Press "Enter" to skip to content

Brott mot de mänskliga rättigheterna sedan -91

På denna sida kan man läsa om en rapport som sammanställts och som berör den planerade utrotningen och förtrycket av irakierna. Ända sedan USAs stjärtgosse Saddam Hussain gick emot sina herrar och muckade gräl med dem. Då startade väst, med USA och Storbritannien i ledning, ett krig som kostat miljoner irakier livet och orsakat många miljoner andra både mentala och fysiska men för livet.

Under kriget mördades hundratusentals i de attacker som genomfördes av de västliga makterna, allt i frihetens namn, sedan mördades många i de av Saddam utförda utrensningarna. Medan Saddam levde gott, förbjöd väst, med FN som instrument, all införsel av både mat som mediciner. Även antibiotika ansågs vara en fara, man förbjöd knivar, mat, mediciner, kemikalier och byggnadsmaterial från att komma in i landet. Embargot mot Irak varade i 13 år, innan man startade ett nytt krig, under en ny förevändning, för att fortsätta sin slakt av irakierna. Bara under några timmar mördades över 100 000 irakiska soldater som flydde undan första kriget, efter att USA lovat att inte göra dem något. USAs löfte var inte värt mycket.

När den dåvarande utrikesministern Madeleine Albright fick frågan om det var värt priset att över 500 000 barn hade dött på grund av embargot, sa hon ja det tycker vi. Ett irakiskt människoliv, särskilt barnens, var inte värda något i hennes ögon. När det nya gulfkriget, eller slakten, startade, så dog många hundratusen i sekteristiskt våld, amerikanska attacker eller de dog av det utarmade uran som USA hade lämnat i landet i dess förra krig.

När man läser rapporten så inser man att det skett ett folkmord, ett folkmord som än idag pågår. Faluja, Mosul och Haditha. Att terroristerna angrep och angriper civila är en sak, men dessa har inga som helst skrupler, men vad ska vi säga om en västmakt, som skryter om att vara demokratins och frihetens försvarare? Miljoner barn växer upp med större hot om cancer, för att USA använde sig av illegala och hemska vapen som än idag tar död på irakierna. Under Saddams styre hade man en läskunnighet som uppgick till över 93% men nu är den likvärdig vilket U-land som helst.

Rapporten belyser att just barnen är de som drabbats hårdast och värst. En hel generation barn växer upp utan föräldrar, utan framtid, med skador för många år framöver, om de ens får växa upp. Jag rekommenderar att man läser rapporten, den ger en inblick i ett folkmord som vi bär ansvaret till också. För det fördes och förs i vårt namn.

People vs Total War Incorporated.

2 Comments

 1. husse
  husse 03 mars 2010

  jag svär den bilden fick mig att se rött o nästan fälla en tår!!!
  lek se hur barn lever här o se dessa sitter med ögon bindel!!!!

  när ska gud skicka vår frälsare!
  orkar inte se orättvisor längre!

  n3la 3la saddam o na3la 3la kolmen ihbe!!!,ibn al zine

 2. Bahlool
  Bahlool 03 mars 2010

  kan inte annat än hålla med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *