Press "Enter" to skip to content

Inte enbart svenskar är rasister..

Att det finns omvänd rasism är det väl ingen tvekan om. Jag minns när jag var ung och jag ifrågasatte att även invandrare kunde vara rasister, jag var bara 12 och hjärnan hade inte startat igång än. Jag har dock insett att även jag, och många med mig, har fördomar mot svenskarna. Det är dock en annan historia..

I helgen var jag och handlade till min butik och stod i kön på ÖB. Framför mig var en äldre dam och i slutet av kassan stod hennes man och väntade på varorna, han hade en rätt bister blick, före damen stod tre killar som nog var från  Sri Lanka eller Indien. De hade rullat två träningsbänkar på hållaren till korgarna, innan de ens betalat, innan de ens lyft tillbaka hållaren, så började damen framför mig klaga:

Damen: ”Och den här då?? Vem ska ta hand om den??”

Killarna: ”vi är ju inte ens klara än, lugna dig”

Damen: ”Man märker att de här inte är från  Europa”

Här börjar hon söka efter stöd, och damen i kassan skulle just hålla med henne, när hon ser mig, bister arab med rakad skalle. Jag började starta min inre motor för att ge mig in i kampen när killen ger igen, med mycket bra svenska. Du har ingen hjärna, du är dum, du kan inte ens vänta och klagar för ingenting. Touche..stöten gick in i  hjärtat på den äldre damen. Hon svarar då med att ”De styr världen, de är inte från Europa” men ingen vill hålla med henne, svenskarna håller sig på sin kant den här gången.

Det roliga i sammanhanget är att damen ifråga var från östeuropa, så lät det på hennes dialekt i alla fall. Det roliga i sammanhanget är att killen var uppenbart från Asien. Det roliga i sammanhanget är att damen ifråga ville starta bråk, sökte stöd hos dem som stod bakom, de som stod sidan om, bara för att dessa stackare inte hade skyndat sig tillräckligt mycket.

Så nej, rasismen finns inte bara hos svenskarna, den finns även hos människor som ser sig som européer och som menar att det ger dem några extra rättigheter. Folk är för stressade i sina liv och även jag märker av ilska ibland..men i slutändan håller jag kontroll över den. Rätt kul tanke att man tror sig vara bättre, för att man är vit eller hade turen att vara född i ett visst land.

Jag har ofta sett sånt här beteende, kroaten som inte ville säga blatte, för han själv var invandrare bytte attityd, så han blev en av det coola gänget. Patrik som var mulatt och anstiftade folk till att jaga mig runt skolgården, tills jag började uppfinna nya ord för att håna hans härkomst, fick jag tyst och stopp på honom, då fick jag även reda på att halva klassen bestod av danskar, norrmän och tyskar.

Tittar man på mina favoritfånar i SD, så är några av deras mest märkliga figurer just invandrare, några av dem med riktigt dålig svenska, som sprider sitt hat. De anser sig ha rätten att vara här, att känna sig som svenskar men ger inte andra möjligheten att finna sin ”svenskhet”.

Tittar man på Irak, så ser man irakier som är svarta som natten, irakier som är blonda och blåögda, det finns irakier som talar irakiska med en sydlig dialekt med G istället för K, och i norr använder man sig av K istället för Q, men ändå är allihopa irakier. Vissa är kristna, andra är anhängare av Yazidismen. Inte skulle jag våga gå runt och hävda att jag är bättre irakier än dem, för de passar inte in i min mall. Ännu roligare hade det varit ifall jag var en invandrare, med dåliga arabiskakunskaper och att jag skulle ta mig rätten att kalla ifrågasätta deras ”irakiskhet”. Skrattretande..

Profeten Muhammed (saw) sade ingen är bättre än en annan; en arab är inte bättre än en ajmi (pers) en ajmi är inte bättre än en arab, den som är bättre är den som har bättre taqwa (tro/personlighet). Så här har vi människor som lever i tron att indier styr världen. Så akta er för den hinduistiska lobbyn i USA. Akta er för de mörka krafterna hos asiaterna..suck.

23 Comments

 1. Rafel
  Rafel 09 februari 2010

  Väldigt vackert. Gillade det här inlägget. Särskilt vad profeten Muhammed skrev. Otroligt klokt.

 2. Neela
  Neela 09 februari 2010

  Finns inget som heter omvänd rasism. rasism är rasism vilket håll den än vänder sig åt.

  men visst..vi hemska indier eller indiskor hellre, ska ta över världen hehe

 3. Isabelle
  Isabelle 10 februari 2010

  Måste hålla med Neela. Omvänd rasism existerar inte och det har jag också påpekat på universitetet när vi hade en kurs i etik. Rasism är rasism oavsett om den grupp man är rasist emot är av svensk- eller utländsk härkomst.

 4. Isabelle
  Isabelle 10 februari 2010

  Glömde skriva en sak. När jag gifte mig med min irakiska man sa mín ena syster att hon skämdes för jag var tillsammans med en svartskalle, ja hon sa just de orden. Nu är hon själv gift med en från finland men det säger hon inget om. Att vara från finland är ju som att vra svensk. Ja det finns mycket konstigt folk.

 5. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2010

  Rätt kul att man skäms över någons hudfärg eller hårfärg..suck. Så om han har en härlig personlighet betyder ingenting, det är hans hudfärg som spelar roll..japp vi lever verkligen på 2000 talet 😛

 6. Beck
  Beck 10 februari 2010

  Det typiskt svenska är väll att tycka om invandrare tills en arab eller afrikan gifter sig med deras döttrar. Då tar det hus i helvete och fördomarna blir i allra högsta grad påtagliga.

 7. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2010

  på tal om fördomar, jag är ättling till profeten och jag mötte några sådana på nätet som var pakistanier, de menade med fullaste allvar att de inte tillåter giftermål med någon annan ättlingar till profeten Muhammed. Så att vara små rasistisk gäller inte enbart ras utan även vilken familjeätt man tillhör 😛

 8. Fatma
  Fatma 10 februari 2010

  Det är faktiskt sant.. jag märkte av att jag själv är rasse när jag besökte Irak och såg några syrier som jobbade där .. ville inte ha de där känndes det som. Vet faktiskt inte hur det skulle kännas nu efter man har gift sig men en ickeirakier.

 9. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2010

  hahaa nu kan du vara rasse mot honom hemma också ju 😉

 10. Al-Ameri
  Al-Ameri 10 februari 2010

  bahlol vill bara påpeka att i hadithen du har tagit med… ordet är a3jemi och inte som vi i dagligt bruk säger 3ajmi(och menar perser) ordet a3jemi betyder främling i den riktiga arabiskan och alla som inte är araber brukade kallas för a3jemi…en rättelse bara så man inte tror att pofeten gjorde en jämnförelse med perser och araber 😀

  take care bro

 11. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2010

  haha tack för infot brorsan

 12. S-S
  S-S 10 februari 2010

  väldigt intressant men dt förstår jag ej, irakier som talar irakiska med en sydlig dialekt med G istället för K, kan de ge exempel. 🙂

 13. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2010

  hmm Alltså irakier från söder använder gaal och gool istället för arabiskans qaal we qool medan några i Mosul i norr, säger orden med K istället för med Q. Arabiskan har inget G men beduiner verkar inte bry sig om det så de säger en massa ord med g 😛

 14. Al-Ameri
  Al-Ameri 10 februari 2010

  hahah..driv inte om irakier 😀

 15. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2010

  lol det är ju sant..har en anställd från semawa..jag fattar bara hälften av vad han säger!!

 16. husse
  husse 04 mars 2010

  aboww snacka inte om södra irak hahah, nu vill jag inte säga vart jag kommer ifrån cha anta ma tftihim hahahaha

 17. Bahlool
  Bahlool 04 mars 2010

  låt mig gissa husse, simawa? 😉

 18. husse
  husse 04 mars 2010

  haha nästan. men de hållet.!!

 19. shoo bre
  shoo bre 04 mars 2010

  hi
  jag kan lungt säga att jag är ej och kommer never ever be racist to anyone.
  tala om dialekten irak så älskar jag speciellt hur dem som i bagdad talar typiskt som britarna.
  da a3olek o herre gud var söta dem r lucky u bagdady who ever u or where.

  jag kommer från najaf jag är stolt att jag kommer därifrån bara för att IMAM ali a.s is there.
  i went to irak but u have to say that i first didnt agree at all to visit irak but i was force too.but when i saw imam alis mosque eller ”al hazre” I beautiful feeling touched my heart i feelt so safe and happy.
  and the beautiful smell wowowow.

  p.s until now i love the whole world but u never know what will happen tomorrow……………………..even so it still turning her back at me but i have a hope and believe for tomorrow….

  jalla take are every body I dont wanna bother u anymore and have a nice day bye

 20. Bahlool
  Bahlool 04 mars 2010

  haha jag är själv från baghdad shoo bre, men inshallah detta året ska jag besöka Irak ahr inte varit där sen 82 😛

 21. husse
  husse 06 mars 2010

  shoo bre varför skriva engliska o svenska`?

 22. orka
  orka 01 september 2010

  alla invandrare som e rasister mot svenskar då?

 23. Bahlool
  Bahlool 01 september 2010

  Ut med packet 😉 Rasism mot en hel grupp är befängd..men jag tror att just svensk rasism mot invandrare är farligare då svenskarna är i ”maktposition” men båda slags rasismer måste stoppas och bekämpas med alla medel, rasism är rasism

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *