• Det oprovocerade våldet?

  I dagarna är svenskarna upprörda över ett bråk på en parkeringsplats utanför ett köpcentrum, en äldre herre med sin fru verkar ha kommit i någon slags diskussion med en yngre kille, något som ledde till att killen slog till den äldre herren och sedan knuffade bort dennes fru, hon föll olyckligt och dog efter några dagar.

  Först och främst, måste man fråga sig, vad sa de? Varför blev det diskussion? Varför blev det ilska mellan dem? Landskrona är en rätt mångkulturell stad med över 24% av dess röstberättigade befolkning som röstade på Sverigedemokraterna, kan detta äldre par vara några av dessa väljare? Då det bor många albaner och araber i staden, så hade jag en föraning om att killen skulle vara med invandrarbakgrund, något som verkar ha besannats.

  Enligt de nyheter och bloggar jag besökt, så verkar det äldre paret ha sagt något provocerande till den unga killen, något som fick honom att slå upp dörren och därmed träffa den äldre mannen. Vidare vet vi ju att äldre människor är rätt skröpliga, och att röra dem eller slå till dem eller på något sätt använda våld mot dem, kan resultera i värre skador än om de varit unga.

  Efterlyst med radarparet Hasse Aro och Leif GW menar att brottslingen måste hittas och ställas inför rätta, de var rätt kritiska mot den unga mannen, rätt förståeligt. Åklagaren vill yrka på att det var mord, jaha? Här har vi alltså en ung kille, som inte ville mörda någon av dessa två, han ska alltså ställas inför rätta för mord? Borde det inte vara misshandel eller dråp? Varför vill man yrka på mord? Var det hans uppsåt att mörda? Var det planerat att mörda? Knappast..

  De smårasistiska bloggarna skriver om ett kulturellt krig, om invandrare som inte vill följa regler och lagar. En dam uppmanar i ena stunden att killens familj ska stå till svars för vad han gjorde, sen säger hon nej jag uppmanar inte till att någon ska skada familjen, så bisarra är de stackars smårassarna.

  En bloggare skriver:

  Killen hade blivit åthutad av pensionären, säkerligen med all rätt. Det muslimska hedersbegreppet är välbekant, alltför välbekant. Han kunde inte tåla att bli åthutad framför sina anhöriga! För detta fick hon plikta med livet. Men så har dom också haft decenier av inbördeskrig i Libanon. Är det konstigt?

  Likaså förföljer och misshandlar dom judar, kastar ut sina döttrar från balkongerna, försöker mörda konstnärer som avbildar Muhammed …….

  Jag vill inte ha mer arabisk våldsmentalitet i vårt land!

  På något sätt lyckades man ta in alla fördomar som finns och ge inte individen skulden, utan hela religionen islam, hur bisarrt är inte det? Det muslimska hedersbegreppet innebär att du ska visa respekt för äldre, du ska stå upp så de kan sätta sig på din plats på bussen. Muslimer som förföljer och misshandlar judar? Senast jag kollade på nyheterna så var det bomber som mördade araber, skickade av judar. Döttrar som slängs ut från balkonger? Hur ofta får man läsa om sådana brott?

  Jag vill inte ha mera inavlade idioter i vårt land!!

  Utav 18 bloggar som skriver om det här på dn.se, så var rätt många anhängare av Israel och SD, dessa tror med fullaste allvar att våldtäkterna, morden, rånen och alla slags brott i Sverige, enbart begås av de så kallade ”kulturberikarna”, ja, Sverige är ett underbart, fredligt och säkert land, utan invandrarna skulle det bli lugn och ro igen, fråga bara Engla eller alla de stackars barn som faller för pedofilernas lustar.

  Oprovocerat våld

  Vad är oprovocerat våld? I mina ögon är det ett våld som begås av personer utan som helst grund, utan provokation, utan anledning. Man är alltså sjuk i huvudet eller så njuter man av att skada oskyldiga. Ifall rapporter stämmer om att paret sade något rasistiskt eller om det stämmer att det blev en diskussion om parkeringen, då är det ju knappast ett oprovocerat våld, eller? Vi blir provocerade i olika sammanhang, men majoriteten av oss provocerar andra också, så vi anpassar oss och sväljer det. Gör vi inte det så kommer vi tillåta våra drifter, de aggressiva, att ta överhanden. Profeten Muhammed (s.a.w) tillfrågades om vad som ledde raka vägen till helvetet, då sa han ilskan, ilskan, ilskan..

  När jag kör bil, så möter jag dagligen, och jag menar D A G L I G E N, personer som är så stressade, så vilda, så aggressiva, att hade jag varit den här killen, då hade jag nog hamnat i bråk med flera stycken om dagen. En cyklist visar fingret, skriker och vill köra emot mig. En bilist började några dagar sedan att peka mot 70 skylten, och skaka på huvudet ena gången för att senare byta till att visa fingret i backspegeln, enda jag kunde göra var skratta och skaka på huvudet. Med tanke på att jag höll samma hastighet som honom, så fann jag det extra kul att han irriterade sig på den hastighet jag höll.

  Dagligen möter jag psykfall, som provocerar, men jag väljer att inte falla för frestelsen att lära dem en läxa, det är där denna unge man begick ett stort misstag som kommer kosta honom många år bakom galler, förhoppningsvis. Misstag eller ej, så måste han sona sitt brott.

  När man ser lite mera objektivt på det här, så inser man att det var en provokation från det äldre paret, och en provokation från den unga mannen och att allt det här ledde till ett bråk som förstörde två familjers liv. SD och deras anhängare kan gärna använda sig av det som hände för att främja sina syften, men i slutändan så är de verkliga förlorarna de som inte kunde låta saker och ting vara. De som inte kunde tolerera att någon tog en parkeringsplats, de som inte tålde att höra rasistiska glåpord, de som inte klarade av att inse att de inte var unga och starka längre, de som inte insåg att man måste tillåta vissa människor friheten att vara dumma och de som inte klarade av att inse att lugn är ett bättre vapen en att visa ilska. I boken om Gullivers resor så läser man om krig mellan två folk, om hur man öppnar ett kokt ägg, jag borde skriva en bok om patetiska bråk om tvättmaskiner och parkeringsplatser. Ett bråk om en parkeringsplats, how bizarre…

38 Responsesso far.

 1. Jonna skriver:

  Det är sånt här som får mina islamofobiska föräldrar att bli ännu mer fientligt inställd.

 2. Bahlool skriver:

  Jag kan inte hjälpa att logik inte häjlper dina föräldrar..

 3. sillen skriver:

  Problemet är ju att i era misslyckade kulturer klarar man inte av att erkänna att man gjort något fel och därmed ta en åthutning.
  I detta fallet var det ju 23-åringen som hade gjort första felet iom att han stod på eller blockerade handikapprutan för det äldre paret. När de påpekade detta började fanskapet jiddra och det hela slutade med att han först misshandlade 71 årige mannen och sedan gick över och KNOCKADE 78-åriga damen med ett flertal slag tills hon gick i backen. Så går det när man tillrättavisar människor från vissa baklängeskulturer helt enkelt. Det är ingen slump att era hemländer är helt uppfuckade. Läs gärna utdrag ur forskning som finns om denna typ av beteende.
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/hamnd-lika-med-ratt-i-manga-kulturer-1.623102

 4. Maggan skriver:

  Fy fan vad lågt av dig att försöka flytta över skulden på det åttioåriga paret! Oavsett om gubben skulle sagt något först, så slår man inte gamlingar. Basta.

 5. rmariam skriver:

  hahaha bara för ja e hetare behöveru nt koka:P

 6. Bahlool skriver:

  Jag ber om ursäkt Maggan att jag anser att folk ibland ska hålla käften? Jag ber även om ursäkt för att jag skuldbelägger båda två? Medan du och dina gelikar skuldbelägger alla invandrare, alla muslimer, alla från mellanöstern 😉

 7. Bahlool skriver:

  welech elsanech 6eweel, får ta mig en sväng till malmö och skära av den, så man får tyst på dig!!

 8. sillen skriver:

  Precis Bahlool! Vi svenskar ska bara hålla käften och låta er kolonister bete er hur ni vill. Den som opponerar sig blir nedslagen oavsett vem som har fel.

 9. JP skriver:

  Bahlool, FBI är dig på spåren….snart kommer dom…

 10. rmariam skriver:

  HAHAHAHAHAH jaja att du vågar …ska kalla min mummyyy kmr göra halal kött av dig :):D:P

 11. Bahlool skriver:

  Sillen ring psykvården, du behöver hjälp rofl

 12. Bahlool skriver:

  Jp om jag inte är rädd för mesar som dig, ska jag vara rädd för mesar som FBI 😉 är FBI någon slags tankepolis eller hehe..

 13. Bahlool skriver:

  bah din mummy kommer göra stor 3azeemah..hon kommer dansa på din grav

 14. rmariam skriver:

  hahahaha din gubbee tastt tvärttom min mummy älskar mig ahoia:)

 15. Bahlool skriver:

  tro mig hon bara spelar..mallet mennech…hon oroar sig nog över vem som ska orka gifta sig med dig!!

 16. rmariam skriver:

  hahahaha EWWW giftemål ..Tro jag vill förstöra mitt liv bästa liv singel;) Min mummy älskar mig hon tänker nt alls att slippa mig så tidit 3amuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:P

 17. Bahlool skriver:

  tidigt? du är för fan 20…snart vill ingen ha dig..snart faller dina tänder av och din långa tunga blir du också av med..meskineeeeee

 18. rmariam skriver:

  hahahahahah welak meanru alvar:O vf sejer alla så:s min mamma med. men nt ja vet nt tycker d e tidigt, man ska gå efter känsla…har lite sayko problem me giftemål känner mej liten för d:S

 19. rmariam skriver:

  o förestenn ja e 19,5 nt 20 😀

 20. Bahlool skriver:

  aboooya liten????? ba ba i Irak gifter man sig när man är 5..du är för gammal om något!!

 21. mariam skriver:

  la balle..skaru seja ”67” år o ogfit

 22. Anna Carlbro skriver:

  Bahlool, man svarar inte på en verbal provokation med fysiskt våld. Om man absolut känner behov av att reagera på en verbal provokation (varför inte bara strunta i den?) får man lita på sin vassa tunga.
  Åtalet mot 23-åringen är tydligen grov misshandel och grovt vållande till annans död. Inte mord.
  Läs Sillens bifogade länk här ovan om kulturella skillnader i att hantera straff. Den är intressant och den anknyter faktiskt till det du tar upp om osämja mellan iranier och irakier.

 23. Bahlool skriver:

  VAd vet du, jag har lika många fruar som jag är gammal 😉

 24. Bahlool skriver:

  Man svarar på en verbal provokation beroende på hur grov den är :), det har inget med svenskt eller utländskt tänkande att göra utan beror på från person till person

 25. mariam skriver:

  HAHAHA JAJA VEM SKA TÄNKER GIFTA MEJ INNAN ÅRET E SLUUT
  gubbiss gammlisss 3anes:P

 26. Anna Carlbro skriver:

  Ja, men man svarar inte med våld

 27. Bahlool skriver:

  säger vem Anna?

 28. petersingerfanboy skriver:

  Menar du Bahlool att det är rätt att bemöta en verbal konfrontation med fysiskt våld? Du ser ingen skillnad i att det sistnämnda, vilket vi ovan ser exempel på, kan leda till döden?

 29. Bahlool skriver:

  Japp klart det är skillnad lol…om du vågar tilltala min lille son på 5 år på ett äckligt sätt, så får du på huvudet, om du angriper min syster eller mor verbalt, så får du på huvudet..det här är vanligt folkvett. Hade fler människor fått på huvudet för sina provokationer, så hade de lärt sig bete sig som folk…

 30. Anna Carlbro skriver:

  Har du inte hört ordspråket ”sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me”? Det är väl en livsfilosofi som är främmande för en lättkränkt, testosteronstinn man med dålig impulskontroll – och nu menar jag inte dig. 😉

 31. Anna Carlbro skriver:

  Det där är inte vanligt folkvett, eller det VAR inte vanligt folkvett här i Sverige. Nu får ju fler folk på käften även här i Sverige, så vi får väl se om din medicin hjälper. Om den skapar ett tryggt samhälle där folk är måna om varandra.
  I vilket land har knytnävens lag skapat ett tryggt och blomstrande samhälle? Ge mig ett exempel.
  Tror du att det är en slump att ett land som Sverige, där man oftast undvek att lösa konflikter med våld, faktiskt var både tryggt och fredligt?

 32. Bahlool skriver:

  loooooooooooooooooool älskade den piken 😛
  Profeten Muhammed tillfrågades om vad som ledde raka vägen till helvetet och han sa, ilskan, ilskan, ilskan..men, och det är ett stort men, jag är av uppfattningen att alldeles för många människor tar sig rätten att provocera, reta, irritera och mucka gräl, för att de kommer undan med det, det inkluderar den här 23 åringen. Hade han satts åt för länge sedan, då hade han kanske betett sig som folk. Vad jag finner märkligt är att så många gör en så stor grej av det här, men när vi nämnde mordet på Marwa i en tysk rättssal, eller när vi tar upp ISraels terror eller när vi tar upp attacker mot invandrare, då är det att vi är lättkränkta. Ingen verkar bry sig om att det finns folk som uppmanar till att skada den här unga mannens familj, eller att man uppmanar till att skada muslimer, araber eller försöker ge alla muslimer skulden för vad som försiggick..Vi är väl inte så upplysta som vi tror 😉

 33. Bahlool skriver:

  *Hade folk varit måna om varandra så hade de inte provocerat…var tryggt och fredligt? Jag tror du lever i en utopi som inte fanns eller finns. Om det var så tryggt varför har mord skett? Inte var det pga invandrarna eller? Våldtäkter? Pedofileri? Vi har rika som alltid skott sig här i Sverige, och som utnyttjat de svaga, finns inget fredligt och tryggt samhälle någonstans, finns alltid rötägg…Vi hade bott här i en månad då vi fick vår ruta krossad lol..vi kände inte ens någon då..jag har haft över 10 inbrott i min butik, jag har både svenskar som invandrar som försökt lura oss på pengar i butriken osv..nej du..allt är inte invandringens fel. Du är en rätt smart kvinna och du borde veta att det är i slutändan individens ansvar hur han eller hon ska bete sig, har inget med att det var tryggt innan innan de hemska muslimerna kom att göra 😉
  Vilke tidsepok talar du om då det var tryggt och fredligt?
  Jag har en äldre herre som var biljardmästare och han berättar ofta anekdoter om sitt liv, och då var det både slagsmål, inbrott, rån, misshandel, alkoholism involverat..han är 70 nu, så om han i 70 år sett sådant ske, när och vart var det tryggt? Var det före de här 70 åren?

 34. Anna Carlbro skriver:

  Jag talar inte om de hemska muslimerna, utan om ett samhälle där vi inte har gemensamma koder och normer. Det gör att misstron ökar och kriminaliteten.
  Sverige var inte paradiset på jorden för 50 år sen, men det var mycket fredligare och mer välmående än majoriteten av jordens länder. Nu är vi ett land med stora grupper som inte alls förstår varandra.
  T.ex. det som för mig är självklart – att man inte slår en person på käften för nåt den säger. Det är inte alls självklart för dig. Ursvenskar slår och har slagit andra på käften i alla tider – men de har fått skämmas för det och majoriteten har tyckt att det var fel.
  Polisanmäld misshandel var 1981 drygt 25 000 och 2005 drygt 70 000 fall enligt BRÅ. Det ser inte ut som en sund samhällsutveckling. Det ser ut som ett samhälle som håller på att falla isär.

 35. Bahlool skriver:

  Jag tror det är mera att alla samhällen, om det är invandrare i dem eller ej, går åt det här hållet, för att belysa ur en serie böcker skrivna i Irak om sociala fenomen:
  En gång kom några tjuvar på natten och gjorde ett inbrott hos en änka, hon och hennes unge vaknade och tjuvarna hörde ungen säga, mamma vad gör farbror?
  Tjuvarnas chef sa vi kan inte stjäla från en familj, som kallar oss för farbröder.
  Det här var Irak på 20 talet. Vad hände? Fick irakierna en massa invandrare eller nya grupper in i samähllet? Nope. Utan politik, främmande länders inblandning, revolutioner och förtryck ledde till att idag, så mördas barnet och änkan om de yttrar sig..
  Det du ser är en mörk förändring av ett samhälle, det jag ser är en mörk förändring av världen.
  Du finner felet i olika kulturer, jag ser mera felet hos människorna själva, som inte kan anpassa sig, respektera varandra utan hela tiden måste se en kamp.
  Jag har ofta fått sehur folk irriterar mig i trafiken, inte går jag slår dem, men hade de mått bra, hade de inte irriterat mig..så det krävs två för att dansa tango 😉

 36. husse skriver:

  var de inte en palestinier va?
  dom e ju lite aggresiva av sig måste man ju säga!!!

  gubben har säkert sagt en massa dumt,men att man slår en som e lika gammal som sin fadder! lite hårt.

  låt han ruttna i fängelset, o sedan raka vägen till gaza,om nu han e palistiner vilket jag starkt tror på.
  för ingen med hjärna hade gjort så.

  men älskar man Saddam, tro mig e detta en bagatell

 37. Bahlool skriver:

  lol din lille rasse och ja, har han gjort det här, så spelar det ingen roll om han är palestinier eller ej, då ska han få sitt straff, men det är ju knappast mord..borde vara dråp

 38. husse skriver:

  ne jag e inte rasse…de beror på vilket upsot han hade.
  dråp,grov misshandel, vålande till annans död kommer nig han oxo fällas för.
  men men vi får se va som händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up