• Shiiter fortsätter förföljas i Egypten

  Egypten fortsätter trakassera och arrestera shiiter under förevändning att de skapar kaos i landet. En shiitisk företrädare har fängslats och släppts drygt 6 gånger senaste åren. Man fruktar Hizbollahs och Irans inflytande över shiiterna och därför trakasseras dessa. Sunnitiska organisationer som Muslimska brödraskapet trakasseras ofta också.

  Sedan 1980-talet har Egypten haft särskilda lagar som inskränkar människornas liv, enligt författningen har man religionsfrihet i Egypten, något som tyvärr inte stämmer. Kristna grupper trakasseras ibland av wahabiterna, en grupp som ökat på senare tiden i landet och som knuffar undan den mer moderata sunnitiska vägen som funnits i landet sedan medeltiden.

  Egypt Detains Innocent Shia Muslims Under Emergency Law.

4 Responsesso far.

 1. zz skriver:

  Nu har jag ännu ett skäl till att hata egyptier.. fy faan asså

 2. Bahlool skriver:

  lol welcome to the club..jag hatar allt och alla lika mkt 😉

 3. z skriver:

  vad optimistisk man var då :p..

 4. Bahlool skriver:

  hahaha livet har gjort mig optimistisk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up