• Blodigt val

  Orolig valupptakt i Irak – DN.se.

  Gammalt inlägg jag skulle publicerat men pga olika problem blev det inte av. Publicerar det här mest för att bli av med det från mina sparade inlägg, inlägget är från början av mars:

  Ända sedan Profetens (s.a.w) heliga familj gav sitt blod på 600-talet fram till 800-talet, så har blod spelat en central roll för deras anhängare, shiiterna. I början av vallfärdandet till Profetens (s.a.w) familjs gravar, så brukade kaliferna skära av handen på den som besökte dem, då ökade strömmen bara, sedan skar man av människornas andra hand, och de fortsatte i större utsträckning. Den blodiga historien fortsatte, miljoner fick sätta livet till i de massutrotningar som försiggick i mellanöstern.

  Under Saddams styre var det helt förbjudet att minnas Hussains och hans familjs öde i Kerbala. Vallfärden var riskabel. Nu när Saddam Hussain försvunnit, har andra tagit över rollen som mördare och fiender till Profetens (s.a.w) Familj, de såkallade Ahlul Bayt.

  I dagarna är det val i Irak, ett blodigt val. Folk mördas för att de vill välja ledare, ledarna är korrumperade och är skyddade av tusentals vakter, medan de bor i säkra områden, men ändå vill folk välja, inte för att USA eller FN sagt åt dem att göra så, utan för att de vet detta är enda vägen ut ur helvetet som skapats av främmande makter. Ayatollah Ali Sistani, högste religiösa ledare för många irakier, har uppmanat och gjort det till en religiös plikt, att välja.

  Post Tagged with ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up