTÄLLET

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up