• Netanyahu – lätt manipulera USA

  I en inspelning från 2001, berättar Israels nuvarande statsminister Netanyahu, att han tänker underminera fredsprocessen och att han planerar att skada sin motpart, den palestinska adminstrationen. Vad som är mest häpnadsväckande är dock att han helt öppet erkänner att USA är lättlurade och lättmanipulerade. Han menar att han kan få USA dit han vill.

  Här erkänner alltså USAs närmaste allierade att han styr dem, kommer detta att beröra dem? Knappast, kommer det att ändra på deras relation? Nej. När han blir tillfrågad vad han ska göra om man anklagar Israel för att vara aggressorn, så hävdar han att man ska säga det är självförsvar. Påminner i mångt och mycket om anfallet mot Gaza och mot skeppen till Gaza, där man menade att man försvarade sig.

  Samtalet på engelska och hebreiska finns här.

  Netanyahu: US easily manipulated – Middle East – Al Jazeera English.

  Tacka min lillasyster fick jag tag på den här med undertext :

2 Responsesso far.

 1. z skriver:

  Här är videon med engelsk översättning .
  http://www.youtube.com/watch?v=GQTUNHwFA80

  Vet någon om detta hände innan eller efter 9/11 ?

 2. Bahlool skriver:

  Z kort tid före 9/11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up