• Varför vägrar fartygsbesättningarna att samarbeta med Israel?

  Ännu ett fartyg på väg mot Gaza, ännu ett fartyg som vill hjälpa de förtryckta i det ockuperade Palestina. Ännu ett fartyg som Israel uppmanat att överlämna sina förnödenheter. Frågan man måste ställa sig är varför vägrar alla dessa fartyg att överlämna sin last? Kan det vara för att Israel inte släpper igenom allting? Kan det vara att Israel stoppar sådana saker som cement till byggnader och järn till armeringen ? Kan det vara för att Israel inte tillåter kryddor, skrivdon och leksaker?

  Israel lever inte i skräck för bollarna eller för kryddorna, men vill straffa Gazas befolkning för att de valde att rösta på ett parti som Israel ogillar. Vi som svenskar får inte rösta på vem vi vill, annars kommer stora nationer att slå oss på fingrarna. Är det sann demokrati? Ska vi då straffas för att vi följer vår inre röst? Knappast, varför får inte palestinierna samma rätt? Det ögonblicket fartygen överlämnar förnödenheterna, så kommer de aldrig fram till palestinierna, så det enda rätta som man kan göra, görs också, att framhärda i sina försök att undsätta de belägrade kvinnorna och barnen.

  Irak upplevde ett liknande embargo, det kostade miljoner irakier livet. Allting stoppades vid gränserna och man straffade irakierna för att de hade en president som kommit till makten med hjälp av väst, genant. Varför är det ingen som uppmanar till bojkott och embargo mot Israel? Är man så rädd för att bli kallad antisemit?

  USA vill undvika ny fartygstragedi – DN.se.

  Post Tagged with , , , , , , , , , ,

8 Responsesso far.

 1. Niklas skriver:

  Jadu… Varför behöver fartygsbesättningarna samarbeta med Israel överhuvudtaget? De passerar inte genom Israels vatten och de ska ju inte till Israel… Vad har Sverige att göra med skepp som seglar till Norge? Inget.

  Undrar om Israel helt glömt vad som hände på Exodus 1947?

 2. Bahlool skriver:

  nämnde Exodus till en kille nån dag sen han blev plötsligt tyst..

 3. sana skriver:

  Fattar inte riktigt det här med att anklagas för att vara anti semit när man vill hjälpa araber, de är ju också semiter.

 4. Bahlool skriver:

  men sana då, judarna har ju ensamrätt på ordet 😛

 5. danne skriver:

  tja det lustigaste är kanske att de flesta judar faktiskt inte är semiter…

  bara läsa på lite om judarna 🙂

 6. sana skriver:

  ja eller hur, det kan man nästan säga.

 7. sana skriver:

  ja men de har semit blod i sig ändå.

 8. Noor skriver:

  Ja kan inte alla se att det är synd om israel, när de inte får angripa skepp hur de vill på vatten som inte är deras 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up