• Den depraverade ungdomen

  Jag har alltid haft dåligt minne när det gäller slogans eller citat, men något som etsat sig fast är ”Those who cant remember the past, are condemned to repeat it”, ett citat av George Santanaya, en filosof som dog på 50-talet. Idag fick jag se hur en vän kopierat detta citat, men i det här fallet menade hon att det var Anthony Sopranos som hade kommit på det. Ilskan strömmade upp men jag höll mig i skinnet, mobbade henne bara lite och började fundera på något jag tänkt ofta på, hur vår ungdom byggt upp sin världsföreställning genom teve eller film.

  En annan vän hade hittat ett citat jag ofta använt mig av: ”There are three kinds of people. The scholars, the seekers of knowledge and all the others are a waste of humanity.”‘ hos en bekant till mig, och hon trodde att JAG hade stulit det från den personen då jag hade haft den på min facebook och Msn, jag kände mig tvungen att förklara att detta citat kommer från Profetens barn, Jafar al Sadiq, grundaren av den shiitiska lagskolan och sjätte imam i shia. I denna tidsålder där vi glömmer bort källor, där vi yttrar och kopierar citat utan att förstå deras innebörd, där vi spelar filosofiska och djupa, då är det knappast konstigt att någon sprider citat och folk rycker dem ur dess innehåll och sprider dem vidare, i tron att de förstått dem att de inte behöver känna till personen bakom orden eller händelsen bakom citatet.

  Dumma ungar…

  Andra exempel på en depraverad ungdom är filmer, sådana som exempelvis 300, en film om slaget vid Thermopyle, ett pass i Grekland som försvarades av några få hundra krigare från Sparta. I detta slag, något vi läst om i skolan på historietimmen, så dog dessa grekiska hjältar i sin kamp mot den persiska invasionen. Vi får en bild av mörka, rätt feminina perser, som är svekfulla och oärliga, medan de vita grekerna är hjältar, som slåss för det rena, det goda, det hjältemodiga. En hel generation har byggt upp sin bild av slaget på hur det förmedlats i filmen, ingen förstår de bakomliggande orsakerna för slaget, vad som verkligen hände och vilka återverkningar detta slag hade.

  Tankeverksamheten hos dessa ”ungdomar” har stannat av, allt de förstått härstammar från teve, dumma bloggar skrivna av ännu dummare blondiner och böcker utan något som helst värde. Jag beklagar detta och kan bara säga som min älskade Imam sade:

  ”There are three kinds of people. The scholars, the seekers of knowledge and all the others are a waste of humanity.”‘

  Denna waste, denna stora mänskliga sörja som består av en så stor portion idioter, skrämmer mig, men bevisar hur rätt denna store Imam hade när han yttrade de här orden 1300 år sedan.

  Post Tagged with

2 Responsesso far.

 1. D skriver:

  HAHAHAHAHHAHA….

 2. Bahlool skriver:

  sorry D, var tvungen 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up