• Tog 15 år för att fördöma

  I dagarna har det serbiska parlamentet diskuterat i 13 timmar för att diskutera massakern i Srebrenica, en stad i Bosnien som för alltid kommer att vara känd för ett massmord på små pojkar och män. Efter att FN svek, så lurades 8000 bosniaker att lita på serberna, som slaktade alla och slängde dem i massgravar. Än idag söker man efter generalen som begick illdådet, med västs och Serbiens goda minne.

  Ska det verkligen ta 15 år att ta ansvar för de åsikter och de handlingar som man stött och stödjer? Jag har haft kontakt med många serber i mitt liv och än idag är personer som Arkan och Millocevic, eller Mladic, hjältar. Män som begick illdåd, genanta för alla som kallar sig människor. Än idag är Mladic på fri fot, utan tvekan beror det på att serberna inte vill få honom utlämnad eller fångad.

  Alla handlingar, goda som onda, kommer få sin belöning, så säger Koranen, och den som valde att begå ett sådant här illdåd, måste ställas till svar. Frågan är kunde Mladic begå de här 8000 morden på egen hand? Knappast. Vart är hans hejdukar, vart är Serbiens ledarskap och befolkning som stod bakom de här morden? Vart är skadestånden?  Enda anledningen till att morden begicks var att offren var muslimer, 8000 muslimska män, smaka på det, runt 3000 amerikaner dog i USA på grund av terrorattackerna, men än idag straffas människor, de flesta oskyldigt, för vad som skedde 11/09.

  Serbien fördömer Srebrenicamassakern – DN.se.

5 Responsesso far.

 1. sinan skriver:

  egentligen så bär inte serberna ensamma hela skulden för massakrerna de utförde i bosnien. europa med frankrike i spetsen har stött serbien i syftet att rensa europa från muslimer. sverige å kalle bildt som då lekte medlare är också väldigt skyldiga för att ha hjälpt till i utrensningen.

 2. Bahlool skriver:

  på liknande sätt var det ju med hitler och nazisterna och mordet på olika grupper i Tyskland

 3. MammaMarie skriver:

  MashaAllah, vad du är snabb. Du har redan hunnit kommentera händelsen. Otroligt. Bra skrivet i alla fall.

  Nu väntar vi bara på att Israel ska fördöma de massakrer de gjorde mot palestinier 1947 -1948….

 4. Bahlool skriver:

  Tack Marie, skulle skriva lite längre inlägg med information om vad som hände, varför det till slut blev fred mm, men trodde ingen skulle läsa haha

 5. Mamma Marie:

  Glöm inte heller Sabra och Shatila…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up