• Medan två trätar…

  Sen början av Mars har Irak varit i ett kaos, ledarskapet är eftertraktat av flera partier och deras ledare, medan folket dör på gatorna. Än en dag exploderar en bomb i ett övervägande shiitiskt område, än en gång är det shiiternas blod som spills, än en gång sitter makthavarna och bråkar om vem som ska styra landet och deras palats i de skyddade och välövervakade områdena smyckas med den lyx som vanliga irakier bara kan drömma om.

  Problemet med Irak och irakierna har alltid varit densamma genom historien, makthavare som spiller folkets blod, medan de berikar sig på det rika landet. Korruption, och sekterism, det är vad som dessa ledare representerar. Irak rankas bland de tre mest korrupta staterna i världen, allt tack vare de före detta frihetskämparna som nu skor sig på de massiva rikedomarna.

  Det genanta med ledarna i Irak är att alla är korrupta, du hittar knappt någon som är ärlig eller verkligen vill förbättra vanliga irakiers situation. En anekdot från när min far var där:

  Pappa var i Irak och skulle rösta, i och med allt fuskande så förvägrades han den rättigheten, men när jag frågade honom vem han hade tänkt sig rösta på sa han, ingen aning. Jag frågade vadå ingen aning? Han menar att han gick på gatan och avskydde alla politiker, så han valde första bästa på en skylt och skulle rösta på honom.

  Irak glöms bort av politikerna, de här personerna som ökar de sekteristiska spänningarna, kommer ihåg folket enbart innan valet, och då brukar de lova guld och gröna skogar. Flertalet av dem går till de fattiga och lovar dem husgeråd, ifall dessa röstar på en politikern i fråga. Korrumperade jävlar, hela högen.

  Jag önskar att någon av de lärda gick ut och utfärdade en fatwa som förbjöd alla shiiter att rösta på någon av de här asen, då hade vi sluppit en hel generation av skitstövlar, problemet är bara att rikedomarna i Irak korrumperar, så när en politiker kommer i närheten av verklig makt, då korrumperas han som sina föregångare..

  De enda krafterna som vinner på kaoset i Irak är:

  1. Kurderna, eller de kurder som vill ha en egen stat, nu kan de säga se vad ledarna i Bagdad gör, de kan inte ens komma överens, hur ska vi då kunna komma överens med dem?

  2. Amerikanerna, som låtit kaoset fortgå och öka, nu såg de till att en viss Allawi, en person som har stort stöd bland wahabiterna i Saudi, fått även gehör av mina egna släktingar, som ville rösta på honom.

  3. Terroristerna och sekteristerna, dessa personer som menar att samförstånd i Irak inte kan fungera. Nu har de fria händer, vissa stöds och hjälps åt av politikerna för att visa att deras motståndare bär skulden för kaoset.

  Över 20 dödade av bilbomb i Irak – DN.se.

  Post Tagged with , , , ,

6 Responsesso far.

 1. Karar skriver:

  Hej, Wa salam

  Dock kan jag hålla med dig att det är korruption i Irak av hög grad, men din vilja som att låta dem lära färda ut fatwa att shiiter inte ska rösta är tyvärr bara fel. Dem vet vad som är bäst för oss och vi kan bara önska att Allah (swt) låter oss vara av de tålmodiga.

  InshaAllah Alfaraj qarib

 2. bashar skriver:

  Jag tror faktiskt att majoriteten av befolkningen i de shiitiska områdena inte röstade (40% deltagande om jag fick rätt info), medan röstdeltagandet var lite större i sunnitiska områden, tyvärr.

  Om det stämmer så är jag väldigt stolt över dessa människor som bojkottade valet.

 3. Sabrina skriver:

  Hej!!! Jag undrar vad är oskuld..Alltså svenskar säger att det finns ingen oskuld medan muslimer säger att oskuld existerar, jag menar hos tjejer. vad är sanningen??? blir tacksam om du svara mig, jag vill veta från en muslim kille.

 4. Bahlool skriver:

  oskuld sexuellt betyder att ingen man trängt in i henne och hon är ”orörd”..

 5. Sabrina skriver:

  Ok en skämmig fråga till. Måste man få blod????

 6. Bahlool skriver:

  inte vad jag vet…kvinnor är olika från varandra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up