• Diskriminering på var tredje arbetsplats

    Bara toppen på isberget?

    En av tre anställda uppger att diskriminering förekommer på deras arbetsplats. Vanligaste grunderna är kön, ålder och etnisk tillhörighet. Det visar en undersökning som Arbetsmiljöforum har gjort.

    Närmare 5 000 personer besvarade den enkät som gjordes och 33 procent uppgav att diskriminering förekom på grund av kön, 22 procent på grund av ålder och 16 procent på grund av etnisk tillhörighet. Längre ner på listan kom diskriminering på grund av religion/trosuppfattning. Fem procent angav att detta förekommer på arbetsplatsen.

One Responseso far.

  1. cecilia skriver:

    Jag är inte särskilt förvånad över det faktiskt. Jag tycker det speglar vårt samhälle i övrigt väldigt bra. Förfärligt är det dock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up