Press "Enter" to skip to content

They kill us here..They kill us there..They kill us everywhere..

1400 år sedan splittrades islam i två större läger, ett sunnitiskt och ett shiitiskt. De som tog makten, män som Muawiya I och Yazid I, var allt annat än muslimer. Dessa skapade en egen version av islam som såg till att människorna stadigt återgick tillbaka till gamla tiders vantro. Kvinnan förpassades tillbaka till den gamla mörka tiden. Man svartmålade Profeten Muhammed, hittade på nya saker han lär ha sagt, man förföljde Profetens heliga Familj och deras anhängare. Första större konflikten skedde mellan muslimer och i denna konflikt dödades tusentals muslimer i kampen mot andra muslimer.

Vid Siffin stod Ammar bin Yassir, vars föräldrar var de första martyerna i islam och var törstig, så han bad om något att dricka och när han fick det sa han, vid Allah, Profeten Muhammed förutspådde att jag ska dö idag. Jag kommer bli dödad av en grupp utanför islam. När han gick ut mot fienden, så besannades profetian, han dödades och det blev ett uppror i Muawiyas läger, för folk kände till profetian om Ammars död. Den grupp som mördar  Ammar bin Yassir är utanför islam, men som vanligt lyckades Muawiya lura sina anhängare och de fortsatte kämpa för honom, mot sina trosfränder.

Några år senare kom Muawiyas son till makten och han fortsatte sin fars korruption av religionen. Han lät mörda Profeten Muhammeds barnbarn, Hussain vid Kerbala i dagens Irak. Detta firas av Profeten Muhammeds familjs anhängare med sorg och gråt och kallas för Ashurahögtiderna. I dagarna samlas mellan 5 och 6 miljoner shiiter och deras sunnitiska vänner i de heliga irakiska städerna och sörjer Hussains död. Firandet nu eller sorgedagarna kallas för Arbaeen, eller de ”fyrtiodagarna”. Bland muslimerna har man olika sorgeperioder för den avlidne och Arbaeen infaller 40 dagar efter en persons död.

Så som deras förfäder bekämpade Profeten och hans anhängare, så bekämpar idag vissa grupper islam och muslimerna genom olika attentat. De kallar sig själva för muslimer, men en  muslim skadar inte oskyldiga med flit, han skadar inte barn, kvinnor eller obeväpnade. En sådan feg och äcklig handling är oislamisk.

Buss fylld med barn och kvinnor i Karachi som rammades av en terrorist under firandet av Arbaen.

I dagarna har man mördat hundratals shiiter för att de visar sin kärlek för Profeten Muhammed och dennes heliga Familj.

Shiiterna vet vad som kan hända och att de kan möta döden, men de är villiga att ta den risken. De senaste 1400 åren har de upplevt liknande och värre saker, man brukade kapa av händerna på dem som besökte Imam Hussains grav, då ökade trafiken dit, under Saddams styre förbjöds sorgen över Hussain helt och hållet. I vissa länder omringas och fängslas shiiter när de försöker sörja Hussains öde. Listan kan göras lång.

Medan shiiter och sunniter är förenade för Jerusalem, för islam, för muslimerna, så väljer dessa grupperingar att mörda oskyldiga barn och kvinnor, vars brott är att de älskar Profeten och dennes heliga Familj. I Irak brukar det vara wahabiter som stödjer Al Qaidah som begår dessa illdåd, medan det i Pakistan är den pakistanska versionen av talibanerna som utför illdåden där.

Tredje större attacken på några dagar i Karbala

Karbala blast leaves 27 killed, 56 wounded.

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/02/20102595844693762.html

När de sårade i Karachi fördes till sjukhus, blev även det angripet av terroristerna och fler dog vid sjukhuset.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *