• Sufikrigarnas återkomst

  Under lång tid spelade sufimissionärer och sufikrigare en stor roll i att sprida och försvara islam från främmande makter och fiender. Sufikrigare skapade det safavidiska riket i Iran, sufimissinärer och handelsmän såg till att länder som Indonesien och Malaysia blev muslimska.

  I dagarna stormar wahabitiskt influerade grupper mot islam och muslimerna över hela världen, däribland i Somalia. Al Shabab, en ökänd wahabigrupp vars mål är att ta över Somalia och instifta dess obarmhärtiga och rätt bisarra syn på lag och ordning, har nu skapat sig en ny fiende i Somalia, sufikrigare som tröttnat på att se sina helgedomar förstöras och skändas.

  Wahabiterna, eller som de föredrar att kalla sig, salafiterna är en gruppering i islam som har sina anor ibland fördömda män som Ibn  Tammiya och grupper som Al Khawarij. Imam Ali sa om dessa att de läser Koranen men den kommer inte längre än till deras strupar, så att tala om Koranen men inte efterleva den, det är vad dessa grupper är bra på.

  Här kommer lite från Al Jazeera om detta:

3 Responsesso far.

 1. Z skriver:

  Idioter! Må Gud sända seger till dessa sufikrigare!

 2. Bahlool skriver:

  Gör han, om inte idag, så imorgon..wahabismen är dömd att misslyckas..som sufikrigaren säger i programmet, wahabiterna är fiender till islam som vill förstöra religionen..

 3. husse skriver:

  snälla usa hjälp somlaia så som du hjälpte irak och afganistan!!!

  slå dessa apor till människor.

  HÖRDE ATT SOMLAIRNA I RINKEBY STÖDJER DESSA ODJUR MED SVENSKA SKATTEPENGAR!!!
  SÄPO VART ÄR DU?..SKICKA TILLBAKA ALLA SOMALIER.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up