• Yttrandefrihet och mänskliga värderingar?

    Ännu en känga mot de som kämpar för att sprida kunskap om de brott som USA och väst begår i frihetens och demokratins namn. Representanter för wikileak jagas för att dessa sprider information om massmorden på civila i länder som Afghanstan och Irak. En medarbetare för wikileak stoppades på flygplatsen och hans dator och papper gicks igenom, hans mobiltelefoner beslagtogs och dessa återlämnades aldrig.

    Efter att wikileak lyckats sprida kunskap om hur amerikanska soldater begick krigsbrott mot civila irakier, så har deras rykte nått oerhörda höjder. Frågan man måste ställa sig är varför ska sådana här individer stoppas? Borde inte vi stödja dem och deras rätt att sprida kunskap om dess illdåd? Bara för att USA och väst säger sig representera de mänskliga rättigheterna, så betyder inte det att de verkligen gör så.

    Vi sover, de fåtal av oss som bryr sig, de hunsas och angrips och fängslas för att de vågar stå upp för de verkliga mänskliga rättigheterna. Om man protesterar mot någon stat så mördas man som i fallet med de turkar som stod upp för Gaza emot Israels angrepp eller så är det som de människor som denna unga man, som trakasseras för att han stödjer en nyhetssajt som kämpar för att upplysa världen om de brott som begås i dess namn.

    Wikileaks-frivillig greps och förhördes – DN.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up