Press "Enter" to skip to content

Irakisk demokrati

Poor selling their votes for cash – The National Newspaper.

I ett land utan hopp, söker de fattiga sig till de stora partierna, för att få sälja sina röster. I Irak har de stora partierna tjänat stora pengar på att försnilla medel som var menade till att bygga upp landet, de sålde ut irakiernas resurser och deras land, för att få lite mera pengar på sina respektive konton. Alla luras, från de minste politikern till de höga ämbetsmännen och de som kallar sig religiösa.

Irak – ett land som än en gång ser sig våldtagen, den här gången inte av Saddam eller USA, men av de som bekämpade förtrycket och orättvisan. Finns nog inte en enda politiker som inte gett blod, som inte gett en son, en dotter eller en bror. Finns knappt en politiker som inte fått leva i exil eller som inte fått smaka Saddams tortyr, men allt det är glömt. Nu är Irak i den ökända listan över de stater som har mest korruption.

Valet 7 mars, kommer inte innebära så stora förändringar, nya eller gamla korrumperade politiker kommer att än en gång ställa upp med tomma löften och ännu tommare ord. Människorna kommer att gå rösta, då de shiitiska lärda utfärdat fatwa, religiösa dekret som förklarat att alla män och kvinnor har en obligatorisk religiös plikt att lägga sin röst, på vem spelar då mindre roll.

Nu har irakierna lärt sig av demokratins förkämpar, romare och greker, och de säljer sina röster till de som vill betala för dem. Demokratin är en hora och alla säljer den.

5 Comments

 1. shoo bre
  shoo bre 02 mars 2010

  comman bahlool its not that bad really there is still people who wouldnt sell their dignity with money or any thing men dem fattiga familjerna kanske eller säkert säljer inte bara sin röst till som betalar mer utan de säljer även sina barn och sig själva för the money the moneys sake.

  jag vill veta bahlool which will u vote for and whats the nr for the nurvarande president the king in my eyes NOUR AL MALKI please anwer as soon as u can and bye and take care and god bless u thanks alot bahlool for your effort keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep onnnnnnnnnnnnn

 2. Bahlool
  Bahlool 02 mars 2010

  jag röstar inte sho, jag har inget irakiskt pass 😛 men jag vet inte alla verkar vara lika korrumperade,…

 3. husse
  husse 05 mars 2010

  kurdarna bråkade idag för att de ville ha sin flagga, vilket de hedliga irakirna förbjud. vid en av lokalarna där rösningen sker.
  va gör kurdarna här i sverige, dom har de ju bra.
  kurder som de använde de inte hjärnan som gud gav oss! våran egen skatt!!!

  haha ska rösta sd för att få ut afrikaner o kurder haha

 4. Bahlool
  Bahlool 05 mars 2010

  lol ja jag har också problem med de…

 5. Ingendemokrati
  Ingendemokrati 11 mars 2010

  Valet i år likt de val som skedde efter USAs invasion en skymf. Alla vet att kurderna har starka relationer till Israel och har släppt in Israel på “kurdisk” mark (genom att låta Israelisk intelligens träna Peshmarga men också starta företag). Israel har redan börjat köpa mark i Irak tack vare kurderna. Som om Irakier skulle välja en kurdisk president! Vem försöker dom lura?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *