Press "Enter" to skip to content

Vilka utgör den största faran mot Sveriges säkerhet?

En artikel jag höll på med en vecka sedan:

De senaste åren har jag vid flera tillfällen läst om muslimer som fått se sig utsparkade ur landet, för att SÄPO satt upp dem som farliga på någon obskyr terrorlista. Några hade skickat pengar till  Gaza, andra var anhängare till Hizbollah. Vissa fick reda på varför de ansågs vara en fara, andra hade oturen att bli kallade terrorister utan att veta varför och hur. Ett praktexempel är de två egyptier som såg sig bortförda av amerikanska underrättelsetjänsten och flugna till Egyptens tortyrfängelser.

Man har fått läsa ofta och länge om muslimer som hotar Sverige, för att någon dum och tråkig konstnär gjort några rondellhundra eller för att någon dansk ritat karikatyrer och sedan valt att inte stå för dem. Inte för ofta får vi läsa eller höra om de nazistiska brotten som begås i landet.

Enligt SÄPO begicks 14 mord eller dråp med nazistiska förtecken, mellan 1999 och 2009. Under samma period var det noll mord eller dråp med islamistiska förtecken. Under en tioårig period, så begicks 211 brott som misshandel, av nazisterna, även har har man inte kunnat se några större våldsbrott begångna av muslimer.  SÄPO gick ut till lärare och skolor och bad dem kontrollera och rapportera muslimska ungar på ett bättre sätt. Ingen i SÄPO gick ut och ville att judiska eller svenska barn med nazistiska fascinationer skulle kontrolleras.  Varför hittar man en fara bland muslimerna, men inte bland nazisterna? Borde man inte satsa sitt krut på dem som verkligen utgör en fara?

Nazister – ett större hot än islamisterna | Peter Kadhammar | Kolumnister | Nyheter | Aftonbladet.

2 Comments

  1. Bahlool
    Bahlool 16 mars 2010

    ahaha du och din jävla pc 😛 läser inte jinges blogg lol..lovat att aldrig sätta dit foten 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *