• Ledarskap

  Tatan Group är ett multimiljardföretag..

   

   

  Ledarskap

  Herr Ratan Tata och punkan

  Ett av herr Ratan Tatans första uppdrag var att ta hand om det blödande elektronikföretaget i Tatas ägo, Nelco.
  Berättelsen lyder att flera i ledningen i Nelco, körde till Nasik, halvvägs på vägen dit, fick bilen punktering och medan chauffören körde åt sidan, så gick herr Tata och resten av ledningen av och tog en vilopaus medan chauffören tog hand om att byta däcket. Plötsligt märkte alla att herr Tata inte var närvarande med dem och undrade högt vart han hade tagit vägen, var han bakom en av buskarna? Hade han gått vilse någonstans? Var han kanske i en av butikerna någonstans i närheten?

  Inget av det var dock sant, medan hans kollegor hade tagit en vilopaus, hade Ratan Tata valt att gå hjälpa chauffören med att byta däcket. Han hade dragit upp sina ärmar, hängt sin slips över axlarna och med sina händer börjat lossa skruvarna och spänna dem efter att ha bytt däcket. I den stunden insåg de andra cheferna vad sann ledarskap betyder, en läxa de lärde sig för livet.

  Några saker man kan lära sig av denna berättelse:
  Ödmjukhet är grunden för success. Var anspråkslös och lär dina barn att vara det.
  För att nå toppen och för att stnna på toppen, börja från botten, annars kommer dina dagar på toppen inte vara länge
  Utöva ledarskap i de små sakerna istället för att vänta på den stora katastrofen eller en stor produktlansering.
  Sök möjligheter för att leda i vardagliga ögonblick
  Bygg ditt ledarskap, ett steg åt gången

  Det är inte hur mycket du gör, men hur mycket kärlek du lägger i det du gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up