Press "Enter" to skip to content

Vart är SD nu – svensk hederskultur?

Sexuella trakasserier vanligt inom svensk teater – DN.se.

När man hör eller läser om brottslingar med utländsk bakgrund, så brukar SD och deras anhängare hävda att det är en kulturellt betingad företeelse, det är en norm i andra länder och bland andra kulturer, särskilt bland dem lite ”mörkare”. Man menar att muslimer är våldtäktsmän och man menar att kulturen i mellanöstern eller i Afrika, tillåter hedersmord, våldtäkter och andra  äckliga företeelser.

Man skryter om den svenska kulturen och hävdar att den är överlägsen andra kulturer. SD och deras gelikar ogillar tanken på att en muslim bär slöja, eller att en muslim vägrar ge handen till någon från ett annat kön men att denna person ändå hälsar vördnadsafullt med en bugning.

Nu läser man om alarmerande siffror som säger att var tredje kvinna i teatervärlden, blivit sexuellt trakasserad. Vissa till den grad att de kände sig förföljda och att de kände rädsla för att bli våldtagna.

Nu ställer jag mig frågan, nu när det är valtider snart, vart är SD? Kan inte de ta avstånd från denna svenska företeelse? För ifall varje tredje kvinna känner sig sexuellt trakasserad, och det är siffror man känner till, bara Gud vet hur många fall vi inte fått eller får höra om, då är det kanske något kulturellt svenskt? Vad är Åkesson vart är alla de här uppkäftiga personerna som varnar för den muslimska, invandrande massan, som våldtar, misshandlar och inte visar någon som helst respekt för svenska kvinnor. Är det inte värre med en svensk som inte följer våra normer än att en invandrare inte gör det? Vi som bor här i landet vet vilka normer och regler vi lever efter. Så här har vi inte en, inte två utan en stor del av kvinnor i en viss bransch som känner sig utsatta, inte utav muslimer inte utav invandrare, utan av andra svenskar som får oss att se dåliga ut.

Så här står jag, väntar på mina kära Sverigedemokrater och hoppas på att de tar sig till detta problemet. På problematiken med invandrare och muslimer som begår brott, brukar de ha en lösning som går ut på att man slänger ut dessa eller stoppar dem vid gränsen, vad har man för lösning på de svenskar som begår sådana här avskyvärda  handlingar?

Lika lite som jag är ansvarig för vad en muslim gör eller en arab gör, så är vi svenskar ansvariga för vad dessa teaterchefer gör. Det gäller för SD och deras anhängare att inse, att man inte kan skylla en företeelse som våldtäkt eller mord, på en hel folkgrupp eller en hel religion. Den största faran sade Åkesson, nej den största faran för svenskarna och Sverige är att vi inte inser att vi i slutändan enbart är ansvariga för våra handlingar och inte för andras. Vi måste ta avstånd från alla handlingar som vi anser strider mot vår moral, om det är våldtäkter, mord eller sexuella trakasserier, ska det inte spela någon som helst roll. Jag kan inte och vill inte tro att de här 1/3 av de svenskar som begått dessa handlingar mot kvinnor, är normen eller är representativa för Sverige och svenskarna.

10 Comments

 1. Z
  Z 15 februari 2010

  Ha! Klockrent! Som muslim blir man ansvarig för vad talibaner och andra puckon gör, då är Roger ansvarig för detta då 😛

 2. Beck
  Beck 15 februari 2010

  Har för mig att Stieg Larsson granskade SD och kom fram till att de är överrepresenterade i brottsstatistiken. De kanske ska arbeta lite med sig själva innan de försöker förbättra andra.

 3. Bahlool
  Bahlool 15 februari 2010

  jo trodde jag också men det verkar som om det var felaktiga uppghifter (det är så det kom fram senare) för Ashberg tog upp det sen fick han dra tillbaka sina uppgifter.
  Men de leder i alla fall listan på dem som hoppar av mest efter att ha blivit valda till de olika kommunbefattningarna..

 4. Beck
  Beck 15 februari 2010

  ja det är ju alltid något =)

 5. Invandrare
  Invandrare 16 februari 2010

  Det du säger det stämmer, men det förhåller sig så att ett brott begånget av en utlänning verkar mer avskyvärt än ett brott begånget av en inföding. Jag kan gör ett exempel: i Italien finns åtminstone 4 sorter inhemska maffior: 1.maffia, 2.ndrangeta, 3.camorra och 4.sacra corona unita. Men man välkomnar inte albanska maffia, kinesiska maffian, ryska maffian osv bara för att italienare har en egen maffia. Man vill bara ha hederliga immigranter, som arbetar, integreras och betalar skatt. De övriga vill man inte ha.
  Är man invandrare är man gäst i ett annat land.

 6. Bahlool
  Bahlool 16 februari 2010

  hur länge är man invandrare? en generation? två generationer? brott är brott, om det begås av en invandrare eller en inföding spelar ingen roll

 7. Invandrare
  Invandrare 17 februari 2010

  Det motsäger inte det jag sa.
  Jag har bott i Sverige i 40 år och jag är och förblir invandrare – trots att jag är svensk medborgare.
  De som är födda här, talar svenska och följer svenska lagar och seder är svenska.

 8. Invandrare
  Invandrare 17 februari 2010

  Hederskultur.
  Om du tittar på
  http://it.wikipedia.org/wiki/Delitto_d%27onore
  eller översatt till svenska:
  http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=sv&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fit.wikipedia.org%2Fwiki%2FDelitto_d%2527onore&sl=it&tl=sv

  Kan du se att i en del av Italien hade man ”hedersmord”. Detta innebar inte att i det övriga landet inte förekom mord eller våld mot kvinnor. Det betydde bara att man inte hade en tradition där mannen förlorade ansiktet om en kvinna var otrogen. Det var inte kopplat till någon religion för att hela Italien var sedan århundraden katolik.
  Men det var ändå ett faktum att i Södra Italien hade man en hederskultur som inte fanns i det övriga.

  Att det finns svenska som utnyttjar sin position för att trakassera eller våldta kvinnor, det förvånar mig inte. Men man kan inte kalla det för ”hederskultur”.

 9. sillen
  sillen 22 augusti 2010

  Snälla Bahlool likställ inte det där extremröda kulturella avskummet med svenskar tack. Det finns helt enkelt ingen likhet.

 10. Bahlool
  Bahlool 22 augusti 2010

  käften din nazist..du är bara stor i orden på nätet, i verkligheten är du väl en finnig liten fjant som bajsar på sig när han ser en muslim hahahah

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *