Press "Enter" to skip to content

Amerikansk rapport varnar för ökande islamofobi i Europa

Country Reports on Human Rights Practices 2009.

En rapport publicerad av den amerikanska staten, varnar för ökande antisemitism och islamofobi, särskilt i Europa. I rapporten fastslås det att det är negativt med den ökande hetsen mot muslimer, man tar Schweiz förbud mot minareter som ett exempel. Vi har själva sett hur islamofobiska partier, som det i Nederländerna, och det svenska SD, ökat sitt stöd bland befolkningen, just när man tagit till orda mot muslimerna och islam.

När den stat som bekämpar islam och muslimerna hårdast, väljer att publicera rapporter om det ökande hatet mot muslimerna, då är det något märkligt i världen.

Om Sverige står det:

Reported human rights problems included isolated incidents of excessive force by police, prison overcrowding and lengthy pretrial detention, government surveillance and interference, incidents of anti-Semitic and anti-Islamic discrimination and civil disturbances, abuse of women and children, and trafficking in persons.

DN

3 Comments

  1. Hans
    Hans 25 maj 2010

    Ja vad skall man säga. Jag vill inte att islam skall spridas, jag tycker det är en våldsam religion men huvudorsaken är att jag helt enkelt inte tror att den är sann. Det gör inte mig till ond på något vis. Skall alla rulla ut röda mattan för islam eller vad? I så fall är väl du kristofob eller buddistofob eftersom du inte vill att de skall spridas.

  2. Bahlool
    Bahlool 25 maj 2010

    Hans, jag ogillar allt våld mot kristna, jag har skrivit om sånt förr där jag stödjer kristna i mellanöstern. Så nej, jag är inte kristofob eller buddisstofob..du behöver inte rulla ut röda mattan men du får gärna respektera min önskan att leva efter den tro jag har, utan att inverka på den eller håna den eller häckla den, vad har du med min tro att göra? Om jag vill be mot Mecka eller inte, vad har du med saken att göra? leva och låta andra leva är en enkel princip..du borde kanske följa den? Stör det dig så mycket att jag är muslim? Varför?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *