• Mecka klocka

  Bättre sent än aldrig, nu skriver DN också om klockan.

  Saudierna, rika som bara den, stödjer inte bara terrorismen i länder som Irak och Afghanistan, nej de har så mycket pengar att de bygger stora klockor som ska nå himlen. Babylons torn är inget i jämförelse och Allahs straff, ja det väntar vi på. Förutom att jag avskyr sådan här dekadens, måste man ändå häpnas över detta byggnadsverk, en stor klocka som ska finnas i den näst största byggnaden i världen.

  Så ska den se ut.

  Två miljoner glödlampor på klockan och 21 000 vita och gröna lampor ovanför pekaren, som blinkar fem gånger om dagen när det är tid att be och ska kunna ses 3 mil bort. Vid stora festivaler kan 16 ståtliga ljusstrålar skjutas upp i höjden. Klockan är sex gånger så stor som Big Ben i London.

  Byggnaden är nästan klar, man tror att man kommer sätta igång med den första veckan i Ramadan

  Under tavlan står det I Guds Namn. De fyra urtavlorna är 46 meter i diameter och sitter på 400 meters höjd. Själva konstruktionen ska vara 590 meter hög. Man försöker ta över från Englands Green Which, som våra klockor utgår ifrån.


  Rätt magnifik byggnad.


  Mecca clock vs Big Ben – Telegraph.

7 Responsesso far.

 1. Noor skriver:

  Förfular runt om Guds Hus!

 2. Wow, den är ju enorm!

 3. Lena skriver:

  Får även ickemuslimer besöka detta monument?

 4. Bahlool skriver:

  Ansök om visum och se?

 5. Svennebanan skriver:

  Imponerande bygge även om det är oerhört tråkigt att läsa att det kommer vara ytterligare ett sådan som starkt kommer bidra till en redan stor och ökande ljusförorening.

 6. life skriver:

  konstigt..trodde de la ut alla pengar på att utrota shia muslimerna i irak..verkar som om det blev pengar över ..
  jävla terrorister ..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up