• Böne- och fastetider

  Det är många som hamnar på min blogg som letar efter bönetider och fastetider under denna heliga Månad, Ramadan. Här kommer en länk till en sida jag själv använder. Där kan ni välja vilken stad ni lever i och utgår då ifrån listan som dyker upp. Detta är en shiitisk hemsida, våra syskon sunniterna skiljer sig lite. Jag har försökt hitta bönetider för sunniterna men sidorna är nere eller så är det bönetider för vissa specifika städer. Om någon av mina läsare har mera information, tar jag gärna med dem.

  Bönetider Shia

  Bönetider Sunni

6 Responsesso far.

 1. Noor skriver:

  Anledningen till att jag tog med ett inlägg gällande bönetiderna, att man som muslim bör kunna räkna ut själv är för att den sidan du hänvisar till inte alltid stämmer. Det finns fel i deras uträkningar av bönetiderna.

 2. Bahlool skriver:

  jo det kan stämma men jag tycker det är jättebesvärligt att räkna ut sakerna själv 😛

 3. .: نور :. skriver:

  Det är det väl inte alls? Man skriver in lon. och lat. samt datum sedan har man allt färdigt, tar knappt 5 minuter, sedan när man kan det tar det ännu mindre tid. Som muslim bör man väl kunna räkna ut själv tiderna för bönen, och speciellt om någon påpekar att det finns felaktiga tider, som på den sidan.

 4. Bahlool skriver:

  ja men att göra det manuellt varje dag är väl rätt besvärligt, med tanke på att jag rätt ofta inte ens har internet i närheten. Det finns några felaktigheter därför brukar jag vänta några extra minuter efter den llistans utfästa tider

 5. Mahmoud skriver:

  Salam bror,

  Vi sunniter som följer traditionell islam följer http://www.birka.st

 6. Bahlool skriver:

  wsalam wal ra7ma

  tackar ödmjukast

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up