• When you atack…

  ”When you attack black people,they call it racism.When you attack Jewish people, they call it anti-Semetism. When you attack women,they call it sexism.When you attack homosexuality,they call it intolerance. When you attack your country,they call it treason. When you attack a religious sect, they call it hate speech. But when you attack(Islam and) Prophet Muhammad(PBUH), they want to call it freedom of speech!

  Post Tagged with , , , , , ,

6 Responsesso far.

 1. Iris skriver:

  klockrent… det är ju så det är tyvärr……

 2. Rasul skriver:

  så sant…

 3. johan skriver:

  Jag antar att du syftar på Vilks. Han är tönt enligt mig som inte slåss för demokratin som han själv tror att han gör. Han är bara en allmänt värdelös konstnär som vill ha uppmärksamhet.

  Men annars är det samma sak med all religion. Om man skämtar om en religion så dampar folk. Det är inget unikt med islam eller Muhammed. Även om muslimer har en detens att överreagera lite väl mycket. Min enda förklaring är att många religiösa är för fanatiskt troende för att se ironin i skämten.

  Observera att jag förstår att Muhammed är helig för er muslimer, jag tycker det är helt onödigt att förnedra honom och er genom att visa honom i en bög p-rulle. Jag försvarar som sagt inte Vilks gärningar, men det jag vill komma fram till är att ”they” i ditt citat inte heller gör det. ”they” alltså de flesta eller kanske alla jag pratat med tycker Vilks är dum i huvudet som han håller på. Jag vet inte vad den allmänna synen i Sverige är, men jag tror de flesta tycker ungefär som mig. Jag tycker Vilks bör tänka efter lite och fråga sig själv varför han gör som han gör. Om han verkligen gör det för att han tror att det är för demokratins bästa, så har han ju glömt bort en av demokratins viktigaste grundstenar. Att respektera andras åsikter. Genom att förnedra Muhammed och förolämpa alla människor som tillhör en av världens största religioner, är inte respektfullt eller demokratiskt enligt mig.

  Men fortfarande så borde religiösa människor skaffa humor och sluta ta saker så seriöst!

 4. Bahlool skriver:

  Du är väl också religiös?

 5. johan skriver:

  jo, men jag tål att man skämtar om religion. Skrattar åt skämt jag tycker är kul, skiter i skämt jag tycker är förnedrande. Jag skulle aldrig gå fram och skalla någon om de visade en bögfilm på Jesus eller liknande, skulle bara försöka gå därifrån. Jag säger inte att muslimer skulle vara våldsamare än kristna, men jag tror att religiösa i allmänhet blir argare än icke religiösa när man skämtar om deras tro. Det går att skämta om allting men när det kommer till religion så går det inte utan att någon dampar. Religiösa personer måste kunna stå upp för sin tro med fakta och argument och även lyssna och respektera andras åsikter, utan att bli aggressiva och våldsamma så fort någon skämtar om ens religion.

  Sen finns det självklart gränser, man ska självklart inte acceptera att idioter som Vilk beter sig som han gör. Det är bara respektlöst. Men om du bara går in på youtube och läser kommentarerna på religiösa skämt jämfört med icke religiösa skämt så kommer du förstå vad jag menar.

 6. johan skriver:

  rösta på pp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up